Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Με προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και Βερολίνο προειδοποιούν οι καναλάρχες


















 













Την αντεπίθεση των καναλαρχών κατά της κυβέρνησης προαναγγέλλει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα», με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που ήδη έχει δρομολογήσει. 
«Η κυβέρνηση εντόπισε και θα απασχοληθεί έντονα πλέον με το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό {…} Είναι η μιντιοκρατία» γράφει ο αρθρογράφος των Νέων, ο οποίος υποστηρίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα κανάλια προκειμένου να δοθούν σε ημετέρους.  
Γράφει χαρακτηριστικά: «το ευχάριστο είναι ότι οι γενναίοι του Αλέξη αποφάσισαν να αναμετρηθούν μαζί της (σ.σ. με τη μιντιοκρατία), πράγμα που σημαίνει ότι τώρα που θα τα κλείσουν όλα τα κανάλια (γιατί αυτός είναι ο στόχος…) ως διά μαγείας θα αλλάξει η ζωή όλων μας». 
Και στη συνέχεια προαναγγέλλει τις προσφυγές: 
«Υπάρχει βεβαίως ένα μικρό ζητηματάκι για όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια, όπως για παράδειγμα με ποια νομοθεσία θα γίνουν οι σχετικές διαδικασίες. Και θα προσθέσω ότι αν περνάει από τον νου τους ότι με ‘νόμο 1 και άρθρο 1’ θα κλείσουν τα κανάλια για να τα δώσουν σε ‘ημετέρους’, οφείλω να προειδοποιήσω ότι, όπως μου έλεγαν και χθες κάποιοι παράγοντες, υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. 
Όπως υπάρχουν και εν Αθήναις και εν Βρυξέλλαις. Και επειδή δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την κοντή μνήμη, υπενθυμίζω ότι περίπου τα ίδια επιχείρησε και η ΝουΔου το 2005 με τον περίφημο ‘βασικό μέτοχο’, αλλά έφαγε τα μούτρα της και κυκλοφορούσε στην κοινωνία με τσιρότα». 

1 σχόλιο:

  1. #This Is a Coup

    http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1349933/apo-ton-alexandro-kerenski-ston-alexh-tsipra.html

    " ...

    την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 –ύστερα από σειρά τραγικών λαθών του ιδίου, στα οποία όμως κάποιοι τον οδήγησαν– έδινε μία αποφασιστική μάχη για την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, κάποιοι στην Ελλάδα είχαν έτοιμο σχέδιο πραξικοπήματος.

    Ας μη μειδιούν ειρωνικά μερικοί. Σπεύδουμε ευθύς εξαρχής να τονίσουμε ότι έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη χωρίς κατάργηση της δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει

    ...

    Εγκυρότατες πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες λένε ότι, αν τελικά οι εταίροι και δανειστές μας δέχθηκαν για τελευταία φορά να συμβάλουν στη σωτηρία της χώρας με ένα τρίτο μνημόνιο, που δεν είναι αισθητά διαφορετικό από τα προηγούμενα, για όσους γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, αυτό οφείλεται στις πληροφορίες που είχαν ότι στην Ελλάδα κινδύνευε η δημοκρατία.

    Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει παρέλθει. Οι δυνάμεις του ζόφου παραμένουν στην εξουσία και, παρά την ηχηρή κοινοβουλευτική τους ήττα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την παρτίδα. Ήδη καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα το οποίο χρωματίζουν με έναν γελοίο αντιγερμανισμό που μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα.

    ... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή