Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Υποδείξεις του «Βήματος»: Aλέξης-Φώφη-Σταύρος: εμπρός για την «παπαδήμεια» κεντροαριστερά




















































Υποδείξεις του «Βήματος»: Aλέξης-Φώφη-Σταύρος: εμπρός για την «παπαδήμεια» κεντροαριστερά
Πρόσφατα ο ελληνικός λαός έμαθε τι σημαίνει να ψηφίζει ΟΧΙ και η ψήφος του να μεταμορφώνεται σε ΝΑΙ. Καιρός να μάθει και το τι σημαίνει να ψηφίζεις Αλέξη και μετά να σου βγαίνει Σταύρος και Φώφη.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρθρογράφου του «Βήματος» Νότη Παπαδόπουλου, προκειμένου να προκόψει η χώρα, «να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση και να υποχωρήσει η σημερινή πολιτική αβεβαιότητα» η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να κάνει τις γνωστές μεταρρυθμίσεις.
 Όμως για να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ο Τσίπρας θα πρέπει να ξεκόψει από τους «δραχμολάγνους της Αριστερής Πλατφόρμας» και να « δημιουργήσει το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα διεκδικήσει μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ την κεντροαριστερή ψήφο». «Εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος», έλεγε ο Αλ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σωστά. Δεν θα γίνει ο ίδιος Παπαδήμος, αλλά θα φτιάξει την «παπαδήμεια αριστερά». 
Μια αριστερά που θα συνδυάζει τις ιδιότητες του παπατζή και του δήμιου. Το σχετικό απόσπασμα είναι το ακόλουθο:
Ουσιαστικά ,δηλαδή, η κυβέρνηση Τσίπρα με στήριξη όλης της δημοκρατικής και ευρωπαϊκά προσανατολισμένης αντιπολίτευσης πρέπει να βάλει τώρα τα δυνατά της να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουμε γίνει στη χώρα (ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων, προσέλκυση ξένων κεφαλαίων ,επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης κλπ) έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα  και να υποχωρήσει η σημερινή  πολιτική αβεβαιότητα.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραμείνει  πιστός στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» με  τους δραχμολάγνους  της Αριστερής Πλατφόρμας αποφασισμένος να δημιουργήσει το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα διεκδικήσει μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ την κεντροαριστερή ψήφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου