Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο Άκης, ο Σάκης και ο Βαρουφάκης








 Πολύ εκδρομικός τύπος αυτός ο Βαρουφάκης. Και την υπουργοποίησή του στον ΣΥΡΙΖΑ σαν εκδρομή την είδε. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φύγει τόσο καιρό απ’ την κυβέρνηση και συνέχεια θυμάται και κάτι. Α, και μου ‘πε αυτό ο Αλέξης και μου ‘πε το άλλο ο Αλέξης και δεν ήθελε το «όχι» ο Αλέξης και μια φορά μου ‘πε ότι αν πεινούσε το παιδί μου θα έκλεβα το γάλα και να ξέρετε τον ηχογραφούσα χωρίς να το ξέρει γιατί τέτοιος είμαι.
Εδώ είχε βάλει μικρόφωνο στην Κομισιόν, δεν θα είχε βάλει στου Μαξίμου;
Όχι ψωνάρα δεν θα τον πω, ένεκα της μόρφωσής του. Δεν είμαι τόσο ανάγωγος.
Αλλά νάρκισσο θα τον πω, ξιπασμένο θα τον πω, κρυφοαδωνίζει ρε παιδί μου. Θέλει κάμερα, θέλει καθρέφτη, θέλει προσοχή.
Όταν έφτανε στο Μαξίμου με τη μηχανή πάντα, το κράνος το έβγαζε προς τη μεριά που ήταν η κάμερα. Το προτελευταίο που αποκάλυψε – ο γλώσσα δεν βάζει μέσα Βαρουφάκης -είναι πως ο Αλέξης δεν ήθελε τον Στουρνάρα.
Έλα; Όλα τα πιάνεις άτιμο.
Επιτρέπεται να μην θέλει τον υπουργό Οικονομικών του Σαμαρά σε μια τέτοια θέση; Ποιος δεν θα πέταγε τη σκούφια του. «Όταν η μαλακία κάνει παρέα με την αποκάλυψη του αυτονόητου» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου του.
Αλλά φταίει αυτός μόνο; Ο άλλος, κοτζάμ πρωθυπουργός που του ‘δωσε και υπουργείο;
Πετυχισιά! Ψώνισε από σβέρκο. Φταίει και ο επιλέγων.
Διότι τα πρώτα παραμύθια ο πρωθυπουργός τα κατάπιε αμάσητα.
Τελικά, ο Βαρουφάκης έκανε ό,τι του ‘λεγε ο Αλέξης ή έκανε και κάτι από μόνος του;
Υπουργός ή Φιλιππινέζα;
Ας διαλέξει.
Σε κάθε περίπτωση το ‘χει κουράσει αυτό το «όταν ήμουν υπουργός».

Μην κάνεις έτσι και ο Άδωνις ήταν και ο Γιακουμάτος ήταν, μην τρομάζεις. Στη χώρα αυτή έγιναν πολλοί υπουργοί.
Τούτο να σκέφτεσαι μόνο. Ότι κάθε προσωπικότητα παύει να υπάρχει όταν διαρκώς πρέπει να θυμίζει τι του είπε ένας άλλος για να υπάρξει.Γιατί ο Βαρουφάκης είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Υπήρξε κάποτε.
Ο Άκης έξω. Και δεν ξέρω ποιος έχει την ανήκεστο βλάβη. Αυτός ή αυτοί που τον βγάλαν έξω; Πάντως κάνεις δεν πιστεύει ότι η γυναίκα του τρελάθηκε διότι με το που βγήκε λογικεύτηκε. Για πότε ήρθε το μαλλί κι έσιαξε… Μια χαρά.
Αλλά είπαμε στη χώρα αυτή για να ‘χεις αξία πρέπει να σε ζει το δημόσιο, να το κατακλέβεις, να μην μπαίνεις πότε μέσα κι όταν μπεις να κάθεσαι λίγο και να βγαίνεις.
Και να σε έχουν οι κάμερες, οι εντεταλμένες, με το σεις και με το σας.
Ποιος θα χε κλέψει τόσα και θα ‘κοβε βόλτες ανενόχλητος με τις κάμερες να τρέχουν πίσω του; Πόσο ξεφτίλα χώρα; Πόσο τελειωμένοι δημοσιογραφίσκοι;
Αν την Ηριάννα τη ‘λέγαν Τσοχατζοπούλου, θα ‘τανε μέσα;
Δεν νομίζω.
Αλλά δεν πήγε να τα φτιάξει με τον γέρο κι αυτή να ‘χει το κεφάλι της ήσυχο.
Ήθελε νιάτα.
Πληρώνονται τα νιάτα.
Γιατί δεν την αποφυλάκισαν;
Πρώτον δεν είχε κλέψει το δημόσιο.
Δεύτερον δεν ήταν υπουργός.
Τρίτον ήταν μορφωμένη. 
Τέταρτον και βασικότερο δεν έβλεπε ΣΚΑΪ.
Τι άλλο δηλαδή παραπάνω;

Να σοβαρευτούμε λίγο. Ο λόγος της μη αποφυλάκισης της είναι, η πιθανή τέλεση νέων παρομοίων αδικημάτων.
Φοβούνται δηλαδή μην τα ξανάφτιαξε με αναρχικό; Ή το ακόμα χειρότερο, μήπως θέλει τον ίδιο; Παιδιά έχει έρθει η δικτατορία και δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα. Θα παίρνουμε άδεια από τους δημοσιογράφους ποιους θα ερωτευτούμε και με ποιους θα κάνουμε παρέα.
Παλιά υπήρχε η ΥΕΝΕΔ.
Τώρα όλα τα ιδιωτικά κανάλια μια ΥΕΝΕΔ.

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου, ο Ρουπακιάς, ο Άκης και ηΣκλαβάκη της Energa, η οποία αφού έσπασε το βραχιολάκι της και επιχείρησε να φύγει από τη χώρα κρίθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει καιαφέθηκε ελεύθερη.
Σαν υπάρχει ένα σχίσμα στη Δικαιοσύνη.
Δικαστές δυνατοί και έντιμοι αθωώνουν και βοηθάνε κόσμο στα Ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία σε θέματα πλειστηριασμών και δάνειων,αλλά στα μεγάλα τα προσώπα κάπως ο νόμος κάτι παθαίνει.
Βγαίνει ο κάθε εντεταλμένος δημοσιογράφος πετάει μια λάσπη κι εσύ πρέπει να βγεις να διαψεύσεις για να σε ξαναμφισβητήσουν πάλι.
Δηλαδή βγαίνω εγώ αύριο, σαν δημοσιογράφος και λέω: Τελικά, η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι συγγενής του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου; Να απαντήσει ο Κοντονής τώρα. Να γίνει και Εξεταστική στη Βουλή και να έρθουν οι «Απαράδεκτοι» να πουν τι ξέρουν για την υπόθεση.
Υ.Γ.1: Να πούμε κι ένα μπράβο στο ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του Εφετείου. Η Ηριάννα ξύπνησε τον παλιό χαρακτήρα του κόμματος. Ας το καταλάβουν εκεί, στον Περισσό. Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΚΕ και όχι να εξομοιώνει τους πάντες με τα πάντα και στο τέλος να τάσσεται έμμεσα υπέρ της Νέας Μητσοτακίας.
Υ.Γ.2: Θα πληρώσουμε τον Γεώργιου της ΕΛΣΤΑΤ; Πες το μου κι αυτό. Γιατί τόσο μεγάλη αγάπη οι Γερμανοί στο να σώσουν το τομάρι του Γεωργίου; Υποτίθεται ότι υποχρέωσε τη χώρα τους να δίνει δάνεια στην Ελλάδα. Είναι σα να θέλαν τελικά να συμβεί αυτό, το γεγονός της χρεοκοπίας από ένα έλλειμμα που διογκώθηκε από τον ίδιον τον Γεωργίου, ο οποίος αγνόησε όλους τους υπόλοιπους της υπηρεσίας του.Δεν τον λες και ήρωα. Μια άλλη λέξη υπάρχει. Βαλτός, τοποθετημένος, εγκάθετος, εντεταλμένος. Τι να πω; Εγώ ανάγωγος είμαι και προσωπικά πιστεύω ότι αυτός το διόγκωσέ το έλλειμμα εξεπιτούτου. Η ομολογία στο μάτι του. Κοιτάς και κόβεις.
Άκου να πληρώσουμε και τα δικαστικά έξοδα της δίκης αυτουνού που μας διόγκωσε το έλλειμμα και μας τρέχουν οι Γερμανοί κοντά 10 χρόνια τώρα. Άντε να μην πω καμιά βαριά κουβέντα.
Υ.Γ.3: Ο Νικολόπουλος κατήγγειλε με ονόματα πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, αρεοπαγίτες κ.α. πως νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο «Ερρίκος Ντυνάν». Δεν θίχτηκε κανείς τους να διαψεύσει; Να, διά του λόγου το αληθές. Ανάγωγος είμαι, ψεύτης δεν είμαι.
Υ.Γ.4: Η πρόσφατη δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για την τρομοκρατία «που δεν έχει χρώματα», με την οποία «άδειασε» σαν σακί με πατάτες τον θείο του, Κυριάκο, έμαθα πως άρεσε σε αρκετούς εντός της Πειραιώς. Όταν πάρει αυτός τη «σκυτάλη» μετά τον αδερφό της Ντόρας τότε το κόμμα θα μετονομαστεί σε Νέα Ντοροκρατία. Μεταξύ μας, πρέπει να έχει λυσσάξει τώρα που βλέπει τον Κυριάκο με το σηκωμένο πηγούνι να παριστάνει τον αρχηγό. Αυτή θα τον φάει το Κυριάκο.
Υ.Γ.5: Μην κανονίσετε τίποτα την προσεχή Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί. Ανοίξτε την τηλεόρασή σας στο κανάλι της Βουλής και απολαύστε τις τσιρίδες (γιατί σίγουρα θα τσιρίξει) του Άδωνη, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Μαθαίνω ότι ξεκίνησε από προχθές «φροντιστήριο» για να πει αυτά που πρέπει να πει. Θα έχει μαζί του και τα χαρτιά που πρέπει;
Υ.Γ.6: Τρόφιμος ψυχιατρείου σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές τη σύντροφό του στο Περιστέρι και ο ψυχολόγος που τον παρακολουθούσε εξεπλάγην λέει. Εγώ πάλι όχι, γιατί διάβασα ότι είχε δολοφονήσει και πάλι με μαχαίρι, πριν έξι χρόνια, την τότε σύντροφό του στο Λουτράκι.
Αυτός πώς έπαιρνε άδειες; Θεωρήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι ήταν καλά; Θα αρχίσει να ξαναπαίρνει άδειες μετά από έξι χρόνια;
Υ.Γ.7: Ο Σάκης ψάχνει να βρει με ποιον δεν βγήκε φωτογραφία στο άλμπουμ. Μα με τον πάλαι ποτέ κολλητό του Ψινάκη. Μα να μην τον καλέσει στον γάμο; Ντροπή.
Ξεχνάει. Βαρουφακίζει κι αυτός. Ξεχνάνε.
Ο Άκης, ο Σάκης και ο Βαρουφάκης. Ο Άκης ξέχασε ότι έκλεψε, ο Σάκης ξέχασε να καλέσει τον Ψινάκη και ο Βαρουφάκης ξέχασε ότι ήταν υπουργός και νόμιζε ότι ήταν γιαπωνέζος τουρίστας και περιμέναμε απ’ αυτόν να μας πει τι είδε, τι άκουσε και κυρίως τι φαντάστηκε.
Υ.Γ.8: Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τον προχθεσινό σεισμό στην Κω και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Όλοι είμαστε δίπλα τους ακόμα και οι ανάγωγοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου