Σελίδες

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ,ΟΛΓΑΣ ΚΑΡΛΑΤΟΥ


Από παιδί λόγω μαμάς είχα μανία με τις «ωραίες». Παλαιότερα κουβαλούσαν ένα μύθο και ένα μυστήριο πάνω τους. Θυμήθηκα την Ολγα Καρλάτου. Καλλονή με Κ κεφαλαίο. Την έψαξα στο google και πολύ με εντυπωσίασαν τα νέα της και η στροφή της ζωής της. Σας τα αναμεταδίδω μαζί με ένα καλτ βίντεο φινάλε από την «Εξοδο Κινδύνου» του 1980 – πριν την αρχή της κατρακύλας..Αλήθεια που χάθηκε η Σοφία των «Τεμπέληδων της Εύφορης Κοιλάδας», η υπαστυνόμος Ντέζι Αλεξίου που ήταν στο πλευρό του Γιώργου Φούντα στην «Έξοδο Κινδύνου», η μητέρα του Prince στο «Purple Rain»; 
Η πανέμορφη ελληνίδα ηθοποιός εδώ και πολλά χρόνια έχει κάνει στροφή 180ο και βρίσκεται…
μακριά, πάρα πολύ μακριά από την Ελλάδα στις μακρινές Βερμούδες!
Γεννημένη στην Αθήνα πριν από 64 χρόνια (Όλγα Βλασσοπούλου το πραγματικό της όνομα), μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια όπου η μόνη πολυτέλεια της ήταν τα βιβλία που αγόραζε για τη μόρφωσή της. «Εμείς δεν έχουμε περιουσίες και γη για να πουλήσουμε, γη είναι το μυαλό μας» συνήθιζε να της λέει η μάνα της. Τελείωσε με υποτροφία το Εθνικό Θέατρο και αφού βρέθηκε στην Ευρώπη, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον τότε σύζυγό της Νίκο Παπατάκη -που ήταν παντρεμένος παλαιότερα με την Ανούκ Εμέ- για τα γυρίσματα της ταινίας του Βοσκοί (1967),που συνέπεσε με την άνοδο της χούντας στην χώρα μας. Έφυγαν για τη γαλλική πρωτεύουσα και βρέθηκαν στην καρδιά των γεγονότων του Μάη του ’68. Για δύο περίπου δεκαετίες θα βρίσκεται μεταξύ Παρισιού, Ρώμης και Αθήνας, παίρνοντας μέρος σε πάνω από σαράντα ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Έλαβε μέρος σε πολύ σημαντικές ταινίες, αλλά και σε πολλές aασήμαντες (!), αλλά πάντα έφερνε μια αιθέρια κλασσική ποιότητα σε όποιο ρόλο κι αν ερμήνευε. Θα μπορούσε να είναι μια σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού κινηματογράφο (ίσως να ήταν), προτίμησε να είναι η συνεπής εργάτης (μελλοντική πορεία της αποδεικνύει και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της. 
Στην Ελλάδα έλαβε μέρος μόνο σε πέντε ταινίες. Εκτός από τους «Βοσκούς», τους «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» (1978) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Έξοδο Κινδύνου» (1980) του Νίκου Φώσκολου, την ίδια χρονιά γύρισε τον «Ελευθέριο Βενιζέλο» με τον Παντελή Βούλγαρη, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν η Βερενίκη στην αμερικάνικη βιβλική παραγωγή «Πέτρος και Παύλος» που γυρίστηκε στη χώρα μας. Στο εξωτερικό συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Σέρτζιο Λεόνε, Λούτσιο Φούλτσι, Τζιάνι Αμέλιο, Τζιουλιάνο Μολτάντο, Μάριο Μπολονίνι, Φράνκο Ρόσι, Τονίνο Βαλέρι, Μάριο Μονιτσέλι , Τζέρυ Λόντον (στο «The Scarlet and the Black» (1983) δίπλα στον Γκρέγκορι Πεκ) κ.ά. Εμφανίστηκε σε κάθε είδους ταινία από δράματα, κωμωδίες, μιούζικαλ μέχρι τρόμου, σπλάτερ και σπαγγέτι γουέστερν.
Οι αμερικάνικες παραγωγές θα γίνουν η αφορμή για τη γνωριμία της με το δεύτερο σύζυγο της τον Άρθουρ Ράνκιν Τζ., βετεράνο σκηνοθέτη, παραγωγό που, μαζί με το συνεργάτη του Τζούλι Μπας, έκανε λαμπρή καριέρα στο χώρο του παιδικών ταινιών με κούκλες.
Μετά το γάμο τους αποσύρθηκαν στις Βερμούδες, όπου αναζωπυρώθηκε το πάθος της για μάθηση. Έτσι το 2003 πήρε με άριστα το «Bachelor of Arts Degree in International Studies» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το 2004 μάστερ στην «Ανθρωπιστική και Κοινωνική Σκέψη. Ακολούθησαν σεμινάρια στις Βερμούδες και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Κεντ. Με την παρότρυνση του συζύγου της, ζήτησε και έγινε δεκτή από το πανεπιστήμιο και έγινε η γηραιότερη φοιτητής εδώ και δεκαετίες στο βρετανικό πανεπιστήμιο. Επέστρεψε στις Βερμούδες, μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού Νομικής Πρακτική (το οποίο πήρε με έπαινο) στο College of Law στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ηλικία που όλοι περνούν σύνταξη η Όλγα Ράνκιν έκανε πρακτική σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των πέρσι έγινε η γηραιότερη-νέα δικηγόρος των Βερμούδων, ξεκινώντας μια νέα επαγγελματική καριέρα. Θεά!
Βonus κυριακάτικο η ταινία «Εξοδος Κινδύνου». Στους τίτλους τραγουδάει η Ολγα με την Ερρικα Μπρόγερ. Σούπερ καλτ!  

http://blogs.gossip-tv.gr/politi/2011/10/16/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BF%CE%BB%CE%B3%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου