Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Άλλο πανεπιστήμιο, άλλο πολιτική αρένα-του Τάσου Παππά









«Βεβαίως θέλω να θυμίσω ότι αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος έχει γίνει ήδη πράξη. Σας θυμίζω ότι ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο “Όχι” του δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τη Χρυσή Αυγή ήταν στο Καστελόριζο. Άρα μην εκπλήσσεστε, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά».
Η δήλωση ανήκει στο στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη.
Εκτός από τις ανοίκειες συγκρίσεις που κάνει, επαναφέροντας τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων -το ιδεολογικό όχημα της Δεξιάς και του εξτρεμιστικού Κέντρου-, ο κ. Λαζαρίδης διαπράττει και μια εκκωφαντική λαθροχειρία.
Αποσπά από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου αυτό που τον βολεύει και το προτάσσει για να ταιριάξει στο νοσηρό αφήγημά του και ξεχνά εκείνο που δεν τον συμφέρει, γιατί του νερώνει τη σούπα...
Για παράδειγμα, στην επίμαχη συνέντευξη ο κ. Παρασκευόπουλος προτείνει επίσης την αποποινικοποίηση του καψίματος της ελληνικής σημαίας.
Η άποψη αυτή προφανώς δεν συνάδει με την αντίληψη περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής που διακινούν ο κ. Λαζαρίδης και οι όμοιοί του, γιατί εξοργίζει τους ακροδεξιούς με τους οποίους υποτίθεται ότι συγχρωτίζεται η Αριστερά.
Υπάρχει κάποιο προβληματάκι εδώ, αλλά ας είναι.
Επί της ουσίας τώρα: Οι τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης έρχονται να επιβεβαιώσουν (για ακόμη μία φορά) ότι οι ιδιότητες καθηγητής πανεπιστημίου και μαχόμενος πολιτικός δυσκολεύονται να συνυπάρξουν αρμονικά.
Αυτό που επιτρέπεται να πεις ως επιστημονική άποψη στο πλαίσιο ενός μαθήματος στο αμφιθέατρο ή σ' ένα σεμινάριο Πολιτικής Επιστήμης, όπου παρευρίσκονται συνάδελφοί σου, δεν μπορείς να το καταθέσεις στη δημόσια συζήτηση, όπου ισχύουν άλλοι κανόνες.
Στην πρώτη περίπτωση, το επιχείρημά σου θα αντικρουστεί από άλλα επιχειρήματα και η συζήτηση θα διεξαχθεί σε κλίμα ευπρέπειας.
Στη δεύτερη περίπτωση οι πολιτικοί αντίπαλοί σου θα αρπάξουν την ευκαιρία για να σε προπηλακίσουν.
Τη διαφορά όφειλε να την γνωρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος. Δεν είναι χθεσινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου