ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Νεολαίας του κόμματος, δεν αποδέχεται τη συμμετοχή στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος των 400 εκλεγμένων από τη Νεολαία και αποπέμπει τον νέο γραμματέα της (τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος, καρατομώντας τον προηγούμενο). Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας εξανάγκασε σε παραίτηση τον γραμματέα του κόμματος. Ο πρόεδρος, τέλος, της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ) του συνεδρίου ανακοίνωσε ότι παραιτείται λόγω της 'εμμονής (σ.σ.: ποιου;) στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής επιπλέον 803 σύνεδρων'».
Εάν είχαν συμβεί όλα τα παραπάνω, όλα τα συστημικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ακόμη και η ΕΡΤ, θα αφιέρωναν ώρες ολόκληρες στα δελτία ειδήσεων και οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και ιστοσελίδες θα πρόβαλαν τα γεγονότα με πηχυαίους τίτλους και δηλητηριώδη σχόλια.
Ο κ. Τσίπρας θα ήταν ο δικτάτορας, ο σταλινικός, ο διώκτης των δημοκρατικά εκλεγμένων στελεχών κ.λπ. κ.λπ. σε απόλυτη ομοφωνία της "Bild" με "Τα Νέα", της "Καθημερινής" με τους "Financial Times" και του "Βήματος" (που κάποιοι, παρά τα δανεικά, το μεταρρύθμισαν και το άφησαν να ψάχνει θέση στο Διαδίκτυο).
Αλλάζουμε, λοιπόν, το όνομα του κ. Τσίπρα με του κ. Μητσοτάκη και έχουμε την αληθινή εικόνα, με τον κ. Παπαμιμίκο, τον κ. Β. Γεωργιάδη και τους άλλους αντάρτες. Πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα «ελεύθερα και ανεξάρτητα» τηλεοπτικά μέσα, σε ποια υποσημείωση πολιτικού ρεπορτάζ πρέπει να ψάξουμε σήμερα (Τετάρτη) για να βρούμε τις καταγγελίες του προέδρου της ΚΕΦΕ κ. Ταυρή; Το να καταγγέλλει ο αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία ότι το ένα τρίτο των αιρετών συνέδρων αυθαίρετα και αντικαταστατικά θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Ν.Δ., ενώ άλλοι 400 που εκλέχτηκαν στο συνέδριο της Νεολαίας, στο οποίο ώρες πριν άκουγαν τις ενθουσιώδεις φιλοφρονήσεις του... κ. Μητσοτάκη, θα το δουν μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία, μάλλον κάτι σημαίνει. Τι σημαίνει: Μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κόμματος!
Πρότυπό τους η Β. Κορέα
Έψαξα ανάλογα κρούσματα και τα βρήκα σε ηγέτες της Άπω Ανατολής, όπως π.χ. της Βόρειας Κορέας ή του Πολ Ποτ στη σταλινική Καμπότζη.
Η Ν.Δ. θα κάνει συνέδριο με περίπου έωλη τη συμμετοχή των μισών συνέδρων (803 συν 400 στο σύνολο των 2.435 αιρετών συνέδρων). Θα μου πείτε δικαίωμά τους, άλλα κόμματα δεν κάνουν ούτε τέτοια οπερετικά συνέδρια. Φυσικά...
Αλλά η Ν.Δ. είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει δηλαδή σοβαρό θεσμικό ρόλο και η εσωτερική της λειτουργία δεν μπορεί παρά να αντανακλά και την οπτική της για έννοιες όπως η Δημοκρατία και η έντιμη κριτική ή διαχείριση της εξουσίας.
Όμως, τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που ο πρόεδρός του, αντί να απαντήσει για το αίσχος να δανείζεται το κόμμα του με εγγύηση τα εκλογικά ποσοστά, να μας υπόσχεται σήμερα ότι θα εξοφλήσει σε καμιά 80αριά χρόνια το «φέσι»; Πάντως, στον έρανο της UNICEF έδωσε ένα πεντακοσάρικο ο κουβαρντάς!
Τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που επιχαίρει όταν η χώρα βρίσκεται υπό πίεση και αφήνει να εννοηθεί ότι όταν η ασφάλεια, όπως αυτός την εννοεί, παρουσιάζει κενά, τότε τόσο το χειρότερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες;
Τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που ο ηγέτης του όχι απλώς στεγάζει, αλλά διορίζει έναν ωρυόμενο ακροδεξιό στη δεύτερη κορυφαία κομματική θέση;
Διαχρονική αθλιότητα
Τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που ο ηγέτης του επικαλείται, μιλώντας στη Βουλή, τον θάνατο της 17χρονης κοπέλας στο Ελληνικό, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει μεν τους λόγους θανάτου, αλλά άκουσε ότι οι (αντικυβερνητικοί) δήμαρχοι προειδοποιούσαν για υγειονομική βόμβα κ.λπ.
Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και οι εθνικιστές ομοϊδεάτες των κ. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη για τους πρόσφυγες της Μικρασίας έπειτα από το μεγαλειώδες έργο των πολιτικών προπατόρων τους: την καταστροφή του ελληνισμού.
Έτσι, προσπαθούν να χτίσουν ένα ρατσιστικό, ακροδεξιό τείχος για να προστατέψουν τους εκλεκτούς τους που ένας - ένας αρχίζουν να περνούν την είσοδο των ανακριτικών γραφείων και να ψάχνουν μαλακά μαξιλαράκια για τα σκληρά ξύλινα εδώλια των δικαστικών αιθουσών.
Αλήθεια, είναι έντιμο να στέλνει ομόφωνα η Βουλή στη Δικαιοσύνη μια υπόθεση σειράς νομικών παραβάσεων σε «πόθεν έσχες» του κ. Ψυχάρη, όταν κάποια (;) από τα αιτηθέντα έγγραφα φτάνουν στη Βουλή λίγο αργότερα από την εξάντληση της προθεσμίας μερικών εβδομάδων; Ούτε στοιχειώδης σεβασμός της Βουλής των Ελλήνων στη «μαγκιά»; Πού καταντήσαμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου