Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο σύγχρονος τραμπουκισμός έχει όνομα: Γρηγόρης Ψαριανός











































του Νίκου Μωραΐτη
Παλιότερα ο τραμπούκος είχε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική αφετηρία. Ας μην τα θυμίσουμε, όσοι έζησαν το παρακράτος άλλων εποχών, το γνωρίζουν.
Σήμερα, ο τραμπούκος είναι αλλιώς. Μπορεί να ξεκινάει από το «κάποτε Αριστερός», να μπαίνει στη Βουλή με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ, να περνάει από τη ΔΗΜΑΡ, να μυρίζει ηδονικά το παλτό της Ραχήλ Μακρή, να γίνεται ακραίος νεοφιλελεύθερος Ποταμίσιος, να κάνει καριέρα ως υμνητής των μνημονίων και να καταλήγει να μιλάει, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι τα λόγια. Είναι το βλέμμα του τζάμπα μαχαλόμαγκα που δεν προσπαθεί καν να κρυφτεί γιατί το DNA του δεν τον αφήνει.
Ο σύγχρονος τραμπούκος έχει ακούσει εναλλακτική μουσική, έχει δει Γκοντάρ, έχει πιει μπύρες στη Μαβίλη, κάνει πανηγυριώτικο σόου σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση, το παίζει αντισυμβατικός, αγαπάει και αγαπιέται από ό,τι διαπλεκόμενο πέρασε ποτέ από τη χώρα, και φοράει σπορ γιλέκο για να διακρίνεται από τα μαύρα ρούχα των ακροδεξιών συναδέλφων του. Όλα αυτά, ως μία μεταμφίεση, η οποία, όταν καταρρεύσει, αποκαλύπτει το ίδιο σκοτεινό πρόσωπο του μίσους και της μισαλλοδοξίας.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ντροπή της σημερινής Βουλής, μετά τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Θα λέγαμε ότι δεν περιποιεί τιμή και για το κόμμα του, αν ήμασταν σίγουροι για το σε ποιο κόμμα είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου