Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο µένταλιστ συκοφάντης Κυριάκος και ο «τυφλός» συκοφάντης Σταύρος-Αγωγές του 1.000.000 ευρώ (στον καθένα) έχει καταθέσει Το ΧΩΝΙ





























Ο ένας µάς λέει ότι το Μάρτιο του 2016 αναφερόταν στις διαφηµίσεις που θα έπαιρνε Το ΧΩΝΙ 8 µήνες µετά(!!!) και ο άλλος δεν είδε ούτε τις κυκλοφορίες µας αλλά ούτε και τα σηµεία που του τονίσαµε µε bold γράµµατα στην αγωγή µας!!! Τέτοια λένε για να σωθούν. 


Τόσο λίγοι εµφανίζονται στις προτάσεις τους οι εναγόµενοι από την εφηµερίδα µας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης, που τώρα τρέχουν να κρυφτούν πίσω από αστεία επιχειρήµατα. Ωστόσο, πρέπει να δώσουµε συγχαρητήρια στους δικηγόρους τους. Οι ισχυρισµοί τους... οι µεγαλύτερες αποδείξεις µας!!!


Στις 29 Μαρτίου 2016, στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα, συνέβη κάτι, που όµοιό του δεν έχουµε δει ποτέ στο παρελθόν στην κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου.

Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης, σε προφανή και απόλυτη συνεννόηση µεταξύ τους -και γνωρίζοντας ότι εκείνη τη στιγµή απευθύνονται στο µεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο- δεν δίστασαν να µετατρέψουν το βήµα της Βουλής σε ένα φθηνό εργαλείο συκοφάντησης, προκειµένου να εκτελέσουν (κυριολεκτικά) µια ιδιωτική επιχείρηση. Να κλείσουν µια εφηµερίδα, γιατί τους ενοχλεί µε την αρθρογραφία της. Να την τσακίσουν στα µάτια του κόσµου, να πλήξουν όσο µπορούν την αξιοπιστία της, προκειµένου να πάρουν εκδίκηση για τα ενοχλητικά της πρωτοσέλιδα.

Αυτός ήταν ο ξεκάθαρος κοινός στόχος των Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη εκείνο το βράδυ. Να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασµούς τους µε Το ΧΩΝΙ, εκτελώντας ένα κανονικό συµβόλαιο επιχειρηµατικού θανάτου. Να κλείσουν την εφηµερίδα, που τους ενοχλούσε. Και για να πετύχουν το στόχο τους, είπαν τα χειρότερα ψέµατα στον ελληνικό λαό, απολύτως συνειδητά. Και ξεκάθαρα. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται! 


Και τι είπαν; Ότι η εφηµερίδα µας µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε «σειρά από διαφηµίσεις από όλες τις µεγάλες ∆ΕΚΟ» (όπως ανέφερε ο ένας) ή «σελίδες επί σελίδων» κρατικής διαφήµισης (όπως ανέφερε ο άλλος). Τα ίδια ψέµατα. Το ίδιο βράδυ. Ο ένας µετά τον άλλον. Από το βήµα της Βουλής πάντα, από εκεί που ήξεραν (όπως και υπολόγιζαν) ότι µπορούσαν να µας προκαλέσουν τη µεγαλύτερη ζηµιά. Σε ζωντανή µετάδοση, χωρίς δυνατότητα ανταπάντησης, σε ιδανικό φόντο για τη λάσπη τους. Ετσι το έκαναν. Χυδαία και ύπουλα. Εψαξαν οι δύο αυτοί πολιτικοί αρχηγοί για τη διαπλοκή στην Ελλάδα... και τη βρήκαν Στο ΧΩΝΙ! Αυτό είπαν στον ελληνικό λαό εκείνο το βράδυ. Αυτολεξεί!


Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καµία προηγούµενη έρευνα ή έστω καταγγελία, χωρίς να µας έχουν ζητήσει -ούτε προηγούµενα ούτε µεταγενέστερα- τίποτα, χωρίς να µας κάνουν καµία ερώτηση, χωρίς καµία σχετική εκκρεµή δικαστική διαδικασία, χωρίς καµία προηγούµενη έστω αναφορά, αλλά και χωρίς καν αυτοί οι ίδιοι να ζητήσουν την οποιαδήποτε έρευνα (έστω και µετά τη λάσπη!!!), οι δύο πολιτικοί αρχηγοί –εκµεταλλευόµενοι τελείως χυδαία και αντιθεσµικά την ιδιότητά τους- αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασµούς τους µε µια εφηµερίδα live, για να πάρουν εκδίκηση για την κριτική που τους ασκεί µε τα πρωτοσέλιδά της (που τόσο, µα τόσο τους ενοχλούν!).


Αυτό συνέβη στις 29 Μαρτίου 2016, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και για αυτό, η αγωγή της εφηµερίδας µας εναντίον των δύο αυτών κυρίων δεν είναι µια απλή αστική υπόθεση. Αντιθέτως, είναι απολύτως συµβολική. Γιατί στην ουσία, οι φυσικοί µας δικαστές θα κληθούν να κρίνουν τα όρια του «ανεύθυνου» των πολιτικών.


Αλήθεια, µπορούν οι πολιτικοί να εκµεταλλεύονται το βήµα της Βουλής, για να εκτελούν επιχειρηµατικά συµβόλαια θανάτου; Μπορούν τελικά από εκεί να λένε ό,τι θέλουν; Οποιο ψέµα σκεφτούν για όποιον ιδιώτη επιλέξουν; Ακόµα και να παρουσιάζουν ψευδή γεγονότα ως αληθή, προκειµένου να χτυπήσουν αυτόν που έχουν στοχοποιήσει κάθε φορά; Να κατασυκοφαντούν ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει το παραµικρό στοιχείο; Είναι και αυτό (το ξεκαθάρισµα προσωπικών λογαριασµών) µέσα στα δικαιώµατα της πολιτικής τους ιδιότητας; Αυτό λέει το Σύνταγµα;


Να, µερικές µόνο από τις ερωτήσεις που αναζητούν απάντηση στη δικαστική απόφαση. Ολα αυτά κρίνονται επί της ουσίας. Και για αυτό, η συγκεκριµένη υπόθεση έχει απίστευτο ενδιαφέρον.
Το ΧΩΝΙ στην αντεπίθεση


Το ΧΩΝΙ από την επόµενη κιόλας µέρα της χυδαίας και ύπουλης συκοφαντικής επίθεσης που δέχθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση. Με ανοιχτές επιστολές (και προς τους δύο συκοφάντες µας), που µάλιστα δηµοσιεύσαµε σε εφηµερίδα και site, δώσαµε συγκεκριµένες και ακριβείς απαντήσεις στα ψέµατα που είπαν δηµόσια για εµάς, παραθέτοντας τα πραγµατικά νούµερα, που διαψεύδουν παταγωδώς τις συκοφαντίες τους.


Αµέσως µετά, τους στείλαµε και εξώδικα (και στους δύο) ζητώντας τους να αποκαταστήσουν την τιµή και την υπόληψή µας και να ζητήσουν συγγνώµη, µε δηµόσια τοποθέτησή τους. Φυσικά δεν το έκαναν. Εγραψαν στα παλαιότερα των υποδηµάτων τους την αλήθεια. Αλλωστε, ποτέ δεν τους ενδιέφερε αυτή.


Και ποια είναι η αλήθεια; Οτι το 2015, µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η εφηµερίδα Το ΧΩΝΙ έλαβε κρατική διαφήµιση (από το δηµόσιο και ευρύτερο δηµόσιο τοµέα) µειωµένη κατά 40% τουλάχιστον σε σχέση µε το 2014, µε κυβέρνηση Σαµαρά! (Που προφανώς αντιλαµβάνεται ο καθένας ότι αυτά που πήραµε το 2014 ήταν ελάχιστα, πολύ λιγότερα από όσα δικαιούµασταν βάσει της κυκλοφορίας µας, µιας και ήµασταν αποκλεισµένοι από τους γαλαζοπράσινους υπουργούς). 


Και µετά ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που στήριξε η εφηµερίδα µας, αλλά η κρατική διαφήµιση δεν αυξήθηκε, ούτε καν έµεινε ίδια. Μειώθηκε κατά 40%!!!


✓ Επίσης, στις ίδιες επιστολές τούς αναφέραµε και τα απόλυτα νούµερα. Το 2014 πήραµε συνολικά 43.155 ευρώ.
✓ Το 2015 πήραµε συνολικά από όλο το δηµόσιο 26.694 ευρώ. ∆ηλαδή, µόλις το 4% των συνολικών µας εσόδων.



ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Από το δηµόσιο προέρχεται µόλις το 4% των συνολικών µας εσόδων!!!


Τώρα, όποιος ξέρει τι σηµαίνει «διαπλοκή», να απαντήσει: Μ’ αυτό το ποσοστό (που θα αποδείξουµε πανεύκολα στο δικαστήριο) είναι Το ΧΩΝΙ µία διαπλεκόµενη εφηµερίδα; Αλήθεια, υπάρχει άλλη µε µικρότερο ποσοστό;


Ολα αυτά τούς λέγαµε στις επιστολές και στα εξώδικα, τα οποία µάλιστα δηµοσιεύσαµε, προσπαθώντας να ενηµερώσουµε τον κόσµο ότι όσα άκουσε στη Βουλή το βράδυ της 29ης Μαρτίου ήταν αισχρά και άθλια ψέµατα, που τα είπαν δύο συνειδητοί συκοφάντες, για να πλήξουν όσο µπορούσαν την εφηµερίδα µας. Ετσι, σαν ξεκαθάρισµα λογαριασµών, επειδή έχουµε άλλη άποψη.


Στη συνέχεια, Το ΧΩΝΙ κατέθεσε αγωγή 1 εκατοµµυρίου στον καθένα από τους δύο αυτούς κυρίους. Και τώρα (από την προηγούµενη Τρίτη, για την ακρίβεια) έχουµε στα χέρια µας τις προτάσεις των συκοφαντών µας. Το πώς δηλαδή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και έχουν (πραγµατικά) τροµερή πλάκα αυτά που σκέφτηκαν να πουν. Ορίστε µερικά χαρακτηριστικά παραδείγµατα...

Το να λες µια εφηµερίδα «διαπλεκόµενη»... δεν είναι κάτι κακό!


Προσπαθώντας κανείς να κατηγοριοποιήσει όλα τα επιχειρήµατα (πιθανά και απίθανα) που υπάρχουν στα δύο έγγραφα (προτάσεις Μητσοτάκη και Θεοδωράκη), διαπιστώνει ότι πέρα από τα επιµέρους του καθενός, υπάρχει και µια οµάδα κάποιων κοινών επιχειρηµάτων, που βασίζονται σε πραγµατικά εντυπωσιακές δικηγορικές συλλήψεις. Ορίστε η πιο εντυπωσιακή! Το να λες πως µια εφηµερίδα είναι διαπλεκόµενη... δεν πειράζει!
Συγκεκριµένα, στη σελίδα 23 του δικού του εγγράφου, λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Εν προκειµένω η αναφορά του εναγόµενου σε “διαπλοκή” στην οποία µετέχει η ενάγουσα αποτελεί αξιολογική κρίση»!



Περίπου τα ίδια λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δικό του κείµενο. Στη σελίδα 14, αφού παραθέτει αποσπάσµατα από τις αναφορές του Στο ΧΩΝΙ («αυτή η εφηµερίδα, η οποία δεν πουλάει απολύτως κανένα φύλλο» και «γιατί ξαφνικά άρχισε να παίρνει µία σειρά από διαφηµίσεις από όλες τις µεγάλες ∆ΕΚΟ», αναφέρει (ξεδιάντροπα): «Οι ως άνω φράσεις αφ’ εαυτές στερούνται αρνητικού νοηµατικού προσήµου, έχουν αντικειµενικά αδιάφορο περιεχόµενο, δεν έχουν απαξία, ούτε από µόνες τους µπορούν να προσβάλουν ένα νοµικό πρόσωπο»!!!


Αυτά λένε στις προτάσεις τους οι δύο αυτοί πολιτικοί τιτάνες! Oτι το να λες µια εφηµερίδα «διαπλεκόµενη» δηµόσια (ή να λες ψευδώς ότι παίρνει κρατικές διαφηµίσεις χωρίς να πουλάει κανένα απολύτως φύλλο) είναι µια αξιολογική κρίση, χωρίς απαξία. Oτι δηλαδή δεν της ζηµιώνει την εµπορική φήµη, δεν της µειώνει το κύρος, δεν της προσβάλλει την υπόληψη! Μήπως την ενισχύει κιόλας; Ας τους το ρωτήσει αυτό κάποιος! Αυτό πιστεύουν; Μέχρι ποιού σηµείου, άραγε, µπορούν να φτάσουν το ξεχείλωµα της λογικής και τον ευτελισµό της σοβαρότητας;


Μα, αν δεχθούµε τον ισχυρισµό ΠΟΥ ΟΙ Ι∆ΙΟΙ (ή οι δικηγόροι τους) σκέφτηκαν να προβάλουν, τότε θα πρέπει να σκεφτούµε ότι και το να λες έναν πολιτικό «διαπλεκόµενο» δεν είναι κάτι κακό, επίσης. Αφού είναι µια αξιολογική κρίση, χωρίς απαξία; ∆ηλαδή, βασιζόµενοι ακριβώς στις προτάσεις τους, εµείς τώρα έχουµε το δικαίωµα να βάλουµε την άλλη Κυριακή τα πρόσωπα των Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη στο εξώφυλλό µας και να τους βάλουµε τον τίτλο «διαπλεκόµενοι», ακόµη και αν δεν έχουµε κανένα συγκεκριµένο στοιχείο για να στηρίξουµε αυτό το χαρακτηρισµό!!! Γιατί δεν θα είναι συκοφαντία. Θα είναι «αξιολογική κρίση χωρίς απαξία», σωστά;


Τέτοιου µεγέθους ανοησίες λένε για να σωθούν. Σε τέτοιο πανικό βρίσκονται οι δικηγόροι τους. Εν πάση περιπτώσει, σε ό,τι µας αφορά ως προς αυτό, ένα µόνο πράγµα έχουµε να συµβουλεύσουµε αυτούς τους δύο κυρίους: Κυριάκο και Σταύρο, µην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί εσάς, όντως, να µην σας πειράζει το να σας λένε διαπλεκόµενους πολιτικούς ή να το θεωρείτε ενδεχοµένως και τιµητικό. Oµως, δεν είναι καλό πράγµα η διαπλοκή. Κακό είναι. Μάθετέ το, έστω και τώρα.



Ξαφνικά... δεν τους νοιάζει 
το κρατικό χρήµα!


Να, ένα εντυπωσιακό εύρηµα, που προκύπτει από την ανάγνωση των προτάσεων των δύο εναγοµένων. Οτι ξαφνικά... δεν τους νοιάζει το κρατικό χρήµα (και τους δύο) αλλά ο αριθµός καταχωρίσεων!!! ∆ηλαδή, οι πολιτικοί αρχηγοί, που δήθεν ενδιαφέρονταν για τη διασπάθιση του δηµοσίου χρήµατος, τώρα (στις προτάσεις τους, που στέλνουν στο δικαστήριο) εµφανίζονται να µη θέλουν να γνωρίζουν πόσα πήρε Το ΧΩΝΙ για την κάθε διαφήµιση! (Τροµερό;) Ούτε συγκρίνουν ούτε αναφέρονται καθόλου σε διαφηµιστικά έσοδα. Γιατί; Μα, γιατί τα επίσηµα παραστατικά που προσκόµισε Το ΧΩΝΙ -κατά την κατάθεση της αγωγής του- δεν αφήνουν την παραµικρή αµφιβολία για το µέγεθος της συκοφαντίας τους. Το πόσα ευρώ πραγµατικά πήρε Το ΧΩΝΙ στο ταµείο του. 




Οπότε, το έριξαν... στον αριθµό των καταχωρίσεων, ασχέτως ποσού! Μπας και σωθούν...



Ενδιαφέρονται δηλαδή για ένα στοιχείο παντελώς παραπλανητικό και εικονικό, αδιαφορώντας και πάλι για την πραγµατικότητα. Μα, τι τροµερά µυαλά! Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι τα ψέµατά τους καταρρίπτονται µε πάταγο, αυτό που σκέφτηκαν να κάνουν ήταν να προτάξουν ένα δάκτυλο, και µετά να προσπαθήσουν να κρυφτούν από πίσω! Oτι δεν τους νοιάζει το χρήµα! Μόνο ο αριθµός των καταχωρίσεων! (Ελπίζουµε τουλάχιστον οι λογικοί άνθρωποι να αντιλαµβάνονται ότι αυτό είναι µια βλακεία και µισή. Γιατί ο ένας µπορεί να πάρει δύο καταχωρίσεις των 500 ευρώ και ο άλλος να πάρει µία καταχώριση των 15.000 ευρώ. Τι έχει µεγαλύτερη σηµασία από τα δύο; Ελεος!!!)



Ωστόσο, επειδή σίγουρα διαβάζουν αυτό το κείµενο οι συκοφάντες µας, θα θέλαµε να τους ενηµερώσουµε ότι δεν έχουµε πρόβληµα κανένα. Ας δούµε ό,τι θέλουν αυτοί. Ας ελέγξουµε τα στοιχεία µε όποιον τρόπο εκείνοι επιθυµούν. Καταχωρίσεις θέλουν; Καταχωρίσεις να συγκρίνουµε...


Ο Κυριάκος το οµολογεί! Η κρατική διαφήµιση µειώθηκε Στο ΧΩΝΙ το 2015!

Στη σελίδα 21 των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται η ουσία. Είναι το κοµµάτι του κειµένου, στο οποίο ο εναγόµενος συγκρίνει (όχι τα διαφηµιστικά έσοδα αλλά) τον αριθµό των κρατικών καταχωρίσεων Στο ΧΩΝΙ τα επίµαχα έτη.

(Πριν σας παρουσιάσουµε το εύρηµά του, να σας ενηµερώσουµε ότι αυτή είναι µια δουλειά που δεν την είχαµε κάνει Στο ΧΩΝΙ και τώρα µε χαρά θα την οικειοποιηθούµε, για να αποδείξουµε τους δικούς µας ισχυρισµούς στη δίκη. Τώρα, η συνέχεια...)

Λέει, λοιπόν, ο Κυριάκος ότι «το έτος 2014 στην εφηµερίδα Το ΧΩΝΙ καταχωρήθηκαν 19 διαφηµίσεις ∆ΕΚΟ» και στη συνέχεια απαριθµεί όλα τα φύλλα µας, που έχουν διαφηµίσεις. Μιλάµε για το 2014, µε κυβέρνηση Σαµαρά. 19 καταχωρίσεις. Για το 2015, τι λέει;

∆ιαβάζουµε παρακάτω: «Κατά το έτος 2015, ενώ οι πωλήσεις της εφηµερίδας µειώθηκαν κατακόρυφα (σε άλλο σηµείο προσδιορίζει τη µείωση σε 50%) οι διαφηµίσεις των ∆ΕΚΟ ανήλθαν σε 11»!!!

Το βλέπετε µε τα µάτια σας; ∆εν είναι λάθος. Το λέει µόνος του. «Ανήλθαν σε 11» µε Τσίπρα - Καµµένο! Από 19 µε Σαµαρά! Και υπάρχουν και δύο κερασάκια ακόµη (στην τούρτα που µας ετοίµασαν οι συνεργάτες του Κυριάκου).

1) ∆ύο από τις καταχωρίσεις, που καταγράφει ο Κυριάκος στις προτάσεις του, είναι της ΕΡΤ, στο πλαίσιο ανταλλακτικής συµφωνίας που έχουµε µαζί της (γίνεται ειδική αναφορά παρακάτω). ∆ηλαδή, δεν πήραµε λεφτά από αυτές.
2) ∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καταχώριση της ∆ΕΘ – HELEXPO στο φύλλο υπ’ αριθµ. 179, στη σελίδα 29 (που αναφέρει ο Κυριάκος στο σηµείο 4 της καταγραφής του). Είναι άρθρο του Προέδρου της ∆ΕΘ, Τάσου Τζήκα, στο πλαίσιο ειδικού αφιερώµατος, που επιµελήθηκε η εφηµερίδα µας για τη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μιλάµε για ένα άρθρο! Και ο Κυριάκος το παρουσιάζει ως «καταχώριση». Να πάψει να το παρουσιάζει. ∆εν προέκυψε το παραµικρό έσοδο. Γιατί εµείς δεν ζητάµε λεφτά από τους ανθρώπους, για να αρθρογραφήσουν Στο ΧΩΝΙ. (∆εν ξέρουµε πού τα έµαθε αυτά ο Κυριάκος. Πάντως, δεν είναι όλοι ίδιοι).

Συνεπώς, η πραγµατικότητα είναι ότι το 2015 πήραµε 8 καταχωρίσεις συνολικά από ∆ΕΚΟ! Και άρα, οι 19 καταχωρίσεις (επί Σαµαρά) έγιναν 8 (επί Τσίπρα – Καµµένου). Μείωση... 57,89%!!!

✓ 
Σε απόλυτα νούµερα, σε καθαρά ευρώ που µπήκαν στο ταµείο της εταιρείας µας, µε Τσίπρα – Καµµένο, Το ΧΩΝΙ έχει µείωση εσόδων πάνω από 40%.

Οταν το είδαν αυτό, οι εναγόµενοί µας είχαν τη φαεινή ιδέα να ισχυριστούν ότι εκείνους δεν τους ενδιαφέρουν τα διαφηµιστικά έσοδα αλλά ο αριθµός των καταχωρίσεων. Και έκατσαν οι άνθρωποι (από µόνοι τους, χωρίς να τους πληρώσουµε φράγκο) και κατέγραψαν όλες τις καταχωρίσεις µας. Και τι απέδειξαν;

✓ 
Οτι αναφορικά µε τον αριθµό κρατικών καταχωρίσεων, µε Τσίπρα – Καµµένο, Το ΧΩΝΙ καταγράφει µείωση 57,89%!!!

Και υπάρχει και κάτι ακόµη, για να ολοκληρωθεί η εικόνα, και να αποδειχθεί το µέγεθος της συκοφαντίας τους. Oτι στην πραγµατικότητα, ούτε η µείωση της κυκλοφορίας µας το 2015 (σε σχέση µε το 2014) ήταν 50%, όπως λέει παραπλανητικά ο Κυριάκος στις προτάσεις του. Ναι, είχαµε µείωση της κυκλοφορίας µας, για ένα σωρό λόγους που εξηγούµε αναλυτικά στην αγωγή µας (µείωση ύλης, capital controls κλπ.) αλλά τελικά αυτή έφτασε το 37% και όχι το 50%. Πράγµα που σηµαίνει ότι -βάσει της λογικής του Κυριάκου- δεν θα έπρεπε να πάρουµε 8 καταχωρίσεις το 2015 (που πήραµε τελικά) αλλά.... 12!!!
Κατά 33% ΚΑΤΩ από αυτό που µας αναλογούσε, δηλαδή!!! 33% ΚΑΤΩ, βάσει του υπολογισµού του ίδιου, του Κυριάκου!!!

Του οποίου ο ισχυρισµός ποιος ήταν; Οτι... «δεν υπήρχε ευθεία αντιστοιχία κυκλοφορίας φύλλων και αριθµού καταχωρίσεων κρατικών διαφηµίσεων». Οντως, δεν υπήρχε. Καλά το είδε. Απλά, ξέχασε νε εξειδικεύσει ότι η αναλογία ήταν και πάλι κατάφωρα εις βάρος της εφηµερίδας µας. Γιατί είµαστε το πιο αδικηµένο έντυπο στη χώρα. Και για αυτό, θα πρέπει να είναι παραδειγµατική η τιµωρία των χυδαίων συκοφαντών µας.

Ο Κυριάκος είναι µένταλιστ 
(Το λέει στις προτάσεις του)!


Για να γίνει πλήρως κατανοητό αυτό το σηµείο, πρώτα να εκθέσουµε τα δεδοµένα. Η επίµαχη συζήτηση στη Βουλή έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου 2016. Αρα, όταν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εκείνο το βράδυ έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι Το ΧΩΝΙ µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε υπέρογκη κρατική διαφήµιση λόγω διαπλοκής, συνέκριναν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα έτη 2014 (µε Σαµαρά) και 2015 (µε Τσίπρα – Καµµένο). ∆εν γίνεται να αναφερόντουσαν στο 2016, το οποίο ήταν ακόµη στην αρχή του!!! Αλλωστε, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε πολύ συγκεκριµένα στη χρονική περίοδο, που τον απασχολούσε τότε. 



Είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2015, η εφηµερίδα Το ΧΩΝΙ δεν είχε ούτε µία σελίδα διαφήµιση. Και πώς να έχει; ∆εν είχε κυκλοφορία και δεν έχει κυκλοφορία. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν»!!! Εννοεί... από το Μάρτιο του 2015 και µετά.



Και ακριβώς τα ίδια υιοθέτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν µε τη σειρά του ανέβηκε στο βήµα και είπε τα ίδια ψέµατα ακριβώς!



Οµως, τώρα –προκειµένου να βρει από κάπου να πιαστεί ενόψει της δίκης- τι έρχεται και λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Οτι βασικά τότε δεν αναφερόταν στο 2015 (που είχε ολοκληρωθεί και υπήρχαν συγκεντρωτικά στοιχεία) αλλά στο 2016, που µόλις είχε ξεκινήσει διαφηµιστικά!!! Ότι δηλαδή... είναι µένταλιστ! Που προέβλεψε δήθεν ότι τους επόµενους 8 µήνες Το ΧΩΝΙ θα πάρει πολλή κρατική διαφήµιση, και για αυτό τού επιτέθηκε δηµόσια το Μάρτιο!!! 



Προληπτικά. Αυτό ακριβώς µάς λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προτάσεις του! Οτι κατά βάση... στο µέλλον αναφερόταν!!! Ωραία! Πάµε τώρα να δούµε τι βρήκε, µιας και το έψαξε... στη γυάλινη µπάλα του;



Η grande πατάτα του Κ. Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού παραθέτει όλα τα φύλλα της εφηµερίδας µας, που είχαν διαφήµιση για τα έτη 2014 και 2015, προχωρά και σ’ έναν περίεργο νοµικό ακροβατισµό, κάνοντας την ίδια εργασία και για το 2016, ενώ γνωρίζει ότι αυτή η περίοδος είναι εκτός του επίδικου πλαισίου. Ωστόσο, δεν έχουµε καµία διαφωνία, να την εντάξουµε. Με χαρά, κιόλας...



Τι βρίσκει, λοιπόν; Οτι φέτος (το 2016), Το ΧΩΝΙ έχει λάβει µέχρι και το Νοέµβριο (που κατέθεσαν τις προτάσεις τους)... 20 καταχωρίσεις από ∆ΕΚΟ! Και τις απαριθµεί αναλυτικά. Ολες. (Το ίδιο σηµείο ακριβώς από το έγγραφο αναδηµοσιεύουµε και εµείς στο πλαίσιο από πάνω). Ελάτε να τις δούµε τώρα προσεκτικά αυτές τις 20 καταχωρίσεις του 2016 από ∆ΕΚΟ.



Οι 9 είναι από την ΕΡΤ! Μα, από την ΕΡΤ δεν έχουµε διαφηµιστικά έσοδα. Είναι ανταλλακτική διαφήµιση! Αυτό κάνουν όλες οι εφηµερίδες. ΟΛΕΣ!!! Και αυτό το βαφτίζει διαπλοκή ο Κυριάκος; Την ανταλλακτική διαφήµιση της ΕΡΤ; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! ∆ηλαδή, για τον Κυριάκο δεν θα είχαµε διαπλοκή στη χώρα, ΜΟΝΟ αν Το ΧΩΝΙ ήταν η µοναδική εφηµερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, που είχε αποκλειστεί από κάτι που κάνουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ!!! (Για την ιστορία, βάσει της ανταλλακτικής συµφωνίας που έχει Το ΧΩΝΙ µε την ΕΡΤ, εκτός από την προβολή, πληρώνει λεφτά. ∆εν παίρνει. ∆ίνει!!! Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες άσχετων συµβούλων).



Αρα, 20 – 9 = 11. Κατευθείαν! Οµως, ούτε 11 είναι! ∆είτε γιατί...



Ο Κυριάκος λέει ότι -εξαιρουµένης της ΕΡΤ- Το ΧΩΝΙ έλαβε το 2016:



● 4 καταχωρίσεις από τα ΕΛΠΕ
● 3 από την ΕΥ∆ΑΠ
● 1 από το Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ
● 1 από τη ∆ΕΘ – HELEXPO
● 1 από τον ΟΛΘ
● 1 από την ΕΥΑΘ



Οµως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Καταρχήν...



∆ΕΝ υπάρχει καµία καταχώριση ∆ΕΘ – HELEXPO στην εφηµερίδα µας, όχι µόνο τότε που λέει ο Κυριάκος αλλά όλο το 2016. Αυτό που καταγράφει στις προτάσεις του είναι το εξώφυλλο (!!!) από ένα ειδικό αφιέρωµα που ετοιµάσαµε στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Και επειδή είχαµε βάλει µια µεγάλη φωτογραφία στην πρώτη σελίδα του ενθέτου, ο Κυριάκος την εµφάνισε ως καταχώριση και τη συµπεριέλαβε στη λίστα του! Να τη βγάλει. ∆εν ήταν διαφήµιση. ∆εν υπήρξε κανένα έσοδο.



Επίσης, οι καταχωρίσεις του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ µπήκαν στο ίδιο φύλλο (το υπ’ αριθµ. 232) για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι εκείνο το φύλλο, στο οποίο δηµοσιεύσαµε το προαναφερθέν ειδικό αφιέρωµα στη ∆ΕΘ. Και µ’ αυτή την ευκαιρία, απευθυνθήκαµε σε φορείς της Θεσσαλονίκης. Αν δεν κάναµε αυτό το αφιέρωµα (µε ειδική αρθρογραφία για τη Βόρεια Ελλάδα) και δεν αναλαµβάναµε αυτή την έκτακτη πρωτοβουλία µε έξτρα κόστος για την εφηµερίδα (αποστολή συντάκτη στη Θεσσαλονίκη), δεν θα τις είχαµε ούτε αυτές.



(Αλήθεια, σας φαίνεται αυτό για διαπλοκή; Μα, αν ήµασταν «διαπλεκόµενοι», τότε γιατί δεν τις παίρναµε αυτές τις διαφηµίσεις το πρώτο εξάµηνο, τότε που βρισκόµασταν σε απόλυτη ανάγκη; Η γιατί θα έπρεπε να κάνουµε ειδικό αφιέρωµα, αναλαµβάνοντας έξτρα κόστος;)



Τέλος, καταχώριση του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ... ∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε στο φύλλο που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε πουθενά αλλού σ’ ολόκληρο το 2016. Πρόκειται για ένα ενυπόγραφο άρθρο από επαγγελµατία δηµοσιογράφο, µια καθαρά δηµοσιογραφική δουλειά, που ΦΥΣΙΚΑ δεν έχει καµία σχέση µε οποιοδήποτε διαφηµιστικό έσοδο. Και όµως, ο Κυριάκος το βαφτίζει και αυτό... «καταχώριση» και επιµένει να µας αποκαλεί «διαπλεκόµενους»!!! Ποιος; Ο µένταλιστ συκοφάντης Κυριάκος, που λέει ψέµατα στις προτάσεις του και εµφανίζει στους δικαστές ανύπαρκτες διαφηµίσεις!!!



Σε απόλυτη αντιστοιχία κυκλοφορία και διαφήµιση


Κάτι που επίσης είναι κρίσιµο να δούµε, είναι όχι το πόσες καταχωρίσεις πήρε Το ΧΩΝΙ το 2016 αλλά το πότε τις πήρε! Παρακολουθώντας προσεκτικά τα στοιχεία του ίδιου του Κυριάκου, διαπιστώνει κανείς ότι -εξαιρουµένης της ΕΡΤ- από τις 11 ανωτέρω καταχωρίσεις ∆ΕΚΟ, τις 8 τις πήραµε το δεύτερο εξάµηνο της χρονιάς, που η κυκλοφορία της εφηµερίδας µας άρχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας ορισµένες Κυριακές (µε τη βοήθεια των προσφορών που βάζουµε από τον περσινό Ιούλιο) σε νούµερα κυκλοφορίας ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και του 2015 και του 2014!!! 



Και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα επίσηµα στοιχεία των εταιρειών διανοµής των εφηµερίδων, και φυσικά το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άσχετα που στους δικαστές εµφανίζει µια διαφορετική εικόνα, τελείως ψευδή.



Ναι, µετά τη χυδαία επίθεση που δεχθήκαµε από αυτόν και τον έτερο συκοφάντη µας, Σταύρο Θεοδωράκη, σε ζωντανή µετάδοση από το βήµα της Βουλής, όντως η κυκλοφορία της εφηµερίδας µας επλήγη σοβαρά. Οντως, η αθλιότητά τους µάς προκάλεσε τεράστια ζηµία στις πωλήσεις. Και για αυτό, ο µέσος όρος της χρονιάς εµφανίζεται µειωµένος στους υπολογισµούς του Κυριάκου. Oµως, αυτή είναι η µισή αλήθεια. Η άλλη µισή είναι ότι εξαιτίας ακριβώς αυτής της πτώσης του πρώτου εξαµήνου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και παρά τη δύσκολη οικονοµική συγκυρία, αποφασίσαµε (από πέρυσι το καλοκαίρι) να ενισχύσουµε µε προσφορές την εφηµερίδα µας, αναλαµβάνοντας ένα τεράστιο και δυσβάσταχτο κόστος για τα οικονοµικά µας δεδοµένα, προκειµένου να αυξήσουµε την κυκλοφορία µας, που ήταν µονόδροµος για την επιβίωσή µας.



Και όντως, από τον Ιούλιο και µετά, που ξεκινήσαµε τις προσφορές, ανεβήκαµε στις πωλήσεις! Υπάρχουν Κυριακές που Το ΧΩΝΙ πουλάει τριπλάσια φύλλα από πέρυσι, τέτοια εποχή! Και αυτό είναι ένα στοιχείο που εντόπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µιας και –όπως αποδεικνύεται από τις προτάσεις του- έχει ελέγξει αναλυτικά τις πωλήσεις της εφηµερίδας µας. Το είδε. Το γνωρίζει. Όµως, το αποκρύπτει. Γιατί είναι ένας συνειδητός συκοφάντης, που κάνει τα πάντα για να σωθεί. Για την Ιστορία, ο µέσος όρος πωλήσεων του δεύτερου εξαµήνου είναι υπερ-διπλάσιος του πρώτου!



Η ξεφτίλα τους σε αριθµούς


Αρα, στην ουσία -εξαιρουµένης της ΕΡΤ- το 2016 Το ΧΩΝΙ πήρε συνολικά 9 πληρωµένες καταχωρίσεις από ∆ΕΚΟ, από τις οποίες τις 2 τις πήρε λόγω ειδικού αφιερώµατος στη ∆ΕΘ. (Αν δεν σκεφτόµασταν να κάνουµε αυτό το ειδικό αφιέρωµα στη ∆ΕΘ, θα µέναµε µε 7 καταχωρίσεις! Που στην ουσία είναι µόλις... 2 φορείς, τα ΕΛΠΕ και η ΕΥ∆ΑΠ!!!)



Και τώρα, δείτε τη συνολική εικόνα των καταχωρίσεων, βάσει της καταγραφής του Κυριάκου:



✓ 
Το 2014 (µε Σαµαρά) Το ΧΩΝΙ πήρε 19 καταχωρίσεις.
✓ 
Το 2015 (µε Τσίπρα) Το ΧΩΝΙ πήρε 8 καταχωρίσεις
✓ 
Το 2016 (µε Τσίπρα) Το ΧΩΝΙ πήρε 9 καταχωρίσεις (προσθέτουµε όλες τις πληρωµένες)



Συµπέρασµα: Σε δύο χρόνια µε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (2015 + 2016), δεν έχουµε πάρει καν αυτά που πήραµε σε µία χρονιά µε Ν∆ – ΠΑΣΟΚ (2014).



Θαυµάστε τη διαπλοκή στην Ελλάδα... σ’ όλο της το µεγαλείο. (Η τη βλακεία, που σηµειωτέον είναι και ανίκητη. Ο,τι θέλετε, διαλέξτε). Και φυσικά δεν τελειώσαµε...



Ο «χρησµός» ενός... µένταλιστ


Και τώρα, που έχουµε τα δεδοµένα συγκεντρωµένα, απολαύστε τον ισχυρισµό του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώτου µένταλιστ συκοφάντη πολιτικού στον πλανήτη! «Η αυξητική αυτή πορεία της κρατικής διαφήµισης (µιλά µόνο για τους δύο πρώτους µήνες του 2016!!!) είχε καταστεί εµφανής µέχρι την οµιλία µου καθώς κατά τους δύο πρώτους µήνες του έτους 2016 είχαν ήδη καταχωρηθεί 6 διαφηµίσεις στην εφηµερίδα»!
Και άρα, από το πρώτο δίµηνο, κατάλαβε τι θα γίνει την υπόλοιπη χρονιά. Αυτό µας λέει. Και τώρα, η απάντηση:



Η πραγµατικότητα είναι ότι από τις 6 καταχωρίσεις του πρώτου διµήνου, στις οποίες αναφέρεται ο αρχηγός της Ν∆, οι 3 ήταν της ΕΡΤ (ανταλλακτική διαφήµιση, χωρίς έσοδα) και οι άλλες 3 από έναν και µοναδικό φορέα, τα ΕΛΠΕ!!! (∆είτε το µε τα µάτια σας, στο πλαίσιο της σελίδας 6, έτσι ακριβώς όπως το επιµελήθηκε ο ίδιος ο Κυριάκος!!!)



Και µόνο όταν η κυκλοφορία µας άρχισε να ανεβαίνει (αναλαµβάνοντας ένα τεράστιο κόστος για τις προσφορές µας), από το δεύτερο εξάµηνο και µετά, πήραµε την υπόλοιπη κρατική διαφήµιση (ελάχιστη και πάλι!) Όταν αυξήθηκαν οι πωλήσεις µας, ξεπερνώντας ακόµη και άλλους ιστορικούς τίτλους στον ανταγωνισµό. Μόνο τότε! Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως ακριβώς την καταγράφει ο Κυριάκος στις προτάσεις του. (Μπράβο στο δικηγόρο του).



∆ηλαδή, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θέλει να µας πει ότι πριν µιλήσει στη Βουλή, έψαξε για διαφηµίσεις Στο ΧΩΝΙ το πρώτο δίµηνο του 2016, βρήκε µόνο µία ∆ΕΚΟ (τα ΕΛΠΕ) και έβγαλε το συµπέρασµα ότι υπάρχει διαπλοκή!!! Αρα, για να κατέληγε στο συµπέρασµα ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, θα έπρεπε να µη βρει καµία στο δίµηνο! Μόνο τότε δεν θα µιλούσε για διαπλοκή. Τι να του πεις; Ο,τι και να του πεις, χαµένο θα πάει. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε πανικό και λέει ό,τι να’ ναι!!!



Oµως, και πάλι! Οι ισχυρισµοί του µένταλιστ συκοφάντη, Κυριάκου Μητσοτάκη, ωχριούν πραγµατικά µπροστά στις απίστευτες θεωρίες, που σκέφτηκε να αναπτύξει στις δικές του προτάσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης.



Θεοδωράκης show!


Αν µας επιτρέπεται µια αξιολογική κρίση, θα θέλαµε να τονίσουµε ότι οι προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι ένα απλό κείµενο. Είναι ένα κανονικό show (!), που µέσα του µπορείς να διαβάσεις εκπληκτικές συλλήψεις, που σε κάνουν να απορείς για τα όρια του ανθρώπινου µυαλού. Υπάρχουν δύο σηµεία, που αξίζει να αναδειχθούν. 



Το ένα έχει να κάνει µε το πώς αποκρούει τα νούµερα της αγωγής µας (αναφορικά µε τα διαφηµιστικά έσοδα, που µειώθηκαν µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και το άλλο έχει να κάνει µε την απάντησή του στις επίσηµες ανακοινώσεις της ∆ΕΗ και του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που τον διέψευσαν ΠΑΤΑΓΩ∆ΩΣ την επόµενη κιόλας µέρα!!! Ενα, ένα, µε τη σειρά. Πρώτα, για τα έσοδα της εφηµερίδας µας...



Επειδή Το ΧΩΝΙ αποδεικνύει 
τα πάντα... είναι αόριστο!


Το βασικό επιχείρηµα του Σταύρου Θεοδωράκη –αν έχετε το Θεό σας- είναι το εξής: Oτι επειδή είναι άλλο πράγµα η εφηµερίδα και άλλο πράγµα το site, κακώς εµείς στην αγωγή µας συµπεριλάβαµε (και παρουσιάσαµε στους δικαστές) ΟΛΑ µας τα έσοδα, γιατί µ’ αυτόν τον τρόπο η αγωγή µας είναι αόριστη και πρέπει να απορριφθεί!!! Oτι δηλαδή εκείνος µίλησε µόνο για τις διαφηµίσεις της εφηµερίδας µας, ενώ εµείς απαντήσαµε ΣΥΝΟΛΙΚΑ (για εφηµερίδα και site), και έτσι δεν µπορεί να καταλάβει ποια έσοδα είναι από το έντυπο και ποια από το διαδίκτυο! Και αυτό είναι το βασικό του επιχείρηµα! 



Αλήθεια, αυτό είναι!



∆ηλαδή, ο Σταύρος µάς λέει ότι αν είχαµε παρουσιάσει ΜΟΝΟ τα έσοδα της εφηµερίδας, και είχαµε αποκρύψει αυτά του site, εµφανίζοντας µια τελείως παραπλανητική εικόνα για την κρατική διαφήµιση που παίρνουµε, θα ήµασταν εντάξει. Αντίθετα, τώρα που προσθέσαµε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και τα παρουσιάσαµε αναλυτικά ανά φορέα... είµαστε αόριστοι. Μιλάµε για την ίδια εταιρεία, για το ίδιο λογιστήριο, για το ίδιο εµπορικό τµήµα. Εντάξει, υπάρχουν στιγµές που πραγµατικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Και τώρα είναι µία από αυτές τις στιγµές.



Εν πάση περιπτώσει, οποιασδήποτε άνθρωπος έχει ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά µε τα εµπορικά των µίντια, µπορεί να αντιληφθεί απολύτως πως ο,τιδήποτε άλλο –εκτός από αυτό που έκανε Το ΧΩΝΙ- θα ήταν αόριστο και παραπλανητικό. Το µοναδικό µέγεθος που αποδεικνύει την αλήθεια (και από το οποίο δεν µπορείς να κρυφτείς) είναι το συνολικό έσοδο ενός µιντιακού οµίλου. Και σε καµία περίπτωση τα επιµέρους έσοδα των επιµέρους µίντια, αποκοµµένα το ένα από το άλλο, όπως λέει ο Θεοδωράκης. Ο οποίος φαίνεται πως βάλθηκε να µας τρελάνει τελείως! Ειδικά αν διαβάσετε αυτό που ακολουθεί, θα πειστείτε και εσείς ότι αυτός είναι ο πραγµατικός σκοπός του. Να µας τρελάνει!



Σ. Θεοδωράκης: «Ντεν καταλαβαίνει»


Στις 29 Μαρτίου 2016, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε στη Βουλή ότι µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «όλοι οι δηµόσιοι οργανισµοί δίνουν σελίδες επί σελίδων στην εφηµερίδα Το ΧΩΝΙ». Oµως, έκανε και δύο συγκεκριµένες αναφορές. Στη ∆ΕΗ και στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Την επόµενη µέρα, και οι δύο αυτοί φορείς εξέδωσαν επίσηµες ανακοινώσεις, µε τις οποίες διέψευδαν κανονικότατα τον Σταύρο Θεοδωράκη. Από τότε, λοιπόν, είχαµε την απορία τι διάολο θα σκεφτεί να απαντήσει για αυτές τις ανακοινώσεις ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Και τελικά, τώρα που διαβάσαµε τις προτάσεις του, µάθαµε. Ξέρετε τι λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης; Oτι τελικά όχι µόνο δεν τον διαψεύδουν αλλά τον επιβεβαιώνουν κιόλας!!!



Λέει συγκεκριµένα στη σελίδα 16 των προτάσεών του: «Περαιτέρω, παραπέµπουµε στις περιεχόµενες στο δικόγραφο της αγωγής ανακοινώσεις της ∆ΕΗ και του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι δόθηκε διαφήµιση Στο ΧΩΝΙ».



Για την ιστορία, να τονίσουµε ότι τόσο η ∆ΕΗ όσο και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ΞΕΚΑΘΑΡΑ τονίζουν ότι δεν δόθηκε ΚΑΜΙΑ διαφήµιση Στο ΧΩΝΙ όλο το 2015. ΚΑΜΙΑ διαφήµιση, προερχόµενη από δική µας πρόταση δεν εγκρίθηκε. Το µόνο που πήρε Το ΧΩΝΙ από αυτούς (και τους δύο) φορείς ήταν µια γενική καταχώριση, που δόθηκε σε όλες τις εφηµερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας! Και είναι αυτό διαπλοκή;;;;;;;
∆ηλαδή, πότε δεν θα είχαµε διαπλοκή; Αν Το ΧΩΝΙ είχε αποκλειστεί από αυτά, που δικαιούνται όλοι οι άλλοι; Αυτό µας λέει ο πανέξυπνος Σταύρος, που νιώθει ότι επιβεβαιώνεται κιόλας; Που µιλούσε για «σελίδες» διαφήµισης από τη ∆ΕΗ» και πολλές προεκλογικές «καταχωρίσεις» από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης;



Και αλήθεια, εφόσον αυτές τις καταχωρίσεις τις πήραν ΟΛΕΣ οι εφηµερίδες, αυτό σηµαίνει ότι είναι όλες διαπλεκόµενες; Ας µας απαντήσει ο δηµοσιογράφος Σταύρος, µόλις τα ξεδιαλύνει στο µυαλό του.
Και τέλος, αν ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις, µπορεί να µας εξηγήσει γιατί αυτές εξεδόθησαν «προς αποκατάσταση της αλήθειας»; Θέλει να µας τρελάνει όλους, τελικά; Και 



Το ΧΩΝΙ και τη ∆ΕΗ και το υφυπουργείο; Ολοι τρελοί... και ο Σταυράκης ο λογικός; Ας τις ξαναδιαβάσει καλύτερα...



Ο Σταύρος είναι τυφλός!


Πέραν, όµως, των δύο ανωτέρω περιπτώσεων, στο κείµενο των προτάσεων του Σταύρου Θεοδωράκη επιβεβαιώνεται σε δύο τουλάχιστον σηµεία... ότι ο άνθρωπος δεν βλέπει! Η πρώτη απόδειξη βρίσκεται στη σελίδα 4 του εγγράφου, που ο Σταύρος λέει ότι η εφηµερίδα Το ΧΩΝΙ «δεν περιλαµβάνεται στα δελτία κυκλοφορίας εφηµερίδων που δίνουν στη δηµοσιότητα τα πρακτορεία διανοµής Τύπου». Φυσικά και περιλαµβάνεται. Εκεί βλέπουµε όλοι µας την κυκλοφορία κάθε βδοµάδα. Εκεί άλλωστε τη βρήκε και ο έτερος εναγόµενος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που προφανώς βλέπει καλύτερα. 



Ο Σταύρος πάλι όχι. Και υπάρχει και µια καλύτερη απόδειξη για αυτό, στη σελίδα 10 του κειµένου του, εκεί που υποστηρίζει ότι η αγωγή πρέπει να απορριφθεί ως αόριστη «καθόσον δεν διευκρινίζεται επαρκώς ποιοι ισχυρισµοί του εναγόµενου είναι τάχα ψευδείς»!!! Αυτό λέει ο άνθρωπος! Παρότι –να τονίσουµε- στην αγωγή µας:



● Εχουµε συµπεριλάβει όλο το απόσπασµα από την τοποθέτησή του στη Βουλή τονίζοντας µε bold γράµµατα τις επίµαχες ψευδείς και συκοφαντικές φράσεις
● Μετά, αποµονώνουµε µία µία τις ψευδείς και συκοφαντικές φράσεις του, στις οποίες απαντούµε (στην κάθε µία ξεχωριστά) µε στοιχεία αναλυτικά και συγκεκριµένα.



Και όµως! Ο Σταύρος τι επέλεξε να πει; Οτι δεν διευκρινίζουµε ποιες φράσεις µας ενόχλησαν. Εντάξει, πείτε µας εσείς: Είναι τυφλός ή δεν είναι;



Η βόµβα που λέγεται 
«Χριστοφορίδης»


Για το τέλος, αφήσαµε το καλύτερο. Το θέµα Χριστοφορίδη.



Επειδή οι δύο εναγόµενοί µας έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι στο σκέλος της κρατικής διαφήµισης δεν γλιτώνουν µε τίποτα (παρά τις µύριες όσες θεωρίες που σκαρφίστηκαν), αποφάσισαν στις προτάσεις τους να προτάξουν ιδιαιτέρως το δεύτερο σκέλος της θεωρίας τους, αυτό που έχει να κάνει µε τον Χριστοφορίδη. Μάλιστα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρούν ότι είναι και το βασικό τους ατού, προκειµένου να δικαιολογήσουν στο δικαστήριο τη διαπλοκή, που χρέωσαν Στο ΧΩΝΙ! Ωραία...



Τους απαντούµε, λοιπόν, συνοπτικά -και µε απλά λόγια- δύο πράγµατα.



Πρώτον: Ο Χριστοφορίδης δεν είναι Στο ΧΩΝΙ. (∆υστυχώς, αλλά δεν είναι). Εφυγε από την εφηµερίδα µας το Νοέµβριο του 2015, προκειµένου να προσληφθεί ως σύµβουλος επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίµου. Και για να γίνουµε πιο συγκεκριµένοι, δεν υπάρχει ούτε µία µέρα που να ταυτίζονται οι δύο αυτές θέσεις (µέτοχος Στο ΧΩΝΙ και σύµβουλος επικοινωνίας). Πρώτα τελείωσε το ένα και µετά άρχισε το άλλο. Και αυτό φυσικά θα αποδειχθεί περίτρανα και µε απόλυτο τρόπο, όταν χρειαστεί. Τώρα, γιατί αυτοί οι κύριοι θεωρούν ότι αυτό είναι το όπλο τους, µη µας ρωτάτε. Θα χάσουν πάντως, παταγωδώς. Γιατί η αλήθεια µπορεί πανεύκολα να αποδειχθεί. Και θα αποδειχθεί. Και τότε τι θα πουν; Πώς θα στηρίξουν τη «διαπλοκή», που χρέωσαν στην εφηµερίδα µας; (Εδώ θα είµαστε, να γράψουµε άλλες 16 σελίδες τότε!)



∆εύτερον: Το ότι ο Χριστοφορίδης ∆ΕΝ είναι Στο ΧΩΝΙ, το γνωρίζει προσωπικά τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης, που είναι ο µάρτυρας του Κυριάκου στη δίκη µας (τέλειο;) όσο και οι δύο εναγόµενοι αυτοπροσώπως, Κυριάκος και Σταύρος. Το ξέρουν όλοι! Γιατί ο Χριστοφορίδης το έχει πει δηµόσια ένα σωρό φορές. Μάλιστα, σε µία τηλεοπτική εκποµπή στο MEGA ήταν παρών και ο ίδιος ο Αδωνις, που το άκουσε µε τα αυτιά του. Και όµως, έρχεται τώρα και καταθέτει ψέµατα, για να υποστηρίξει τον Κυριάκο! (Αλλωστε, πώς αλλιώς µπορείς να καλύψεις το ψέµα; Με ένα νέο ψέµα!)



Ε, λοιπόν, θέλουµε να δώσουµε µια καθαρή απάντηση σ΄ όλους αυτούς τους κυρίους, και µ’ αυτό να τελειώσουµε:



Κυριάκο Μητσοτάκη και Σταύρο Θεοδωράκη, κάνετε πολύ καλά που στηρίζετε την επιχειρηµατολογία σας στο θέµα Χριστοφορίδη. Να συνεχίσετε έτσι. Πραγµατικά, συµφωνούµε µαζί σας. Είναι θέµα – βόµβα! Που στο δικαστήριο θα σκάσει. Τώρα, να δούµε σε ποιανού τα µούτρα...



Ο βουλευτής µπορεί να λέει ό,τι θέλει;


Ενας βασικός ισχυρισµός που προβάλλουν µε τις προτάσεις τους και οι δύο εναγόµενοι είναι αυτός που αφορά στο -Συνταγµατικά κατοχυρωµένο- «ανεύθυνο» των βουλευτών. Ισχυρισµός αναµενόµενος και κλασικός, που όµως εν προκειµένω στερείται θεµελίωσης. Γιατί το Σύνταγµα προστατεύει τους βουλευτές (και τους αρχηγούς κοµµάτων) κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά την έκφραση άποψης ή ψήφου, που πρέπει να γίνεται -όπως µας τονίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προτάσεις του στη σελίδα 2- «µε απόλυτη ανεξαρτησία, έναντι κάθε είδους σκοπιµοτήτων και συµφερόντων». Οταν ο πολιτικός παρουσιάζει ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έχοντας απόλυτη συνείδηση του ψεύδους τους, µε ξεκάθαρο σκοπό να συκοφαντήσει µια εφηµερίδα, µόνο και µόνο γιατί µε την αρθρογραφία της απειλεί τα συµφέροντά του, τότε δεν έχουµε καµία έκφραση γνώµης. Εχουµε µια σκαστή χυδαία και ανήθικη συκοφαντία. Μια ξεκάθαρη αδικοπραξία. 



Της οποίας ο θύτης θα πρέπει να τιµωρηθεί, αποζηµιώνοντας το θύµα του. Απλά πράγµατα. Οπότε, καλό θα είναι να µη µπερδεύουν το Σύνταγµα µε τις συκοφαντίες τους. Η εν πάση περιπτώσει, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Και ας αποφασίσει η δικαιοσύνη.



∆ύο κωλοτούµπες... στο πι και φι!


Aπολύτως ενδεικτική του κλίµατος που διέπει τις προτάσεις των δύο εναγοµένων (Κυριάκου και Σταύρου) είναι η κοινή κωλοτούµπα τους αναφορικά µε την κυκλοφορία της εφηµερίδας µας.
Παρότι στις 29 Μαρτίου 2016 ΚΑΙ ΟΙ ∆ΥΟ είχαν µιλήσει για µηδαµινή κυκλοφορία της εφηµερίδας µας, που δεν δικαιολογούσε καµία σελίδα διαφήµισης («δεν πουλάει κανένα απολύτως φύλλο» είχε πει ο Κυριάκος, «δεν είχε και δεν έχει κυκλοφορία» είχε πει ο Σταύρος) , στις προτάσεις που καταθέτουν στο δικαστήριο 8 µήνες µετά, αλλάζουν άρδην ρότα, προσπαθώντας να στρογγυλέψουν τις γωνίες. Και τι µας λένε; 



Ότι όταν έλεγαν ότι Το ΧΩΝΙ είχε µηδαµινή κυκλοφορία, εννοούσαν ότι απλώς είχε µικρή κυκλοφορία. Και άρα αυτό δεν είναι κάτι το επιλήψιµο. Ας το δεχθούµε ως µια απλή υπερβολή. Περίπου αυτό µας λένε οι άνθρωποι. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τότε (στις 29 Μαρτίου 2016) υπό το φως των αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώµατος των εκβιαστών δηµοσιογράφων (που έστηναν ανύπαρκτα sites προκειµένου να πάρουν κρατική διαφήµιση), η διατύπωση «µηδαµινή κυκλοφορία» δεν ακούστηκε καθόλου ως µια αθώα υπερβολή στα αυτιά των Ελλήνων που παρακολουθούσαν εκείνη τη συζήτηση. Το αντίθετο! 



Ηταν µια απολύτως στοχευµένη διατύπωση (για αυτό και την ανέφεραν και οι δύο συκοφάντες µας), προκειµένου να ταυτίσουν στη συνείδηση των Ελλήνων τηλεθεατών εκείνη τη στιγµή Το ΧΩΝΙ µε τις µεθόδους του κυκλώµατος των εκβιαστών! 



Με απλά λόγια... άλλοι έπαιρναν διαφήµιση σε ανύπαρκτα sites και άλλοι (Το ΧΩΝΙ) έπαιρναν διαφήµιση µε µηδαµινή κυκλοφορία. Αυτό ήθελαν να αναδείξουν τότε οι συκοφάντες µας. Οτι είναι περίπου το ίδιο πράγµα Το ΧΩΝΙ µε τον Μαυρίκο! Για αυτό άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίµαχη τοποθέτησή του αναφορικά µε Το ΧΩΝΙ ως απάντηση στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις της Ν∆ µε τον Μαυρίκο (ελέω των τιµολογίων, που ακόµη δεν απαντήθηκε από κανέναν για ποιο λόγο τα πληρωνόταν ο πρώην εκδότης της Ακρόπολης από το κόµµα της Ν∆).



Τους πονάει Το ΧΩΝΙ. Το µισούν


Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης µισούν Το ΧΩΝΙ. Και αυτό είναι προφανές σ’ όποιον διαβάσει τις προτάσεις τους, µιας και αναφέρονται µε τις χειρότερες εκφράσεις στην εφηµερίδα µας. 



Και για να είµαστε ειλικρινείς, αυτό είναι το µόνο λογικό πράγµα που διαβάσαµε στα έγγραφά τους. Καλά κάνουν και µας µισούν. Οντως, κάνουµε τα πάντα για να διαλύσουµε την προπαγάνδα τους, κάθε Κυριακή.



Προκειµένου να ενηµερώσουµε τον κόσµο, κάνουµε βίντεο για το διαδίκτυο, κολλάµε αφίσες, συγκεντρώνουµε στοιχεία και ετοιµάζουµε αποκαλυπτικά γραφήµατα, καλούµε τον κόσµο σε ακτιβιστικές δράσεις, ενηµερώνουµε µε επιστολές τους ξένους δηµοσιογράφους για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Γενικά, κάνουµε αιχµηρή πολιτική ανάλυση και ασκούµε δριµεία κριτική στα κόµµατα του λεγόµενου φιλο-γερµανικού τόξου, όπως η Ν∆ και το ΠΟΤΑΜΙ. Για αυτό δεν χωρά καµία αµφιβολία.



Η διαφορά, βέβαια, είναι πως κάνοντας όλα αυτά, ποτέ δεν είπαµε ψέµατα για αυτούς τους κυρίους. Κριτική σκληρή (την πιο σκληρή) µπορεί να τους την ασκήσαµε, ναι. Οµως, ψέµατα δεν είπαµε. Γιατί αν είχαµε πει, θα µας είχαν οδηγήσει εκείνοι στο δικαστήριο πολύ νωρίτερα από ό,τι εµείς. Οµως, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, οι δύο αυτοί κύριοι είπαν ξεκάθαρα ψέµατα. Αισχρές συκοφαντίες, µε σκοπό να κλείσουν την εφηµερίδα µας. Ε, λοιπόν, θα πληρώσουν για αυτό. Τους το υπόσχεται Το ΧΩΝΙ, που τόσο µισούν (περισσότερο µπορούν;).





ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4.12.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου