Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
























http://www.avgi.gr/article/10811/8309162/phonazei-o-klephtes-gia-na-phobethei-o-noikokyr-1



Οι επικοινωνιολόγοι της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει να έχουν πάθει vertigo. Από την αγωνία τους να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν περιπέσει, γιατί δεν τους βγαίνει κανένα σενάριο που με τόσο σπουδή και τέχνη έχουν επεξεργαστεί για να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, επενδύουν τώρα σε καινούργια πλάνα και δεδομένα.
«Μητσοτάκης-ηθικό πλεονέκτημα Αριστεράς: 1-0». Βρε παιδιά, για όνομα του θεού δεν πιάνει το παράδειγμα, δεν πείθει. Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια... Τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης με τα πεπραγμένα σας που σήμερα γευόμαστε πληρώνοντας τον λογαριασμό, δεν μπαίνουν στη ζυγαριά, ούτε στο ίδιο τσουβάλι με τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα φληναφήματα για τα σχέδια Χ του Βαρουφάκη που δεν εφαρμόστηκαν, για τον τραχύ λόγο του Πολάκη που σπάει τα... κόκαλα της διαπλοκής, για τον Καμμένο στην υπόθεση Γιαννουσάκη, αλλά όχι για το... παπόρι απ’ την Περσία με την άσπρη σκόνη, για τα χορτολίβαδα του Καλογρίτσα και τον Ιβάν τον τρομερό που τόλμησαν να διεκδικήσουν τηλεοπτικές άδειες, χωρίς να ρωτήσουν τους βαρόνους, δυστυχώς για σας δεν πείθουν.
Φαινόμενα επικοινωνιακής και πολιτικής ένδειας δείχνουν και οι νέοι σας σχεδιασμοί. Στερούνται προτάσεων, φαντασίας, ουσιαστικής κριτικής και στρατηγικής. Το μόνο που σας ενδιαφέρει και σας ενώνει είναι η «ανακατάληψη της Βαστίλης».
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ιστορικά καταγραφεί στην πατρίδα μας, μέσα από τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και δεν αμφισβητείται.
Το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα παλιά κόμματα είναι εμφανές. Δεν τους βγήκε η...παρένθεση, τα συνεχώς διαψευδόμενα αφηγήματα περί καταστροφής, οι τρικλοποδιές του βαθέως κράτους, τα πυρ ομαδόν και οι κολεγιές της συνασπισμένης αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς προχωράει, τελειώνει τις αξιολογήσεις, βάζει το καράβι στη ρότα, οι ξένοι οίκοι και οι αγορές εμπιστεύονται τη χώρα μας, η Λαγκάρντ σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός ήταν σοβαρός στις διαπραγματεύσεις και δεν έπαιζε παιχνίδια», σε αντίθεση με το παλιό σύστημα που ψευδολογεί ασύστολα ότι θα μας έβγαζε από την Ευρώπη.
Βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι χάνουν το παιχνίδι της βολής και της εξουσίας, χάνουν ζωτικό χώρο, οι κανόνες σιγά σιγά αλλάζουν στο κράτος, στην αυτοδιοίκηση, σε λίγο και στο Σύνταγμα με την αναθεώρηση. Γι’ αυτό φωνάζουν και αντιδρούν χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, αν η κυβερνώσα Αριστερά κατορθώσει και βγάλει τη χώρα από την οικονομική ασφυξία και δώσει προοπτική στους πολίτες, αυτοί δεν ξαναβλέπουν εξουσία για πολλά χρόνια.
Φωνάζει ο κλέφτης λοιπόν για να κρύψει τις πομπές του, αλλά και για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μόνο που τώρα οι νοικοκύρηδες είναι άλλοι, διαφορετικοί, έμαθαν από τα λάθη τους και από τις παγίδες που στήνουν οι λαθροκυνηγοί στις πατουλιές. Και αν κάνουν και σωστά τη δουλειά τους για να αλλάξει τούτη η έρμη χώρα, ας τους κλέφτες να φωνάζουν, που λέει και η παροιμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου