Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΛ και κλάμα το ANTINEWS-Τσίπρας για πάντα... με την ευγενική χορηγία Κυριάκου και Φώφης;





 Επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τις εκλογές στην Κεντροαριστερά που για να πούμε την αλήθεια, δεν ενδιαφέρθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες πολίτες. Μπορεί για ένα μικρό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ της Φώφης να ήταν μια χαρά η συμμετοχή, αλλά γενικά δεν υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον, αν και μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις μελλοντικά.
Επιστρέφουμε στην πραγματικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, που θρηνεί ακόμη βολτάροντας και τραγουδώντας στα μπουζούκια και που σήμερα ο πρωθυπουργός θα κάνει ακόμη ένα σόου μοιράζονταν πεντοχίλιαρα στους πλημμυροπαθείς. 
Έβαλε βέβαια τον Τζανακόπουλο να τα ανακοινώσει διότι ο ίδιος δεν μπορεί και το να πάει στη Μάντρα του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Να λερώσει το σινιέ κοστουμάκι; Δε γίνονται τέτοια πράγματα…
Η σημερινή ημέρα με το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, τη βοήθεια στους πληγέντες αλλά και τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει μετά τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, ίσως αποδειχθεί κομβική. Κι αυτό γιατί τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να πάμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
Άλλωστε, το «σκάνδαλο Καμμένου» δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν. Και το επόμενο διάστημα θα έρθουν κι άλλα στο φως.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι γνωστός και συνίσταται σε τρία σημεία: Παροχές, λάσπη στον ανεμιστήρα, πολιτικούς ελιγμούς και παζάρια.
Το πρώτο το βλέπουμε ήδη. Φιλοδωρήματα, βοηθήματα και κάθε λογής ρουσφέτια θα είναι σε ημερήσια διάταξη, παρά το γεγονός ότι η οικονομία στενάζει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη. 
Οι δανειστές είναι ιδιαίτερα φιλικοί στην κυβέρνηση, σε σημείο μάλιστα που να νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν πια. Κάνουν όλα τα χατίρια στον Τσίπρα γιατί τον έχουν μπόσικο. 
Ακόμη και το κοινωνικό μέρισμα του επέτρεψαν να μοιράσει χωρίς να του τραβήξουν το αυτί. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τσακαλώτος είχε στείλει επιστολή υποταγής στις απαιτήσεις της τρόικας η οποία είχε ζητήσει να εγκρίνει αυτή τις παροχές που θα δίνει η κυβέρνηση. Προφανώς ενέκρινε και τις παροχές που σήμερα αποφασίζονται στη Βουλή.
Στον τομέα της λάσπης το Μαξίμου έχει πάρει μάστερ. Με… Καρτερία και με αριστερή παπάτζα στήνουν δημοσιεύματα και στοχοποιούν πολιτικούς αντιπάλους. 
Μην ξεχνάμε ότι ο κολλητός του Τσίπρα, διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου, είχε βάλει ως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη τους Έλληνες να φάνε μαρούλια για να αποδείξει ότι το Τσερνομπίλ ήταν προπαγάνδα των καπιταλιστών. Σιγά μην κολλήσει στις Γκαιμπελικές μεθόδους.
Έτσι θα δούμε πολλά ακόμη δημοσιεύματα βρόμικα από βρόμικες εφημερίδες που έχουν φανερούς εκδότες αλλά οι αφανείς βρίσκονται στα γραφεία του Μαξίμου.
Και το τρίτο σημείο που στοχεύει η κυβέρνηση είναι τα πολιτικά παζάρια. 
Οι πληροφορίες λένε ότι θα επιχειρήσει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά προτείνοντας την απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές. Και η Φώφη που δεν καταλαβαίνει και πολλά, προφανώς και θα τσιμπήσει. Άλλωστε, έχουμε γράψει σχετικά. Κουμάντο κάνει ο Λαλιώτης και το σχέδιό του είναι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Plus, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης Κεντροαριστεράς με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα. Και ως αντίπαλο δέος της Νέας Δημοκρατίας που νομίζει ακόμη ότι με το να εγκαταλείπει τη δεξιά και να γίνεται κεντρώο κόμμα, θα διατηρηθεί για πολύ καιρό στον αφρό.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, μαζί με τον σχεδιασμό για εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο. Για να δούμε τελικά. Ο Τσίπρας θα κερδίσει τους πάντες και θα μας… κατσικωθεί για πολλά χρόνια με την ευγενική χορηγία Κυριάκου και Φώφης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου