Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!


















 http://pitsirikos.net/2015/08/%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82/

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έθεσε θέμα εσχάτης προδοσίας από τον Γιάννη Βαρουφάκη, για αποσταθεροποίηση του νομίσματος και διαράραξη της κοινωνικής ειρήνης (που επιβάλλουν τα ΜΑΤ του κ. Πανούση).

Ο Γιάνης Πανούσης δεν έθεσε ποτέ θέμα εσχάτης προδοσίας για την χρεοκοπία της χώρας το 2010, γιατί -ως βαθύτατα συστημικός Πασόκος που στη συνέχεια έγινε ΔΗΜΑΡ- δεν θα πει ποτέ κάτι εναντίον των αφεντικών του.
Σε γενικές γραμμές, ο Γιάννης Πανούσης τα έχει βρει όλα υπέροχα τα τελευταία χρόνια, εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη που είναι ένοχος για εσχάτη προδοσία.
Φυσικά, ο Γιάννης Πανούσης κατηγορεί έμμεσα για εσχάτη προδοσία και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφενός πήρε πάνω του την ευθύνη και κάλυψε στη Βουλή τον Γιάνη Βαρουφάκη, και αφετέρου ήταν αυτός που τον επέλεξε.
Πάντως, ο Γιάννης Πανούσης δεν θεωρεί εσχάτη προδοσία το να αγνοεί μια κυβέρνηση το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος· αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενος και ο ίδιος.
Αλήθεια, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Γιάννη Πανούση;
Τον επέλεξε ή του τον επέβαλαν;
Δηλαδή, έκατσε ο Τσίπρας να φτιάξει τη σύνθεση της κυβέρνησης και του ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ο Γιάνης Πανούσης;
Γιατί; 
Τι ακριβώς έχει κάνει ο Πανούσης στη ζωή του, εκτός από εκθέσεις ιδεών σε συστημικά έντυπα;
Πάντως, από την στιγμή που κάποιοι από εμάς είδαμε στην κυβέρνηση μούρες σαν του Γιάννη Πανούση, καταλάβαμε αμέσως πως ο Αλέξης Τσίπρας και η «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνησή του είναι μια απάτη.
Σκέφτομαι όλες αυτές τις παπαριές που έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας -ακόμα και για κατάργηση των ΜΑΤ είχε κάνει λόγο- και σκέφτομαι τι έκανε μετά τις εκλογές.
Ο Τσίπρας έταξε τα πάντα στους πάντες πριν τις εκλογές, μετά έφερε ένα νέο Μνημόνιο, και τώρα πήγε διακοπές.
Αλήθεια, τι ακριβώς έχει κάνει αυτούς τους έξι μήνες η κυβέρνηση, εκτός από τη μεγάλη επιτυχία του νέου Μνημονίου;
Θα σας πω τι έχει κάνει:
Δηλώσεις. Ατελείωτες δηλώσεις. Μόνο δηλώσεις κάνουν.
Θέλω κι εγώ να κάνω μια δήλωση στην κυβέρνηση:
Είστε απατεώνες. 
Πανούσηδες.
(Ο Γιάννης Πανούσης προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα και νέα κυβέρνηση με υπερκομματικούς υπουργούς. Εγώ προτείνω ως πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης τον Γιάννη Πανούση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου