Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-Στο Mega ο Ιβάν: Σε πλήρη εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο άλωσης των media



















Ο Ιβάν Σαββίδης εξαργύρωσε την καλή του συμπεριφορά προς την κυβέρνηση, με ένα κανάλι. Κατάφερε και τρύπωσε στο Μega.  Η διαπλεκόμενη σχέση τους, απροκάλυπτη και πρωτοφανή σε ένταση και σε έκταση για την ελληνική πραγματικότητα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, αλλά η κυβέρνηση αδιάφορη απέναντι στις καταγγελίες για το νέα σύστημα διαπλοκής που εξυφαίνεται από το Μαξίμου, συνεχίζει ανερυθρίαστα να θέτει σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο άλωσης των media, με την βοήθεια του Ρώσου επιχειρηματία.  

Η κίνηση της Πήγασος Εκδοτική ΑΕ να πωλήσει το 19,63% του Mega, από το συνολικά 32,73% που κατείχε σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και δημιουργία νέα δεδομένα. 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, η εξέλιξη αυτή προήλθε έπειτα από έντονο παρασκήνιο, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο Ι. Σαββίδης έδειχνε ενδιαφέρον για τον Πήγασο, για τον οποία πολλοί εκτιμούν ότι πλέον δεν είναι ο στόχος του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο Ι. Σαββίδης είχε συνάντηση όχι μόνο με τον νυν πρόεδρο της Πήγασος, Φώτη Μπόμπολα, αλλά και με τον πατέρα του Γιώργο Μπόμπολα, ιδρυτή και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ομίλου. 

Η μεταβίβαση του ποσοστού του MEGΑ, στον κ. Σαββίδη αν και επί της ουσίας είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες από τον ίδιο τον επιχειρηματία, παρουσίασε ήδη πολιτικές προεκτάσεις. Η αντιπολίτευση μίλησε για αγοραπωλησία με τις ευλογίες της κυβέρνησης και για νέα διαπλοκή.  


Μπαίνει και στο ΔΟΛ;

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο οποίο κάνει αναφορά η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και αποτελεί σενάριο των εξελίξεων στην «είσοδο» Σαββίδη στο mega και είναι αυτό που αφορά στην είσοδό του και στον ΔΟΛ. Αναφέρει το δημοσίευμα: «Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο ΔΟΛ, καθώς σε λίγες ημέρες – και συγκεκριμένα – στις 12 το μεσημέρι της 31ης Μαίου – θα ανοίξουν οι κλειστές προσφορές των ενδιαφερομένων για τον οργανισμό. 

Με την πρόσφατη συνέντευξή του στο protothema.gr ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον του για τον ΔΟΛ. Με δεδομένο, πάντως, ότι ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη ΑΕ κατέχει ποσοστό 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ΑΕ, θεωρείται βέβαιο ότι ο  ομογενής επιχειρηματίας θα είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων σε μια προσπάθεια να αυξήσει το ποσοστό του στο Mega.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου