Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Να πάνε κάτω τα φαρμάκια










 




 










 *** Λοιπόν, δύο είναι τα μεγάλα θέματα των τελευταίων ημερών. Το πρώτο είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων με Ελβετική πολυεθνική Novartis, που σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα στις ΗΠΑ φέρεται να «λάδωνε» Έλληνες πολιτικούς, αξιωματούχους και πάνω από 4000 γιατρούς στη χώρα μας για να γράφουν φάρμακα της, ζημιώνοντας το δημόσιο.
Το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα της Guardian για το χώρο της υγείας που χρησιμοποιεί στοιχεία μέχρι το 2014 αλλά η αντιπολίτευση (που τότε κυβερνούσε) το παρουσιάζει να αφορά μόνο την τωρινή κατάσταση. Άραγε ποιο από τα δύο αυτά θέματα απασχολεί, σχεδόν αποκλειστικά, τα δελτία της διαπλοκής, τις Τατιάνες και τα λοιπά παρατράγουδα;
***  Δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ φέρονται να εμπλέκονται, λέει, στο σκάνδαλο «Novartis». Σα να λέμε βρέθηκε παράνομη φυτεία κάνναβης έξω από την Καλαμάτα ή όπλα σε χωριό της Κρήτης!
*** Αυτό είναι το σωστό. Να νιώθει ενοχή ο μικροαστός που δεν μπορεί να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που του πάσαρε η τράπεζα ή έφαγε τυρόπιτα χωρίς απόδειξη… την ίδια ώρα που πολυεθνικές όπως η Novartis, η Siemens και δεκάδες άλλες, φοροδιαφεύγουν και ζημιώνουν δισ. τα δημόσια ταμεία, λαδώνοντας πολιτικούς.
Και επειδή αυτό δεν είναι ιδιαίτερα βασανιστικό από μόνο του, να έχεις για ντεκόρ και το φιλελέ στόκο να σου κουνάει το δάχτυλο γιατί δεν είσαι φρόνιμος και «παραγωγικός»!

*** Ξέρει κανείς πόσες οδούς πρέπει να ονομάσουμε για τους υπουργούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που φέρονται να εμπλέκονται στην σκανδαλάρα της Novartis; Δε ξέρω, ρωτάω!
*** Πάντως είναι ιδιαίτερα περίεργο πως ενώ δεν έχει ακουστεί ακόμα κανένα όνομα σχετικά με την εμπλοκή πρώην υπουργών στο σκάνδαλο Novartis, κάποιοι πολιτικοί στο twitter εμφανίζονται ιδιαιτέρως νευρικοί… τουλάχιστον!
Σε άλλα νέα, «δεν είναι το σημαντικό να έρθουν πίσω τα κλεμμένα», μας ενημερώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν είναι ότι σοκάρεσαι όταν τον ακούς να το λέει. Ξέρεις πλέον πως για την αδίστακτη κάστα που εκπροσωπεί ο αδερφός της Ντόρας, το σημαντικό είναι να μην πληρώσουν οι καναλάρχες, οι ομαδικές απολύσεις και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

 *** Μιλάνε όλοι, μιλάει και το Μητσοτακέικο ρε φίλε… που στο ρεβεγιον πρωτοχρονιάς αντί για φερέρο ροσέ, μοίρασαν ΕΣΠΑ και τηλεφωνικά κέντρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου