Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ζήτω η εργάσιμη Κυριακή-Του Θάνου Αγγελόπουλου

Αποφάσισα να κατέβω, πρωί πρωί, εις τους εμπορικούς δρόμους των Αθηνών και να καταγράψω τι συμβαίνει σήμερα που άνοιξαν τα μαγαζιά την Κυριακή, 
καθώς και τι σκέπτονται οι συμπολίτες μας.
Εκατοντάδες χιλιάδων Αθηναίων, λοιπόν, βγήκαν σήμερις, 3.11 του σωτηρίου έτους 2013, εις τους εμπορικούς δρόμους της πρωτευούσης δια να ψωνίσουν όλα εκείνα τα αγαθά που δεν προλαβαίνουν τις υπόλοιπες πολυάσχολες ημέρες της εβδομάδος.
Ο Αντώνης Κ. δηλώνει περιχαρής πως 
«χρόνια είχε να κάνει αγοραστική θεραπεία(shopping therapy ντε) ημέρα Κυριακή και μαζί με τας εκπτώσεις γέμισε μεγάλας πλαστικάς σακούλας γνωστού εμπορικού κέντρου των Αθηνών με καλούδια για το σπιτικό του», 
σε ερώτηση του ρεπόρτερ μας για το πως τα βγάζει πέρα με την κρίση μας απήντησε ότι
  «ήτο έμπορας, έκλεισε το μαγαζί ρούχων που διατηρούσε και το μετέτρεψε σε ενεχυροδανειστήριο και από τότε πλέει σε πελάγη χρυσού».
Η Μαντάμ Σουσού, χορεύτρια εις νυχτερινόν κάντρο διασκεδάσεως μας δήλωσε πως 
«Όλα είναι τέλεια, ΟΥΑΟΥ, καλά φοβερό μιλάμε;» και ήπιε μια γουλιά από τον γκαιφέ της, παγωμένο εσπρέσο με αφρόγαλο και γαρνιτούρα κανέλας,
 ενώ ο σύντροφός της, γνωστός ντισκ τζόκεϊ μας είπε πως είναι πολύ ενοχλημένος από τους εμποροϋπαλλήλους που απεργούν διότι τον εμπόδισαν να παρκάρει το 2-CV του σε ιδιωτικό πάρκινγκ,πλησίον της οδού Ερμού.
 Τέλος κάλεσε τους άνεργους να «παρτάρουν στο γνωστό club ΟΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ, για να μην του ψυχοπλακώνει η κατάθλιψη της κρίσης».
Λίγο παρακάτω, ο άστεγος συμπολίτης μας, ήρθε μόνος του και μας εδήλωσε πως επιτέλους οι κ. Στουρνάρης και κ.Βούρτσας, έκανα μια σωστή επιλογή. 
Με το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές, οι ενθουσιασμένοι από το μέτρο Αθηναίοι, αφήνουν συνεχώς χαρτονομίσματα των 5 ευρώ στο πλάστικό του κύπελλο.
Οι καταστηματάρχες είναι και εκείνοι σε κατάσταση ευφορίας(όχι της δημόσιας υπηρεσίας, του ψυχικού αισθήματος) όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Μεγαλοκαταστηματαρχών, κύριος Αφεντίκογλου Ακάκιος, αφού επιτέλους τα μαγαζιά τους δεν ερημώνουν τας Κυριακάς και είναι πλέον εις θέσιν τοιαύτη που δύναται η Αγορά να ορθοποδήσει ,με την εθελοντική αεργία των αφεντικών και την εκβιαστική εργασία των υπαλλήλων, ξανά μετά από καιρόν.
Οι Atenistas(ta diala) στο πεζόδρομο της Ερμού είχαν οργανώσει πολλά happenings όπως το χορό του Euro, όπου όλοι ντυμένοι με ρούχα CK και Αrmani, χόρευαν ευρωπαϊκούς new age χoρούς για να αυτορυθμιστεί η Αγορά με την αόρατη χερούκλα της.
Μα δεν είναι τέλεια τελικά η κυριακάτικη εκβιαστική εργασία των υπαλλήλων; Όλοι είναι χαρούμενοι εκτός από τους φτωχούς, τους άστεγους και τους ίδιους τους υπαλλήλους που είναι φτωχοί και εν ευθέτω χρόνω άστεγοι, αλλά πρέπει να κάνουμε θυσίες για το καλό της πατρίδος, το τόνισε άλλωστε και ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Χαζοδιάδης.
(Το παραπάνω κείμενο είναι φανταστικό με σκοπό τη σάτιρα)





















KAI KEINH ΔΕΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕ
Την κόλλησε στον τοίχο ο Βασσάλος που δεν ξέρω τί είναι.
Συριζαίος πάντως δεν ειναι , γι αυτό την πόνεσε πολύ
και γι αυτό αμέσως μετά έγραψε αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου