Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το σύνδρομο της καρέκλας και οι πρόθυμοι

























 http://www.avgi.gr/article/10811/7774863/to-syndromo-tes-kareklas-kai-oi-prothymoi

Να φύγουν οι παρείσακτοι, αυτοί που ήρθαν από το πουθενά και έκατσαν στις καρέκλες μας. Καρέκλες που είναι δικές μας χρόνια τώρα, που με κόπο έφτιαξαν οι παππούδες μας οι κοτζαμπάσηδες, οι νικητές του Εμφυλίου 1946-49, η δικιά μας τάξη η αστική και η διαπλεκόμενη, που με τα ξένα δάνεια της Αγγλίας, το σχέδιο Μάρσαλ και τα πακέτα Ντελόρ μεγαλούργησε φτιάχνοντας τη σύγχρονη Ελλάδα και συνάμα μεγάλες ιδιωτικές περιουσίες...


Ο πόλεμος συνεχίζεται ανελέητος και στόχος είναι να αποτελέσει παρένθεση αυτή η κυβέρνηση. Μυστικά κέντρα, ντόπιοι και ξένοι οικονομικοί παράγοντες, ομάδες αλήθειας, image makers δανεικοί από την Αριστερά, πρόθυμα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης, όλοι στην υπηρεσία αυτού του στόχου.
Να φύγουν οι παρείσακτοι, αυτοί που ήρθαν από το πουθενά και έκατσαν στις καρέκλες μας. Καρέκλες που είναι δικές μας χρόνια τώρα, που με κόπο έφτιαξαν οι παππούδες μας οι κοτζαμπάσηδες, οι νικητές του Εμφυλίου 1946-49, η δικιά μας τάξη η αστική και η διαπλεκόμενη, που με τα ξένα δάνεια της Αγγλίας, το σχέδιο Μάρσαλ και τα πακέτα Ντελόρ μεγαλούργησε φτιάχνοντας τη σύγχρονη Ελλάδα και συνάμα μεγάλες ιδιωτικές περιουσίες... Την Ελλάδα που σαν αγελάδα την άρμεξαν όλοι αυτοί οι καλοί και καθώς πρέπει Έλληνες, οι πατριώτες, και την καταντήσανε πετσί και πέτσωμα, όπως λέει και ο λαός.
Ύστερα ήρθαν και οι ακατανόμαστοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ, όπως υποτιμητικά το σύστημα διαπλοκής διαλαλεί, να μας σώσουν, κάνοντας Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή για τις βρόμικες συναλλαγές τραπεζών, εξουσίας και ΜΜΕ, για τα δάνεια στα κόμματα, για τις προμήθειες όπλων, για τις λίστες των φοροφυγάδων...
Τι θράσος έχουν αυτοί που ήρθαν από το πουθενά, απόγονοι ξωμάχων και ποπολάρων, που ούτε σε μια λίστα Libro D’Oro δεν είναι τα ονόματα των οικογενειών τους, να τα βάζουν με τον Σόιμπλε, να σηκώνουν κεφάλι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να κάνουν τον δύσκολο. Να βάζουν τους δικούς τους όρους για τα εργασιακά, τις απολύσεις και τα πρωτογενή πλεονάσματα, να απαιτούν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το χρέος, να δημιουργούν συμμαχίες στην Ευρώπη και ρήγματα στην πολιτική της λιτότητας χωρίς να φοβούνται. Να τολμούν να δίνουν χριστουγεννιάτικο επίδομα -άκουσον, άκουσον- στους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους χωρίς προηγουμένως να έχουν ζητήσει την άδεια...
Θυμώνει το σύστημα, αγανακτεί και φωνάζει χωρίς επιχειρήματα, απλώς για να κρατάει το μαγαζί ανοιχτό, φωνάζει εκλογές... εκλογές, να φύγουν οι άχρηστοι, οι επικίνδυνοι, να ξανάρθουμε εμείς, που μας θέλουν οι ξένοι και θα κάνουμε και άλλες μεταρρυθμίσεις, πιο πολλές από αυτές που μας ζητάνε. Μεταρρυθμίσεις ονομάζουν τις περικοπές δαπανών στην Υγεία, την Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές στους αδύναμους.
Πέρα όμως από τη γραφικότητα της κατάστασης, τη χαιρεκακία για τα εμπόδια και τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, την επικίνδυνη τακτική των ντόπιων παλιών πολιτικών δυνάμεων, καθώς και τα παιχνίδια για Ευρώπη δύο ταχυτήτων, η κυβέρνηση πρωτίστως αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα της σχέσης τους με την κοινωνία που τους ανέδειξε.
Επαφή με την κοινωνία, όπως ξεκίνησε ήδη να κάνει ο πρωθυπουργός, αλήθειες, καθαρές κουβέντες, αλλά και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, δράσεις που δεν έχουν σχέση με τα Μνημόνια. Έλεγχος λαθρεμπορίας καπνού και καυσίμων, εξορθολογισμός στο Δημόσιο, πάταξη της γραφειοκρατίας και διαφάνεια, θέσπιση περιουσιολογίου, πάταξη διαφθοράς και φοροδιαφυγής, έλεγχος μαύρης εργασίας. Γρήγορη απόδοση δικαιοσύνης, τιμωρία όλων όσοι έβαζαν και βάζουν το χέρι στο μέλι, δίκαιη ανάπτυξη και εργαλεία στους νέους για δουλειές, πρόοδο και προκοπή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση όχι απλώς για να διαχειριστεί λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά για να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε μια χώρα λεηλατημένη. Δεν θα φέρει βέβαια τον σοσιαλισμό με ένα μαγικό ραβδάκι, όπως φαντάζονται πολλοί δήθεν επαναστάτες αριστεροί, που τον κατηγορούν ότι συμβιβάστηκε και υποχώρησε.
Η χώρα μας σε αυτή την ιστορική φάση χρειάζεται ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις: Οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές και πάνω από όλα ηθικές. Χρειάζεται μια Αριστερά που δεν έχει δικαίωμα να λιποτακτήσει από τα προβλήματα, αλλά πρέπει και οφείλει να υπερασπιστεί την ελληνική κοινωνία με κάθε τρόπο και από αυτό θα κριθεί ιστορικά.
Χρειάζεται δράση, άνθρωποι ικανοί, συμμετοχή των πολλών, υπέρβαση ψυχής, τιμιότητα και αποφασιστικότητα. Τώρα είναι η ώρα, γιατί αχός βαρύς ακούγεται από τα μαύρα φαντάσματα και την Ακροδεξιά στην Ευρώπη.

* Ο Ανδρέας Πιλάλης είναι συντονιστής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου