Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Με Ψαριανό αν κοιμηθείς, το πρωί θα τραμπουκίσεις




 

Μόλις άρχισε  ο Ψαριανός να την βρίζει και να την χτυπάει απειλητικά στον ώμο, η Θεανώ Φωτίου σηκώθηκε και έφυγε από την εκπομπή της Τρέμη και του Ευαγγελάτου. Ευτυχώς, γιατί αν παρέμενε έστω και για ένα λεπτό, θα νομιμοποιούσε τον αρχιτραμπούκο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του κόμματος που κομίζει το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό. Καλώς έφυγε από την εκπομπή η κ. Φωτίου, κακώς πήγε στην εκπομπή η κ. Φωτίου. Κακώς κάθισε δίπλα στον Ψαριανό, τον περιφερόμενο κρουνό χυδαιότητας, που εκρήγνυται ανά τα ρίμας και ανά τας οδούς, γεμίζοντας με λύματα όποιον τον πλησιάζει. Περιφερόμενος κρουνός λυμάτων έχει καταντήσει ο Ψαριανός, αυτή είναι η πολιτική του εξέλιξη, αυτή είναι, πλέον, η αποστολή του επί της Γης. 
«Να μην πηγαίνουν στα πάνελ των καναλιών τα στελέχη και οι βουλευτές της κυβέρνησης!». Εύλογη η οργισμένη αντίδραση. Εύλογη μεν,  λανθασμένη δε. Παρά την προϊούσα παρακμή της, η τηλεόραση ήταν και παραμένει η αγορά- θα μπορούσες να την πεις και κρεαταγορά- στην οποία διεξάγεται η καθημερινή δημόσια διαπάλη. Αν αποχωρήσει η Αριστερά από τα ιδιωτικά κανάλια, θα κατηγορηθεί για φυγομαχία, ιδίως από εκείνους που ενημερώνονται κυρίως από την τηλεόραση. Και στο κάτω- κάτω, σιγά μην αφήσει η Αριστερά να αλωνίζουν οι δεξιοί, οι πασόκοι και οι ποταμίσιοι στις δημόσιες συχνότητες που κατέχουν και διαχειρίζονται  παρανόμως οι πετρελαιάδες, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι.
Να πηγαίνουν οι βουλευτές και τα στελέχη στα πάνελ, αλλά υπό αυστηρότατες  προϋποθέσεις. Να πηγαίνουν, καταρχάς,  ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι ως εκπρόσωποι του εαυτού τους. Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους που πιάνουν στασίδι  στο στούντιο από τις εφτά το πρωί, για να κάνουν σέρβις στην αφεντιά τους. Έχω βαρεθεί τα γλειψίματα στους τηλεπαρουσιαστές, τις μεγαλοστομίες, τις αναλύσεις της συμφοράς, τις δήθεν αποκαλύψεις, τις ατάκες που εξασφαλίζουν την παρουσία και στην αυριανή εκπομπή. Έχω βαρεθεί να βλέπω να χτίζονται καριέρες μπροστά στις κάμερες, να δηλώνονται διαθεσιμότητες για τις εξελίξεις που θα φέρει το μέλλον, να ξεπροβάλλουν από το φτηνιάρικο ντεκόρ αρχηγοί και αρχηγίσκοι. Δεν είναι, ευτυχώς, πλειοψηφία αυτοί και αυτές που συμπεριφέρονται έτσι, είναι όμως πολλοί, πάρα πολλοί, περισσότεροι απ' όσους μπορούμε ν' αντέξουμε. 
Να πηγαίνουν τα στελέχη στα κανάλια, να πηγαίνουν όμως ως στελέχη και όχι ως διασκεδαστές, ως μέλη του καθημερινού τηλεοπτικού τσίρκου. Το επιδιώκει το τσίρκο η τηλεόραση, θέλει κλόουν, θέλει ακροβάτες, θέλει μαϊμούδες, για να προσελκύσει το κοινό, να το αιχμαλωτίσει και να το αποβλακώσει οριστικώς. Να προσέχουν σε ποια εκπομπή πηγαίνουν, να προσέχουν ποιους συνομιλητές θα έχουν στο πλάι τους, πάνελ που έχει μέσα  Ψαριανό, Γεωργιάδη, Γιακουμάτο, Πάγκαλο, Λιάνα Κανέλλη,  θα εξελιχθεί αργά ή γρήγορα σε σόου ποικιλιών, ό, τι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες.
Να προσέχετε σε ποιον πηγαίνετε και με ποιον πηγαίνετε κι αν αντί για εφτά φορές την εβδομάδα, βγείτε στο γυαλί μία φορά, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Ούτε η Βενετιά ούτε ο Μπίθουλας.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης
από εφημ. ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου