Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Βοά ο τόπος Δια βοής δημοσιογραφία... "η αλήθεια να κλαίγεται"













 







 



«Βοά ο τόπος πως αυτή η κοπέλα (η Ηριάννα) που εκτίει ποινή καθείρξεως 13 ετών, είναι συγγενής μέλους της κυβερνήσεως. Βοά ο τόπος».
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε και ελέχθη στο Δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το ανεπίσημο Γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «χαμαιτυπείο» (όταν ο, επίσης μακαρίτης, Αριστείδης Αλαφούζος είχε σταματήσει να τον χρηματοδοτεί με εκατομμύρια και επιταγές). 
Το κανάλι που έκανε μόδα τα -υπό μορφή σχολιασμού της επικαιρότητας- fake news και πήγε σε άλλα επίπεδα την προπαγάνδα. 
Το «άσυλο» που εξέθρεψε τη δημοσιογραφία «τύπου Μπογδάνου«… λανσάρει τώρα το νέο τύπο ειδησεογραφικής διασταύρωσης, το «βοά ο τόπος«.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, για παράδειγμα, ήταν υπεράριθμες οι φορές που το «βοά ο τόπος» έγινε είδηση από τα κανάλια και τις εφημερίδες της διαπλοκής:
Ο Ρουπακιάς πριν πάει στη Χρυσή Αυγή ανήκε στην αριστερά καισκότωσε τον Παύλο Φύσσα για το ποδόσφαιρο.
 Δολοφονικό ατύχημα με ταχύπλοο στην Αίγινα που οδηγούσε συριζαίος υπουργός
Ταξίδι με δημόσια έξοδα του Πρωθυπουργού στη Ντίσνευλαντ, με τα παιδιά του. 
Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη έβγαλε 200 χιλιάρικα στο εξωτερικό. 
Ο Κατρουγκαλος έπαιρνε 12% προμήθεια για προσλήψεις στο δημόσιο. 
Ο Φιλης απαγορεύει στους γονείς να αποκαλούν «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» τα παιδιά τους και καταργεί τα ολοήμερα σχολεία. 
Ο Παπάς με τον Σπίρτζη είχαν στήσει φάμπρικα ρουσφετιών
Ο Τσίπρας έχει αγοράσει από πλειστηριασμό το σπίτι που μένει και το οποίο άνηκε σε επιχειρηματία που αυτοκτόνησε. Τα κανάλια έχουν πληρώσει ότι τους αναλογεί για τις άδειες. 
Η διαπραγμάτευση μας στοίχισε 100 δισ
Οι τρομοκράτες είναι σύντροφοι του πρωθυπουργού. 
Η «Κυρά Τασία» φταίει για το προσφυγικό, ο Βαρουφάκης για τα capital controls… ο Κοτζιάς για το Ισλαμικό Κράτος και ο Τσακαλώτος για την τρύπα του όζοντος…

Για ορισμένα από τα παραπάνω, εφημερίδες και κανάλια καταδικάστηκαν σε δικαστήρια.
Δεν έχει όμως σημασία… ο Άρης Πορτοσάλτε, η «αδερφή ψυχή» του τηλε-ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ, μας εισήγαγε και επίσημα, με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας, στη δια βοής ειδησεογραφία.
Μάλιστα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης Πορτοσάλτε επικαλέστηκε το «βοά ο τόπος».

Για κάποιους δημοσιογράφους, συνήθως καλοπληρωμένους από τα αφεντικά τους, η αλήθεια παραείναι βαρετή και άβολη, γιατί να την αφήνουν να τους χαλάει μια υπέροχη και βολική ιστορία.
Δυστυχώς είναι τέτοιο πλέον το μέγεθος της «κατασκευασμένης» πραγματικότητας που επηρεάζει ακόμα και την απλή, καθημερινή, ανθρώπινη επικοινωνία.
Βοά ο τόπος… βρωμά ο τόπος

ΥΓ. Ελάχιστοι πολίτες φαίνεται ότι γνώριζαν, μέχρι πρόσφατα, πως ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ήταν ιδιωτική εταιρεία. Ας μας εξηγήσει κάποιος της «ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας», πως ο δημόσιος ΟΑΣΑ, με υπερτριπλάσιο στόλο από τον ιδιωτικό, αλλά κρατικοδίαιτο ΟΑΣΘκοστίζει λιγότερο στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου