Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Μένουμε Δρομοκαΐτειο












Τέσσερα αποσπάσματα που αποδεικνύουν ότι η «φωνή της λογικής» παράγει την τρέλα στην Ελλάδα του 2016.
του Νίκου Μωραΐτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας», δήλωσε ο πολιτικός αρχηγός που, μόλις ανακοινώθηκε το επίδομα στους συνταξιούχους, άρχισε να ζητάει οδηγίες από την Ευρώπη και τελικά κατέληξε στην καταψήφισή του…

Δώστε βάση στον επιθετικό προσδιορισμό: Η λιτότητα του Τσίπρα είναι «αιώνια», αφού κυβερνάει αιώνες τη χώρα. Είδατε πόσο πολλά σού μοιάζουν τα δύο χρόνια, όταν έχεις στερηθεί την κουτάλα μιας ζωής;

protothema.gr: «Ουρές στο χιονιά για το επίδομα», διότι -πώς αλλιώς;- ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε προβλέψει τι καιρό θα έκανε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν ανακοίνωνε το επίδομα. Αλλά εκείνος, ο… ανάλγητος, έστειλε τα γεροντάκια να περιμένουν με 4 βαθμούς Κελσίου στις ουρές των τραπεζών!
Τα Νέα: «Για τις εφημερίδες αποφασίζουν μόνο οι αναγνώστες τους», θέλοντας να πουν ότι καμία κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τους κλείσει. Διότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα Νέα. 
Ποιος Ψυχάρης; 
Ο Τσίπρας δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα! 
Κυβέρνηση στην Ελλάδα να μη δίνει νέα δάνεια με αντάλλαγμα αέρα (όπως παραδέχτηκε ο υιός Ψυχάρης στην επιτροπή της βουλής ότι ήταν το αντίτιμο των δανείων που πήρε ο ΔΟΛ). Πού ακούστηκε;

Βάζω τις ειδήσεις που σε ευνοούν, βάζεις τα δάνεια, βάζω τον αέρα τον κοπανιστό. Έτσι έμαθαν, έτσι απαιτούν.

Παύλος Τσίμας: «Η αριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας ενίσχυσε τρεις φορές και έδωσε φοροαπαλλαγές στις εφημερίδες για να μην κλείσουν». Ο «το πάθος για το χρήμα» δημοσιογράφος θέλει να γίνει το ίδιο κι εδώ. Να επιδοτηθεί ο Ψυχάρης, για να δώσει κι άλλο αέρα σε αντάλλαγμα, να ανεβοκατεβάσει κι άλλες κυβερνήσεις, να συγκαλύψει κι άλλα σκάνδαλα, να βγάλει κι άλλα χρήματα στο εξωτερικό, να δημιουργήσει κι άλλους ανάλγητους Τσίμες και Πρετεντέρηδες. 
Το «ο καθένας να ζει σύμφωνα με τις δυνάμεις του» είναι ιερό ευαγγέλιο για τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής, εκτός αν αφορά τα Μέσα στα οποία εργάζονται.

Αν κάτι κοινό έχουν αυτά τα τέσσερα διαφορετικά αποσπάσματα που παρέθεσα, είναι ότι όλα τους προέρχονται από τις λεγόμενες «φωνές της λογικής». Είναι αυτό το συστημικό πεδίο πολιτικής – Τύπου που γεννάει καθημερινά την παράνοια στην οποία ζούμε, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσων.
Η φωνή της λογικής παράγει την τρέλα στην Ελλάδα του 2016. Οι κοστουμάτοι παράγουν τη γραφικότητα. Οι Μενουμευρωπαίοι παράγουν το «Μένουμε Δρομοκαΐτειο» των ημερών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου