Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Απόψε στο Σύνταγμα




http://www.avgi.gr/article/10811/9902418/1-apopse-sto-syntagma



 Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Για την Ελλάδα που θα ανοίξει τους δρόμους του μέλλοντος, αφήνοντας πίσω τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την εξάρτηση από τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, τις παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος.
Η πλατεία Συντάγματος θα δώσει μια ηχηρή δημοκρατική απάντηση στην πολιτική της εμπάθειας, της διαστρέβλωσης και των fake news, στον τυφλό ρεβανσισμό του διαπλεκόμενου κατεστημένου. Και ταυτόχρονα θα πει ένα μεγάλο όχι στην πολιτική που μεθοδεύει το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, την εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Το μήνυμα της αποψινής συγκέντρωσης θα είναι ότι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, που σήκωσαν το βάρος μιας πρωτοφανούς κρίσης, δεν πρόκειται να γυρίσουν ούτε στην καταστροφική λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας, ούτε στις συνταγές του ΔΝΤ, ούτε στην ασύδοτη κυριαρχία των ελίτ. Θα προχωρήσουν προς το μέλλον ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Αριστερά έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια και διασφάλισε τη βιωσιμότητα του χρέους πετυχαίνοντας εκεί που οι παλιές πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν. 
Έφτασε έως εδώ μέσα από μια σκληρή και επίπονη πορεία, αλλά στάθηκε συνεπής σε ό,τι υποσχέθηκε. Τώρα, με τη στήριξη της κοινωνίας και το πρόγραμμά της, διεκδικεί μια μεγάλη πολιτική νίκη. Μια νίκη για το μέλλον της χώρας. 
Αυτό θα είναι, απόψε, το μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου