Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ποτέ δεν είχα ντραπεί τόσο, παρακολουθώντας συνέντευξη Έλληνα Υπουργού σε ξένο τηλεοπτικό μέσο


Παρακολούθησα χθές την συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο BBC.  Ειλικρινά ποτέ δεν είχα ντραπεί τόσο, παρακολουθώντας συνένετευξη Έλληνα Υπουργού σε ξένο τηλεοπτικό μέσο.
Ο εξαίρετος δημοσιογράφος τον ρώτησε εφ όλης της ύλης 
τις απόψεις του για την εξέλιξη της οικονομίας,
 τις αντιδράσεις του λαού,
 την υποτέλεια της Ελλάδος στους Γερμανούς, 
την ανεργία, 
την πείνα, 
τις αυτοκτονίες , 
την καταστροφή του συστήματος υγείας, 
την άνοδο του φασισμού, 
το ακροδεξιό παρελθόν του και διάφορα άλλα.

 Ο Έλληνας Υπουργός με κακά Αγγλικά έδειξε να μην είναι σε θέση να καταλάβει το αδιόρατο χιούμορ του καλού δημοσιογράφου και την υποφώσκουσα ειρωνία προς έναν εκπρόσωπο κατοχικής κυβέρνησης, που χωρίς να ξεφύγει ούτε ένα λεπτό από το πλαίσιο της ευγένειας  τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.  

Του υπενθύμισε ότι παρ όλη την αισιόδοξη εκδοχή της οικονομίας που προβάλλεται από την Ελληνική κυβέρνηση  το μέγεθος του χρέους έχει αυξηθεί σε σχέση με εποχές πρό της εφαρμογής των μνημονίων, περιμένοντας προφανώς μια απάντηση κριτικής σκέψης και προβληματισμού σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των μέτρων για να εισπράξει μια απάντηση ότι  η αύξηση του χρέους είναι εικονική, διότι σ αυτήν περιλαμβάνονται τα χρήματα, που διεττέθησαν για την σωτηρία των τραπεζών! 

Του επισημάνθηκε ότι το χρέος θεωρείται μή βιώσιμο από όλους τους οικονομολόγους του κόσμου και ο Υπουργός αντί ν αρπάξει την ευκαιρία να επισημάνει την ανάγκη αλλαγών πρός την κατεύθυνση της ανάπτυξης έκανε δηλώσεις υποτέλειας, λέγοντας ότι ο λαός κάνει θυσίες αλλά θα δικαιωθεί  καί ότι πάσει θυσία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα και θά τηρήσει τό λόγο του!  (με δυό λόγια τί σημασία έχει αν καταστραφούμε, μπροστά στο να τηρήσουμε το λόγο μας πρός τους τοκογλύφους!)

Ο καλός δημοσιογράφος του επεσήμανε την εν εξελίξει διάλυση της Υγείας στην Ελλάδα, μέ το κλείσιμο νοσοκομείων και την μείωση των δαπανών για να εισπράξει την απάντηση ότι λειτουργεί  σαν μάνατζερ και όταν μια επιχείριση δεν πάει καλά απολύει προσωπικό και συρρικνώνεται! 

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τό ίδιο είχε κάνει και η Θάτσερ στην Αγγλία. 

Έκανε δηλαδή και το λάθος να υιοθετήσει δημόσια την πολιτική Θάτσερ, που κατέστρεψε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο, επιδεικνύοντας επί πλέον ηθική αναλγησία επιχειρηματία, που δεν ενδιαφέρεται παρα για τα κέρδη του. 

Ο άνθρωπος, κατά τον κο Γεωργιάδη δεν έχει βαρύνουσα θέση στο σύστημα Υγείας αλλά η οικονομία του συστήματος.  Ερωτήθηκε επίσης για την άνοδο της Χ.Α. όπου κι αυτός επεσήμανε τόν κίνδυνο, για να του υπενθυμίσει ο καλός δημοσιογράφος, που ήταν άριστα ενημερωμένος, για το δικό του ακροδεξιό παρελθόν και πόσο εύκολα το αποποιήθηκε μπροστά στην εξουσία.  
Ασφαλώς το ακροδεξιό παρελθόν του κου Γεωργιάδη ήταν πάντα παρόν και εναργές μέσα από κάθε δήλωσή του, που απαξίωνε τον άνθρωπο
 κι έβαζε πρώτα τους αριθμούς ως πολιτική προτεραιότητα. 

Φασισμός άλλωστε δεν είναι μόνο οι βίαιες εκδηλώσεις στους δρόμους αλλά και η απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από πολιτικές και η ηθική και κοινωνική αναλγησία, μπροστά σε φαινόμενα όπως η τραγική αύξηση των αυτοκτονιών, 
που επίσης απισημανθηκε από τον δημοσιογράφο.
Ο εξαιρετικά διαβασμένος δημοσιογράφος, μάλιστα, του έδωσε την χαριστική βολή, υπενθυμίζοντάς του μιά φράση του πρώην αρχηγού του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε πεί ότι «οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν εκτός Ευρώπης αλλά δεν μπορούν να ζήσουν υπό την Γερμανική μπότα!», επισημαίνοντας έτσι ότι ο Υπουργός έχει εγκαταλείψει και το πατριωτικό προφίλ της ακροδεξιάς τύπου Καρατζαφέρη.

Η απάντηση του κατοχικού Υπουργού ήταν: 
«Επρόκειτο για μια λανθασμένη θεώρηση και εξ αιτίας τέτοιων παρανοήσεων και διαφορών απεχώρησα και από το κόμμα του και προσεχώρησα στην Ν. Δημοκρατία!» 

Με δυό λόγια αντί ως εκπρόσωπος της χώρας που καταστρέφεται εξ αιτίας των μνημονίων να εκφράσει έναν προβληματισμό και να προβάλει ένα επιχείρημα διεκδίκησης της αξιοπρέπειας του Έλληνα, βρήκε την ευκαιρία να κάνει δηλώσεις  άκριτης υποτέλειας,
 χωρίς να κρίνει ούτε κατ ελάχιστον μια πολιτική , 
που οδηγεί τη χώρα εκ του ασφαλούς στην καταστροφή. 

Δεν νομίζω να είχε ποτέ στο παρελθόν εκτεθεί ηθικά και πολιτικά σε τέτοιο βαθμό Έλληνας Υπουργός!  Αντίστοιχα κι εγώ ως πολίτης, ποτέ δεν είχα αισθανθεί τέτοια ντροπή, εκπροσωπούμενος από έναν «κατοχικό» σε πνεύμα και νοοτροπία Υπουργό. 

Αναρωτιέμαι, πώς αισθάνθηκε ο κ. Σαμαράς, παρακολουθώντας την συνέντευξη. 
Τον εκφράζει;  
Συμφωνεί με αυτήν την δημόσια δήλωση υποτέλειας, που δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, ότι δήθεν «το παλεύουμε»; Στην θέση του θα είχα ζητήσει την παραίτηση του κου Γεωργιάδη πάραυτα. 
Εκτός...εκτός κι αν αυτή είναι η θέση και η κοσμοθεώρηση ολόκληρης της Κυβέρνησης, 
όπερ απεύχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου