Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αν δεν ήταν ψηλός και ταλαντούχος θα ήταν ένας... λαθρομετανάστης Ν.Δ. και Άδωνις πανηγυρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πατριώτη Γιάννη Αντετοκούμπο...














Η «Ομάδα Αλήθειας» και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. με μηνύματα στο twitter και ανάρτηση του σχετικού βίντεο παρουσιάζουν τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο που αρνήθηκε να υπογράψει αυτόγραφο πάνω στην ελληνική σημαία. Φυσικά δεν μένουν μόνο στα «μπράβο» και τις επευφημιες, αλλά κάνουν ένα ακόμα βήμα για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σημαία και τον πατριωτισμό... Οι επιθέσεις αυτές και οι αιχμές είναι ανάξιες κάθε σχολιασμού...

Άξια σχολιασμού, όμως, είναι η ευαισθησία και το «καμάρι» για τον Έλληνα Αντετοκούμπο. Για το παιδί που γεννήθηκε εδώ, εδώ φοίτησε στο σχολείο, εδώ έμαθε να παίζει μπάσκετ, αλλά ξεχνά η Ν.Δ. ότι δεν είχε ιθαγένεια. Δεν ήταν μετανάστης, ούτε αυτός ούτε ο αδελφός του, επίσης μπασκετμπολίστας. Είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα. Μετανάστες, όμως, ήταν οι γονείς τους που είχαν έρθει από τη Νιγηρία.
Αυτό δυσκόλευε για χρόνια την έκδοση ελληνικών διαβατηρίων στους δύο αδελφούς Αντετοκούνμπο, που, αν και εξελίχθηκαν αθλητικά στην Ελλάδα και θεωρούνται μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ, δεν μπορούσαν να γίνουν Έλληνες για γραφειοκρατικούς λόγους.
Το θέμα λύθηκε κατόπιν μιας αποκάλυψης ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχτεί πρόταση από την πρεσβεία της Νιγηρίας να λάβει νιγηριανό διαβατήριο, κάτι που θα σήμαινε αυτόματα ότι φυσικά θα λογιζόταν ως νιγηριανός παίκτης και δεν θα είχε δικαίωμα να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας.
Όταν ο Γιάννης βρέθηκε στο ΝΒΑ ακόμα και ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς (μαέστρος στην πατριδοκαπηλία) ένιωσε υπερήφανος (!) και συναντήθηκε με την οικογένειά του νεαρού αστέρα. Κι όλα αυτά γιατί το παιδί ήταν ψηλό, χαρισματικό και ταλαντούχο.
Αν δεν ήταν όμως...
Θα ήταν ένας ακόμα... λαθρομετανάστης με ξένο αίμα που ήρθε να μολύνει τη δική μας ξεχωριστή φυλή. Δεν θα ήταν λογικό να κρατάει τη σημαία στις παρελάσεις και να τη μολύνει. Και αυτά δεν τα λένε μόνο χρυσαυγίτες. Αυτή είναι η αντίληψη των νεοδημοκρατών και της δεξιάς εθνικοφροσύνης. Κι αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και τον κ. Θάνο Πλεύρη. 
ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ν.Δ. επί κυβερνήσεως Σαμαρά κατήργησε το νόμο Ραγκούση και το καλοκαίρι του 2015 καταψήφισε στη Βουλή το άρθρο του σχετικού νομοσχεδίου για απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου