Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Σε δεινή θέση ο Γιάννος Παπαντωνίου, «καραμπινάτη» φοροδιαφυγή και «περίτεχνες» τραπεζικές συναλλαγές Η επιτροπή της Βουλής βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες κοινοβουλευτικές πηγές: «Καραμπινάτη» φοροδιαφυγή - Τρεις επιπλέον λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες - «Πολυάριθμες, ποικίλες και περίτεχνες» συναλλαγές με τράπεζες.




















https://left.gr/news/se-deini-thesi-o-giannos-papantonioy-karampinati-forodiafygi-kai-peritehnes-trapezikes

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, με τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, μετά και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που ξεκίνησε τις έρευνές της από τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά βρέθηκε ενώπιον σημαντικών άλλων ευρημάτων -που καθιστούν, σύμφωνα με στελέχη της πλειοψηφίας, μη παραγεγραμμένα τα αδικήματα- θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.
Η επιτροπή της Βουλής βρήκε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες από υψηλόβαθμες κοινοβουλευτικές πηγές:
  •  «Καραμπινάτη» φοροδιαφυγή.
  •  Τρεις επιπλέον λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες.
  •  «Πολυάριθμες, ποικίλες και περίτεχνες» συναλλαγές με τράπεζες.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «ξέπλυμα μεγάλης έκτασης» και υποστηρίζουν ότι πολλά από τα στοιχεία αυτά δεν αφο ρούν την κυβερνητική θητεία του πρώην υπουργού, αλλά την ξεπερνούν χρονικά, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σοβαρά υπονοούμενα.
Η επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσ τις εργασίες της με πολύ βαριές διαπιστώσεις. Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί και τα οποία επιτρέπουν σε στελέχη της πλειοψηφίας να υποστηρίζουν πως «ο Γιάννος θα έχει την τύχη του Ακη Τσοχατζόπουλου» θα παρουσιαστούν, μάλιστα, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, στην οποία αναμένεται να μιλήσει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας το επίπεδο της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε στις γερμανικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκύπτει ότι η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο μόνο από  τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του Γ. Παπαντωνίου ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ. 
Μάλιστα, στο ποσό αυτό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται η «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των Leopard, καθώς δεν έχει υπολογιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου