Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Είσαστε καραγκιόζηδες και θέλετε να κάνετε έτσι όλους τους δικαστές





Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεγάλη η χάρη της (σαν τις χάρες που έδινε ο Μπάμπης Αθανασίου τις οποίες η Ένωση κάνει γαργάρα), για μια ακόμη φορά έβγαλε ανακοίνωση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ (για μια ακόμη φορά), φωτογράφισε (τι φωτογράφισε, ζωγράφισε) «πληρωμένους κονδυλοφόρους και παρακρατικούς».
Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης
Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει, νομίζω πως πρέπει να τελειώνουμε με τους καραγκιόζηδες που χρησιμοποιούν τους δικαστές και εισαγγελείς και δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο από τη φιλοδοξία και τα συμφέροντά τους. Σίγουρα όχι τους δικαστές και τους εισαγγελείς της καθημερινότητας που εγώ γνωρίζω.
1. Οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς, οφείλουν να έχουν το θάρρος της γνώμης. Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά τη νομιμότητα στην Ελλάδα και τις θεσμικές λειτουργίες. Πρέπει επίσης να παραθέτουν τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα λένε.
Να μας πουν λοιπόν, ποιοι είναι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, πώς αποδεικνύεται ότι κάποιος (ποιος;) τους πληρώνει και πώς αποδεικνύεται η λειτουργία του παρακράτους που περιγράφουν.
Έτσι κάνουν οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης.
 Παραθέτουν (και δικάζουν φαντάζομαι) με πραγματικά στοιχεία. Διαφορετικά νομιμοποιούν οποιονδήποτε, να υποστηρίζει χρησιμοποιώντας τις πρακτικές τους, ότι «υπάρχουν έμμισθοι εμπόρων ναρκωτικών στην Ένωση και παρακράτος που ελέγχει τη Δικαιοσύνη υπέρ συμφερόντων».
Το ανέχονται;
2. Ο Εισαγγελέας και ο Δικαστής, δεν μιλάνε για παρακράτος, αλλά το συλλαμβάνουν.
Στοιχειοθετούν την κατηγορία, οδηγούν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη, ειδικά όταν πρόκειται για κίνδυνο των θεσμών και του Πολιτεύματος.
Διαφορετικά είναι καραγκιόζηδες που εξυπηρετούν αυτούς που τους κινούν πίσω από τον μπερντέ.
3. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δεν είναι θεσμός.
Είναι ένα επαγγελματικό σωματείο, όπως όλα τα σωματεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Θεσμός είναι ο Δικαστής και ο Εισαγγελέας στο δικαστήριο.
Σε όλες τις άλλες δραστηριότητες είναι πολίτης.
Στη συγκεκριμένη είναι μια κακή μάλιστα συντεχνιακή συνάθροιση που δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη αλλά μικροσυμφέροντα.
4. Η ύπαρξη τριών τέτοιων σωματείων στον χώρο της Δικαιοσύνης, με σύγκρουση μάλιστα και αλληλοκατηγορίες, αποδεικνύει πως το ζητούμενο γι' αυτούς δεν είναι ο χώρος της Δικαιοσύνης αλλά το μοίρασμα της εξουσίας που γεννά η διαχείριση της απόδοσης Δικαιοσύνης.
Γι' αυτό σφάζονται, γι' αυτό δημιουργούν καρέκλες αντί να μοιράζονται ευθύνες.
5. Οι αποφάσεις της Ένωσης, δεν εκφράζουν ούτε τους Εισαγγελείς, ούτε τους Δικαστές, ούτε και κλήθηκαν ποτέ σε Γενική Συνέλευση για τέτοια θέματα. Νομίζω η ανακοίνωση της μειοψηφίας στην Ένωση (ΕΔΩ) είναι αρκετά εύγλωττη. «Το Δ.Σ της Ένωσης, έχει εκπέσει του σεβασμού όλων». Συμφωνώ.
6. Τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης, δεν έχουν την ανεξαρτησία που διαφημίζουν τα ίδια και ο Μπάμπης Αθανασίου εξ ονόματός τους.
Ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις (καλά κάνουν φυσικά) οι οποίες όμως πολιτεύονται κάνοντας πολιτικές παρεμβάσεις.

Έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν με απρέπεια για τον πρωθυπουργό ή για υπουργούς και δημοσιογράφους.
 Και ναι μεν οι πολιτικοί όταν πολιτεύονται ελέγχονται από τους ψηφοφόρους, η διοίκηση της Ένωσης από ποιόν ελέγχεται όταν φορώντας τον μανδύα του «θεσμικού Δικαστή» μετατρέπεται σε Τοπική Οργάνωση συγκεκριμένου κόμματος;
7. Μιλάνε αορίστως για «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».
Γιατί δεν τις απαριθμούν;
 Γιατί δεν μας λένε ποιος και από ποιόν τις δέχτηκε;
 Γιατί το να αποκαλείς παρέμβαση την άποψη που εκφράζει πολίτης (πόσο μάλλον πολιτικός) είναι πέρα από τις συνταγματικές προβλέψεις.

Όλοι κρίνονται και πρέπει να κρίνονται λέει το Σύνταγμα.

Ισχύει κάτι άλλο για τους δικαστικούς;

Αλλά αν οι απόψεις είναι παρέμβαση, τότε σίγουρα είναι παρέμβαση ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκαλεί τα μέλη του ΣτΕ μουρλούς όπως και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πολλά μέλη της Θέμιδος καλύπτουν τρομοκράτες.
Ή μήπως όχι;
8. Η τοποθέτηση του Δ.Σ. της Ένωσης υπέρ του αντιπροέδρου της, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα δεν είναι παρέμβαση και μάλιστα σε στάδιο της προανάκρισης; 

Γιατί δεν περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποφανθούν;
Πού ξέρουν αν έχει ή όχι πραγματική εμπλοκή σε αυτό που περιγράφεται στην ένορκη κατάθεση του μάρτυρα;
Γιατί αυτή η συντεχνιακή προκαταβολική κάλυψη;
9. Η αναταραχή που υπάρχει στη Δικαιοσύνη είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων; Όλα αυτά που ακούγονται δεν απασχολούν τον κλάδο, δεν συζητιούνται στα δικαστήρια και την κοινωνία;
10. Έχει η Ένωση να επιδείξει μία θέση που πήρε, όταν αποκαλύπτονται παραδικαστικά, επίορκοι δικαστές, προκλητικοί χειρισμοί δικογραφιών, που να απαιτεί κάθαρση;
Συμβάδισαν ποτέ με το αίτημα της κοινωνίας για απόδοση Δικαιοσύνης ή έφτιαξαν ένα φωτοστέφανο οι ίδιοι για τον εαυτό τους το οποίο φοράνε μπροστά στα κανάλια ή όποτε γράφουν αυτοαγιοποιητικές ανακοινώσεις;
11. Η νομιμότητα δεν είναι μια αόριστη έννοια.
Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο και η ιερή έννοια της ισότητας δεν είναι για λόγους στα συνέδρια.
Είναι δυνατόν η Ένωση να καλεί τα μέλη της σε γενική ανυπακοή στην ηλεκτρονική υποβολή Πόθεν Έσχες; 

Την εποχή που γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές δισεκατομμυρίων κάθε μέρα από τράπεζες, εταιρείες και κράτη η Ένωση να μην υποβάλει Πόθεν Έσχες μήπως και διαρρεύσει το Πόθεν Έσχες ηλεκτρονικά;

Ποιόν κοροϊδεύουν οι πιο ίσοι από τους ίσους;
Τα χαρτιά δεν διαρρέουν;
Διαρρέουν αλλά επίσης καταστρέφονται σε ατυχήματα, πράγμα που είναι δύσκολο στα ηλεκτρονικά αρχεία.

Τόσα πολλά πλούσια μέλη έχετε που φοβάστε το Πόθεν Έσχες;
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μπορεί να επιμένει να εμφανίζεται ως αγνή παρθένος, αλλά το μόνο που κάνει είναι με άγχος να επιδεικνύει την παρθενοραφή της.

Πολιτεύεται, παίρνει θέση, κάνει πόλεμο, υπερασπίζεται με το επιχείρημα της θεσμικότητας επίορκους και στη συνέχεια κλαίει όταν εισπράξει την απάντηση. 
Αλήθεια γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση για την εισαγγελέα Τσατάνη που καταδικάστηκε στο πειθαρχικό για την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά έβγαλε μόνο όταν με δημοσιεύματα περιγράφαμε τι έκανε; 
Αυτή δεν είναι συμπεριφορά Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά καραγκιόζηδων. 

Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως δεν συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Ένωσης με όσα μεθοδεύει η ετερόκλητη διοίκησή της που προέκυψε από πολιτικά παζάρια ultra αριστερών και μπαμπικών δεξιών. 
Γιατί όσους γνωρίζω δεν είναι καραγκιόζηδες.
ΥΓ 1: Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το καραγκιόζης είναι αξιολογική κρίση που μάλιστα μπορεί να αποδοθεί σε δικαστή (προσφυγή Αλεξάνδρας Κατραμή κατά της απόφασης 19331/05).
ΥΓ 2: Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της Ένωσης που τα έχετε κάνει «σαλάτα».

Το να λέτε δεξιά - αριστερά σε μέλη σας να με τσακίσουν σε δίκες που έχω «για να δω εγώ» είναι πολύ παρακινδυνευμένο.
Γιατί οι δίκες είναι δημόσιες και βγαίνουν συμπεράσματα.
Όσα μεθοδεύετε όμως είναι κρυφά και η δημοσίευσή τους δεν έχει σαν αποτέλεσμα ποινή αλλά την κατακραυγή του κόσμου.
Θα το αντέξετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου