Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σχέδιο Μητσοτάκη για συγκυβέρνηση με Χρυσή Αυγή;



















Το όνομα του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες, είναι μάλλον άγνωστο στον πρόεδρο της ΝΔ... Επίσης τα τελευταία χρόνια μάλλον ζούσε σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα των δεκάδων, βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες και συνδικαλιστές και της τρομοκρατικής δράσης ταγμάτων εφόδων στον Άγιο Παντελεήμονα ή τον Ασπρόπυργο.

Φαίνεται επίσης να αγνοεί ότι διεξάγεται η δίκη για την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας. Μόνο έτσι εξηγούνται οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Politico, σύμφωνα με τις οποίες «τα τελευταία χρόνια η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά» ενώ «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει».

Αν υποθέσουμε ότι τίποτα από τα προηγούμενα δεν θυμάται ο κ. Μητσοτάκης. Εχει ξεχάσει όμως και τους πρόσφατους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη εναντίον του Νίκου Δένδια και μάλιστα μέσα στη Βουλή; Ο πρώην  υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της ΝΔ έχει τελείως διαφορετική άποψη, δηλώνοντας μετά το επεισόδιο που είχε με τον Κασιδιάρη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»: «Όσον αφορά την ελληνική κοινωνία, είναι καιρός πλέον να κατανοήσει ότι η βία είναι εγγενής στo νεοναζιστικό μόρφωμα. Δε νοείται Χρυσή Αυγή χωρίς βία».
Είναι μερικές φορές που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον πρόεδρο της ΝΔ. Υποτίθεται ότι για να κερδίσει την πλειοψηφία θα πρέπει να απευθυνθεί στο δημοκρατικό χώρο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του, το οποίο έχει «πιάσει ταβάνι» στις δημοσκοπήσεις. Παρόλα αυτά, επιμένει να ψαρεύει ψήφους από την ακροδεξιά παρουσιαζόμενος αδωνικότερος του Γεωργιάδη.
Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει, αν έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, να κυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή, επαναφέροντας το σχέδιο Μπαλτάκου για την συμπόρευση δεξιάς και ακροδεξιάς. «Μόλις γάμησα μια αδερφή» δήλωνε ο Κασιδιάρης μετά το επεισόδιο με τον Ν. Δένδια. Μόνο που, αν αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη, η «αδερφή» θα είναι η Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου