Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

58 πειρασμοί για τον Πέτρο Τατσόπουλο -Τις προσωπικές απόψεις του βουλευτή απηχεί η προσέγγισή του για την «Ελιά», υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

































Τις προσωπικές απόψεις του βουλευτή απηχεί η προσέγγισή του για την «Ελιά», υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά τις εκλογές με αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να συνεργαστούμε, δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε στην πυρά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφορικά με τις «58 προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, πρόσθεσε: 
«Αν αυτοί οι άνθρωποι απλώσουνε χέρι για μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, δεν μπορούμε να έχουμε κλείσει την πόρτα, και μάλιστα να προσπαθούμε να εξοντώσουμε τον άλλον ηθικά, να του ρίχνουμε λάσπη, να τον συκοφαντούμε». 
Ωστόσο, καταλόγισε στους «58» ότι έχουν «απλοϊκή αντίληψη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκρούοντας ότι το κόμμα είναι «εθνο-λαϊκιστικό και νεοκομμουνιστικό».

Υπενθυμίζεται δε ότι ο -ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- Πέτρος Τατσόπουλος, σε ανάλογη δήλωσή του στο facebook, είχε χαρακτηρίσει την κίνηση των «58» «καλοδεχούμενη» και είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «προσωπική άποψη».

Κύκλοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή και αρκέστηκαν να σημειώσουν ότι οι θέσεις που έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη ο Π. Τατσόπουλος για τις συνεργασίες αποτελούν «απολύτως προσωπικές απόψεις». 
Προσέθεταν, δε, πως η Κουμουνδούρου έχει «διαμορφωμένη θέση και τακτική για το θέμα, εκπεφρασμένες τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τα συλλογικά όργανα του κόμματος». 
Κορυφαία στελέχη του κόμματος ξεκαθάριζαν, μάλιστα, πως «δεν γίνεται να χτίσεις μια πλειοψηφία που θα ανατρέψει το σημερινό πλαίσιο με υλικά αποσαθρωμένα και πεπαλαιωμένα».

Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβαν πάντως την αμηχανία τους για τις δηλώσεις Τατσόπουλου, αφού παλαιότερα είχε τοποθετηθεί υπέρ της συνεργασίας με τη Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις. 
«Ο Πέτρος πρέπει να καταλάβει ότι, με την τακτική των δημόσιων “προσωπικών” δηλώσεων, δημιουργεί καταστάσεις και συζητήσεις, που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν τελειώσει πριν καν ξεκινήσουν» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο βουλευτής, πάντως, και πάλι μέσω του facebook, επιτέθηκε σε μπλογκ επειδή ζητούσε τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: 
«Δεν με ενοχλεί που οι λαϊκιστές σταλινοπαράφρονες ζητούν λυσσασμένα εδώ και καιρό τη διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν πίστευα πως είναι μια ασήμαντη, αν και θορυβώδης, μειοψηφία φανατικών ηλίθιων, τόσο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και -κυρίως- μέσα στην ελληνική κοινωνία, θα είχα φύγει μόνος μου προ πολλού. Τα σέβη μου».

Ενδιαφέρον προκάλεσε πάντως το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο iskra.gr (απηχεί τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας») και που τόνιζε πως «η απόπειρα των 58 αποσκοπεί μόνο και μόνο στο να συνενώσει “ερείπια” και “συντρίμμια”, μήπως και έτσι ορθωθεί κάποιο ανάχωμα στην έλευση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς ή, αν δεν το κατορθώσει, να μετατραπεί σε αυριανό κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπονομεύσει ή και να ακυρώσει μια νέα προοδευτική ριζοσπαστική πορεία».

n.sverkos@efsyn.gr


1 σχόλιο:

  1. Μας αρέσει ή όχι ο Τατσόπουλος, πρέπει να του χρεώσουμε και το ότι βοήθησε στο σενάριο των "απέναντι" του Πανουσόπουλου. Τα του Καίσαρι τω Καίσαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή