Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Μπέτυ μου να σου γνωρίσω τη Μαρέβα










 Η Μπέτυ Μπαζιάνα, γυναίκα με διδακτορικό, ακαδημαϊκή καριέρα και σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έδωσε το Σάββατο συνέντευξη για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν σχεδόν όσα και για την άλωση της Τριπολιτσάς.

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η κυρία Μπαζιάνα, στη συνέντευξή της, ως πρόσωπο με πολιτική δράση επί δεκαετίες, είπε όσα πιστεύει για τη διακυβέρνηση Συριζα, το δημοψήφισμα, την πολιτική και εκ των πραγμάτων για το σύντροφό της και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με όσα είπε, οφείλει να παραδεχθεί πως είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το παραδέχονται όλοι; 
Από τα τρολς της ΝΔ, έως τα κρυφογραφεία τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη,αλλά κυρίως οι μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού, βγήκαν για να σαρκάσουν τη Μπέτυ Μπαζιάνα και να αμφισβητήσουν ακόμη και το δικαίωμά της να έχει άποψη και να την λέει.
Ως και η κυρία Μανωλίδου, η οποία είναι επιρρεπής στο να εκφράζει συχνά πυκνά απόψεις μπουμπουκιασμένες και μπουμπουκολατρευτικές, ειρωνεύτηκε στο τουίτερ τη σύζυγο του πρωθυπουργού. 
Περισσότερο κυνικοί και κανιβαλιστικοί ήταν όσοι ένα χρόνο τώρα, απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, απαντούν με το «δεν χτυπάμε τις συζύγους των πολιτικών αντιπάλων». Εκτός αν είναι σύζυγοι του Αλέξη Τσίπρα.
Η Μπέτυ Μπαζιάνα φταίει για όλα όπως φταίει και ο Συριζα, Φταίει ακόμη και αν ασκήσει με τον τρόπο της κριτική για το Σύριζα. Φταίει για όσα φοράει και για όσα δεν φοράει. Για τον τρόπο που γελάει και για τον τρόπο που ανασαίνει. 
Αν είναι κομψή φταίει γιατί δεν είναι αναρχοάπλυτη όπως πολύ θα ήθελαν. Αν είναι σεμνή τότε γίνεται «άσχετη βλαχάρα». Αν χαμογελάσει οφείλει να κλαίει για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αν πάλι κλάψει για κάτι από αυτά που δεν έγιναν τότε υποκρίνεται. 
Η σεξιστική, προσβλητική και υποκριτική στάση απέναντι σε μια γυναίκα όπως η Μπέτυ Μπαζιάνα, μοιάζει με το ανέκδοτο με το λιοντάρι και το λαγό  κατά το  οποίο ο λαγός έτρωγε ξύλο είτε φόραγε είτε δεν φόραγε καπέλο γιατί απλώς έπρεπε να φάει ξύλο.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Μπέτυ Μπαζιάνα , απέχει από το πρότυπο που έχει ο χώρος που την επικρίνει για το πώς πρέπει να είναι μια σύζυγος πολιτικού. Όσοι κρίνουν την Μπαζιάνα με μια απαίτηση αόριστης ευθύνης, όχι μόνο καταπίνουν το επικοινωνιακό και πολιτικό μοντέλο  Μαρέβας, αλλά φτύνουν και τα κουκούτσια μιας αηδιαστικής κορεκτίλας.
Η Μπέτυ Μπαζιάνα πορεύεται όπως πορεύεται και φυσικά θα κριθεί από αυτό με μεγαλύτερη αυστηρότητα γιατί έχει και έναν δημόσιο ρόλο δίπλα στο πλευρό του πρωθυπουργού. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
 Υπήρξε πρόσωπο με πολιτικό ρόλο και δράση όχι εξαιτίας του Τσίπρα αλλά αυτόνομα. 
Οι επιστημονικές της γνώσεις και η διδακτορική της διατριβή αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της ανεξάρτητο με την ανάληψη της εξουσίας από το Συριζα. 
Θέλω να πω πως ούτε πήρε διδακτορικά ως μέλος οικογενειακής πολιτικής φατρίας, ούτε εφευρέθηκαν θέσεις, Πανεπιστήμια και διδακτορικά γι αυτήν και μόνο. 
Στο ρόλο της δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα είναι διακριτική. Δεν περιφέρει ούτε την αφεντιά της ούτε τα παιδιά της στα social media για να δείξει την οικογενειακή φωτογραφική συνοχή. 
Δεν την έχουν φωτογραφίσει να κάνει γιόγκα, πατίνι ή πατίνι  τη ζωή των άλλων. 
Δεν έχει offshore, δεν έχει φίλους που εμπλέκονται στα παραδείσια σκάνδαλα όπως ο Παπασταύρου, δεν έχει εταιρεία με συνεταίρους που ξεπλένουν χρήμα όπως η Ευσεβίου, δεν έχει δεχθεί προσφορές από ανώνυμους επιχειρηματίες σαμαρίτες της επιχειρηματικότητας, δεν έχει αμύθητη περιουσία για την οποία αρνείται να κάνει δήλωση πόθεν έσχες και οι δημόσιες δηλώσεις της (αρχικά στο Documento και τώρα στην ΕΦΣΥΝ), αφορούν την πολιτική και όχι τα προσωπικά της. 
Όσο για την αισθητική της, δεν θυμάμαι να έχει φωτογραφηθεί στην παραλία ημίγυμνη με σταυρουδάκι  στο  λαιμό υπέρ facebook και επικοινωνιακών κόλπων , σαν κλαρινογαμπρός που βρήκε νύφη, με την λεζάντα «ο Αλέξης μου και εγώ».
Αυτοί λοιπόν που διυλίζουν στο όνομα της «αγανάκτησης» την Μπέτυ Μπαζιάνα μόνο και μόνο γιατί έδωσε μια συνέντευξη αλλά καταπίνουν την Μαρέβα (για τη δράση της όχι γιατί είναι σύζυγος του Μητσοτάκη) ας ξανασυστηθούν με την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη και την κάμηλο από τη οποία ήδη κρέμεται αυτοκαταστροφικά η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου