Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στο κενό η προσπάθεια της ΝΔ να ελέγξει την ΕΠΟ





























Με ψήφους 48-21 ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ επικρατώντας του Γιώργου Καλαντζή σε μια εκλογή που σημαδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο και προσπάθεια κομματικής παρέμβασης στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Και αυτό καθώς μετά την έναρξη της περασμένης σεζόν όπου υπήρχε η εποπτεία της UEFA και στη συνέχεια η Διοικούσα Επιτροπή, είναι η πρώτη εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά της.
Αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Γραμμένος τόνισε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη», ανέφερε αρχικά.
«Το ότι ήρθε η FIFA δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς το γνωρίζαμε, τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα είναι μικρότερος από ό,τι προσδοκούν οι ίδιες. Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όπως π.χ. για μία σύμβαση, για τέτοιο έλεγχο μιλάμε», πρόσθεσε ο κ. Γραμμένος.
«Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινώς αποδεχτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο», κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.
Το παρασκήνιο
Πάντως όπως γράφει η εφημερίδα Νέα Σελίδα προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τόσο έντονα η παρέµβαση ενός κόµµατος, εν προκειµένω της ΝΔ, για τον έλεγχο της ηγεσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ώρα που η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Αθλητισµού, Γιώργου Βασιλειάδη, αποφεύγει κάθε εµπλοκή κι ενώ οι διεθνείς οµοσπονδίες FIFA και UEFA στέλνουν σαφή µηνύµατα για επιβολή της νοµιµότητας.
Στις εκλογές της ΕΠΟ, ο ένας από τους δύο υποψηφίους ο Γιώργος Καλαντζής, ήταν αµιγώς πολιτικό πρόσωπο, ενεργό µέλος και πρώην βουλευτής της Νέας Δηµοκρατίας και διατελέσας υπουργός.
Το φαινόµενο είναι πρωτόγνωρο και ουσιαστικά αποκαλύπτει την πρόθεση της ΝΔ να επιβάλει το δικό της «καθεστώς», ευνοώντας πιθανότατα εκείνους τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που είναι πιο κοντά της.
«Εκλεκτός» της ΝΔ είναι ο πρώην υπουργός -επί κυβερνήσεων Καραµανλή- και βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, φαρµακοποιός και µε σηµαντικά ερείσµατα στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι φήµες στον χώρο του ποδοσφαίρου αναφέρουν ότι διά του κ. Καλαντζή η ΝΔ επιχείρησε να «κατακτήσει» την ΕΠΟ και να αµφισβητήσει και να πλήξει την υποψηφιότητα του Θεσσαλονικιού δικηγόρου και ανθρώπου του ποδοσφαίρου Βαγγέλη Γραµµένου, ο οποίος υποστηρίζεται από τοπικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωµατείων «φίλα προσκείµενες» στον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ και στον Δηµήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ.
Με αυτό τον τρόπο η ΝΔ στήριζε έµµεσα, µέσω της υποψηφιότητας Καλαντζή, τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, κάτι που συνδέεται σαφώς και µε τις µιντιακές συµµαχίες που διατηρεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε τους συγκεκριµένους επιχειρηµατίες.
Πάντως η εκλογή Γραµµένου στην ΕΠΟ δημιουργεί νέο τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα θέσει εν αµφιβόλω την κυριαρχία του Ολυµπιακού (Μαρινάκης) και του Παναθηναϊκού (Αλαφούζος), φέρνοντας στο προσκήνιο τους «δικεφάλους» (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). 
Το πρωτάθληµα, άλλωστε, αρχίζει οσονούπω και οι συσχετισµοί δεν είναι οι ίδιοι όπως παλιά, χάρη σε σειρά παρεµβάσεων του υφυπουργού Αθλητισµού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και υπό τη δαµόκλειο σπάθη της FIFA και της UEFA, που ζητούν να γίνει εξυγίανση στο πανταχόθεν αµφισβητούµενο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου