Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Noor 1: Η πολιτική σύγκρουση και το παρασκήνιο














 





 

 




 Με ευθείες καταγγελίες για πολιτική προστασία, διαπλοκή και επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και ενόχων μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Noor 1 – ένας πόλεμος, στον οποίο ενεπλάκη πλέον και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο καταδικασμένος σε ισόβια για το Noor 1 – το πλοίο με τους 2,1 ηρωίνης – Μάκης Γιανουσάκης αναδεικνύονται σε κεντρικά πρόσωπα αυτής της σφοδρής σύγκρουσης που αύριο μεταφέρεται και στη Βουλή.

 Η Νέα Δημοκρατία εντείνει καθημερινά το σφυροκόπημα κατά του υπουργού Αμυνας εγκαλώντας τον για εξωθεσμική συμπεριφορά και «μείζον πολιτικό πρόβλημα» λόγω των επικοινωνιών που είχε με τον ισοβίτη Γιανουσάκη. Εμμέσως δε, πλην σαφώς, η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει στον υπουργό Αμυνας προσπάθεια να ωθήσει τον καταδικασθέντα για την υπόθεση Γιανουσάκη να ενοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να τύχει καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα.
Στον αντίποδα η κυβέρνηση, και δη με ανακοινώσεις από το ίδιο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταλογίζει στη ΝΔ ότι λειτουργεί ως «εντολέας» και πολιτικός υπερασπιστής συγκεκριμένων επιχειρηματικών και εξωθεσμικών συμφερόντων, της καταλογίζει σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης και την προκαλεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά Καμμένου.
Κυβερνητικές πηγές, δε, τονίζουν ότι η υπόθεση του Noor 1 έχει «μεγάλο βάθος» ως προς την ουσία της και θεωρούν ότι επιχειρείται πολιτική στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου ακριβώς για να αποτραπούν και να αποδομηθούν πιθανές αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω το ναρκοφορτίο – μαμούθ.
Πηγές κοντά στον υπουργό Αμυνας διαρρέουν επίσης ότι αύριο, στην Βουλή όπου και θα απαντήσει για το θέμα σε σχετική επερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο Πάνος Καμμένος θα παρουσιάσει νέα αποκαλυπτικά στοιχεία  για την υπόθεση –στοιχεία τα οποία, πιθανώς, προέρχονται και από την πλευρά Μανουσάκη. Στελέχη της ΝΔ, από την πλευρά τους , αμφισβητούν την αξιοπιστία του ισοβίτη και επιμένουν ότι ο Πάνος Καμμένος, μέσα από τουλάχιστον 10 επικοινωνίες μαζί του, επιχείρησε να τον κατευθύνει στην ενοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων.
Το παζλ της σύγκρουσης ήρθε να ολοκληρώσει η δημόσια παρέμβαση – ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατήγγειλε σκευωρία εναντίον του και γνωστοποίησε ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά.  Το όνομα του εφοπλιστή διακινείτο στο παρασκήνιο τόσο το τελευταίο διάστημα όσο και παλαιότερα σε σχέση με το Noor , παρ’ ότι ούτε στη διάρκεια της δίκης ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έρευνα προέκυψαν στοιχεία που να δείχνουν οποιαδήποτε εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Noor 1.
Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Μάκης Γιαννουσάκης, που εκτίει ποινή ισοβίων έχει επιχειρήσει, επανειλημμένα, και στο παρελθόν να κερδίσει ευνοϊκή νομική μεταχείριση με ισχυρισμούς και καταγγελίες που στη συνέχεια ο ίδιος αναιρεί.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στις τελευταίες του συνομιλίες με κρατικούς λειτουργούς έδωσε πληροφορίες που ενδεχομένως δίνουν νέα τροπή στο ναρκοπέδιο της υπόθεσης Noor 1 –πληροφορίες , οι οποίες φέρονται να ήταν κι εκείνες που πυροδότησαν την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και την προτροπή του προς τον Γιανουσάκη να δώσει κατάθεση σε εισαγγελέα.
Μεταξύ αυτών των στοιχείων – ή ισχυρισμών– που έχει δώσει ο ισοβίτης είναι και η πληροφορία ότι πέραν της ποσότητας των 2,1 τόνων ηρωίνης που εντοπίστηκαν στο Νoor 1 , έχει γίνει διακίνηση προς το εξωτερικό από το ίδιο κύκλωμα και εκατοντάδων ακόμη τόνων ναρκωτικών που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου