Σελίδες

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Aγκαλιά Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή





 




 



 

 





 
 Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο αφήνει τον πρωθυπουργό της χώρας η επιβεβαίωση εκ μέρους του Τάκη Μπαλτάκου του δημοσιεύματος της «Εφ.Συν.» ότι καθοδηγούσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Είναι αστείο το ότι επικαλείται εθνικούς λόγους, χωρίς βεβαίως να τους κατονομάσει, γι' αυτή τη στενή σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, η οποία ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, και ότι η σχέση του περιορίστηκε ώς την άνοιξη του 2013.

Αποκαλύπτεται σήμερα ότι αυτή η στενότατη σχέση συνεχίστηκε και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό την ασφυκτική αυτή σχέση ή να παραιτηθούν! Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε σε μια ευνομούμενη χώρα εάν η κυβέρνηση συνεργαζόταν αγαστά με μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όφειλαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ύστερα από μια τέτοια αποκάλυψη, η αντίδραση όλων, όμως, ήταν χλιαρή έως υποτονική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως τον… ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ Αριστεράς και θρησκείας μετά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Εάν αυτά είναι τα πολιτικά κριτήρια σ' ένα κόμμα που επιδιώκει να καταλάβει την εξουσία, εάν δηλαδή δεν θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις για σχεδόν ταύτιση της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή είναι μεγαλύτερης σημασίας από την επίσκεψη στον Πάπα, τότε κάτι πρέπει να αναθεωρηθεί στην πολιτική του. Δεν ήταν όμως μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ που υποβάθμισε τις αποκαλύψεις. Και τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΔΗΜΑΡ) αρκέστηκαν σε καταδικαστικές δηλώσεις, ρίχνοντας, όμως, το βάρος σε πρωτοβουλίες του Μπαλτάκου και σ' έναν μικρό αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Στην κυβέρνηση όμως συμμετείχαν αρχικά τρία και τώρα δύο κόμματα…

Καθώς φαίνεται δεν εκτιμούν ότι τίθεται μείζον θέμα λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος όταν το πρωθυπουργικό περιβάλλον και προφανώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν επίγνωση της σχέσης στελεχών της κυβέρνησης με τους βουλευτές του ναζιστικού κόμματος. Η καθυστερημένη πτώση από τα σύννεφα των πολιτικών κομμάτων απλώς δείχνει την υποκρισία τους, αλλά κι ένα είδος αποδοχής της σχέσης Νέας Δημοκρατίας – Χρυσής Αυγής, ίσως γιατί τα ίδια αισθάνονται ένοχα για τη δημιουργία και γιγάντωση του νεοναζιστικού κόμματος, που μολύνει με την παρουσία των βουλευτών του το Κοινοβούλιο.

Προφανώς χρειάζεται όλοι και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ να επανεκτιμήσουν τα πολιτικά κριτήριά τους ώστε να ταυτίζονται με την κοινωνία και όχι με το πολιτικό σύστημα, κυρίως, όμως, να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και να απομονώνουν όσους την υπονομεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου