Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Κοντόφθαλμοι και ακραίοι























https://www.efsyn.gr/arthro/kontofthalmoi-kai-akraioi


Για εισαγόμενους αλλοδαπούς «μπαχαλάκηδες» συνεχίζουν να κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ που διαθέτουν, με αφορμή τις προχθεσινές προσαγωγές τριών ξένων.
Ενώ όμως για τους συγκεκριμένους νέους δεν προέκυψε οποιαδήποτε ένδειξη για συμμετοχή στα μεταμεσονύχτια επεισόδια, η «είδηση» -έστω και ανυπόστατη- συνεχίζει να απασχολεί εκείνους που θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι επικρατεί χάος στην Αθήνα.
Προφανώς η συγκεκριμένη αυτή «επαναστατική» πρακτική τού βγαίνουμε έξω στα καλά καθούμενα και την «πέφτουμε» με μολότοφ σε κλούβες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες ρήξης με το σύστημα.
Είναι ανώφελο να προσπαθήσει οποιοσδήποτε να τους αντιτείνει ότι αυτές οι ενέργειες μοιραία οδηγούν σε περισσότερη καταστολή.
Οι σοβαρές όμως πολιτικές δυνάμεις -που μετράνε τις επιθέσεις, ζητούν παραιτήσεις υπουργών αλλά και αστυνομικά «αντίποινα» περιφέροντας τη θεωρία ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο της ακολασίας- στην ουσία δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Η ψυχραιμία είναι μάλλον μια άγνωστη γι' αυτούς έννοια όσο κι αν επί των ημερών τους και τη χρειάστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις την επέδειξαν.
Το γεγονός ότι σήμερα επανέρχονται διάφοροι με δηλώσεις περί χάους στην Αθήνα, όταν έχει προηγηθεί το μακελειό στο Μάντσεστερ, ο ελλιπής σύμφωνα με τις μαρτυρίες έλεγχος των θεατών και ενώ καμία φωνή τής εκεί αντιπολίτευσης δεν κάνει λόγο για παραιτήσεις και χάος, δείχνει και την υποκρισία όλων αυτών που ονειρεύονται ότι με δυο παραπάνω κλούβες και εφόδους στις πλατείες θα διασφαλίσουν την τάξη και την ασφάλεια.
Η λιγότερη δημοκρατία και η περισσότερη καταστολή δεν οδηγούν ποτέ σε καλύτερα αποτελέσματα τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν τους ακραίους οπαδούς του αυταρχισμού και της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου