Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Διυλίζουν τον Ρουβίκωνα και καταπίνουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής 27/07/2017






 http://info-war.gr/diylizoun-ton-rouvikona-ke-katapinoun-tous-nazistes-tis-chrysis-avgis/

Από τον λογαριασμό του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη στο Facebook.

«Η Καθημερινή έχει σήμερα πρωτοσέλιδο «Ατιμώρητη εισβολή στη Βουλή» για τη διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα. Δεν γίνεται παρά να αντιπαραβάλει κανείς με την αντίστοιχη αντίδραση του συγκροτήματος Αλαφούζου όταν ο Κασιδιάρης τραμπούκισε τον Δένδια μέσα στην Ολομέλεια.

Τότε το θέμα δεν ήταν πρωτοσέλιδο, αλλά μονόστηλο, αν και έγινε στον εσωτερικό χώρο της Βουλής και όχι στον περίβολο. Και δεν υπήρξε καμία αναφορά στο ποινικά ατιμώρητο της πράξης Κασιδιάρη: σύμφωνα με το άρθρο 160 όποιος παρεμποδίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 3 ετών.

Παραδόξως κανένα κόμμα, ούτε η ΝΔ αλλά ούτε και ο Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Κασιδιάρη. Όμως τότε η Καθημερινή δεν έψεξε τον Βούτση, όπως το κάνει σήμερα για μια συμβολική διαμαρτυρία που πρέπει να την τραβήξεις από τα μαλλιά για να στοιχειοθετήσεις ποινικό αδίκημα (τη διατάραξη κοινής ειρήνης του 189ΠΚ; Μου φαίνεται αστείο).

Το ξεδίπλωμα ενός πανό στον περίβολο της Βουλής είναι μια θεμιτή πολιτική διαμαρτυρία που μια φιλελεύθερη δημοκρατία θα πρέπει να ανεχτεί, αν θέλει να είναι άξια του ονόματός της και αντίστοιχη των διακηρύξεών της. Αν κάτι προκύπτει από αυτό το ασήμαντο περιστατικό, είναι η δυσανάλογη δυσανεξία των κυρίαρχων ΜΜΕ στο μόνο «άκρο» που αναγνωρίζουν ως επικίνδυνο. Καμία έκπληξη δηλαδή…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου