Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Το «παρών» και η ιδιοτέλεια











http://www.avgi.gr/article/10811/7785560/to-paron-kai-e-idioteleia

Όταν δεν αγαπάς τον λαό δεν έχεις δικαίωμα να τον κυβερνήσεις.

Τα ευεργετικά μέτρα για τους συνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, πέρασαν από τη Βουλή και ψηφίστηκαν από τα περισσότερα κόμματα εκτός από το Ποτάμι, το κόμμα του κ. Λεβέντη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι έγινε πασιφανής ο ρόλος που παίζουν κόμματα όπως το Ποτάμι και το κόμμα του κυρίου Λεβέντη. 
Είναι όμως τραγικό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, που ζητάει μετ’ επιτάσεως εκλογές, ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και φυσικά την υποστήριξη των συμφερόντων του λαού, να ψηφίζει “παρών” σε μέτρα που στόχος τους είναι η ανακούφιση μέρους ενός χειμαζόμενου λαού.
Οποιοδήποτε άλλο μέτρο κι αν ήθελε να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας μας, σωστό ή λάθος, η αντιπολίτευση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ότι το καταψήφισε με το επιχείρημα της διαφωνίας σε μέρος ή στο σύνολό του. Ακόμη και αν η διαφωνία αυτή θα ήταν χωρίς έρεισμα, υπάρχει η κατά κάποιον τρόπο αποδεκτή δικαιολογία ότι αυτό έγινε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.
 Τα μέτρα όμως που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αποφασίστηκαν για να δοθεί (επερχόμενων των εορτών) ένα βοήθημα σε μια χειμαζόμενη κατηγορία χαμηλοσυνταξιούχων με τεράστιες οικονομικές ανάγκες που θα τους βοηθούσαν να νιώσουν στοιχειώδη, έστω, ελάφρυνση στις οικονομικές τους δυσκολίες. 
Μ’ άλλα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε “παρών” σε μια καθαρά ανθρωπιστική απόφαση·και σ’ αυτήν μόνο κάποιοι με άγνωστα ιδιοτελή συμφέροντα θα διαφωνούσαν.
Φαίνεται πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, στην αγωνία του να κυβερνήσει με κάθε κόστος, αποφάσισε να πάρει αυτή την κυριολεκτικά απάνθρωπη απόφαση, επιβάλλοντας στους βουλευτές του να ψηφίσουν “παρών” σαν να ήταν απόλυτα ξεκομμένοι από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. 
Έγινε αυτό για να αποδείξει στους δανειστές, και όχι μόνον, πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι όλοι με τον δικό τους τρόπο σκέψης και ο ίδιος, σε αντάλλαγμα, να βάλει προσκόμματα στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παλεύει να ελαφρύνει όσο είναι δυνατό τον ελληνικό λαό από τα αβάσταχτα οικονομικά βάρη;
 Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη έλλειψη ήθους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έπρεπε να συστρατευτεί με την κυβέρνηση υποστηρίζοντας την ελληνική θέση, να ψηφίζει κατά τέτοιον τρόπο δείχνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι τα προβλήματα του λαού που την ενδιαφέρουν αλλά η καρέκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου