Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τα εν οίκω μη εν Παπαδήμω-του Χρήστου Ξανθάκη


 





















Μπόμπα στο Μάντσεστερ αντιπροχθές, μπόμπα και στην Αθήνα χθες. Με ένα σωρό θύματα στην Αγγλία δυστυχώς, με κανένα θύμα στην Ελλάδα ευτυχώς. 
Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι τρομοκρατικές ενέργειες καταδικάστηκαν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις επίσης εμφανίσθηκε μια μερίδα της διανόησης και της πολιτικής για να ζητήσει πιστοποιητικά φρονημάτων. Θρησκευτικών στο νησί, πολιτικών στην Ψωροκώσταινα. 
Ψάχνοντας σε θολά νερά για ηθικούς αυτουργούς και αποδιοπομπαίους τράγους…
Να αφήσω απέξω τα περί Ισλάμ, τα έγραψα προχθές και δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Ψάξτε να τα βρείτε με γκουγκλάκι, να πάρουμε κι εμείς τα δόλια κάνα εξτρά κλικ. Άλλωστε τα δικά μας είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα, τόσο γιατί αφορούν ευθέως στις ζωές μας όσο και βγάζουν πιο πολύ γέλιο. 
Και οργή προκαλούν βεβαίως, αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα αυτό το κεφάλαιο. Μην προκύψει από πουθενά ο δημαρχούκος Καμίνης με ταμπλό «ΟΧΙ στη βία» και ψάχνουμε να βρούμε τα σουβέρ μας.
Ξεκινώ λοιπόν δίνοντας έναν πόντο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περί Παπαδήμου και τρομοκρατικής ενέργειας δήλωσή του. Μίλησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ως κομματάρχης, παρότι μπορούσε να πει και δυο κουβέντες παραπάνω λόγω θυμάτων στην οικογένειά του. Όπως σωστά τα είπε σε γενικές γραμμές και η Φώφη Γεννηματά, εκ μέρους της ΠΑΣΟΚάρας. 
Αν έλειπε κι εκείνο το αμφίσημο «η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων», που εμένα κάπως με αγχώνει, δεν θα υπήρχε κανένα παράπονο από τα λόγια της. Νορμάλ τα είπαν και οι ΑΝΕΛ, νορμάλ και το ΚΚΕ, νορμάλ και ο ΣΥΡΙΖΑ, νορμάλ ακόμη κι ο Άδωνις που μας έχει συνηθίσει σε μάλλον αδικαιολόγητες εκρήξεις. Αλήθειες να λέμε και να μη σπεύδουμε να ανακαλύψουμε ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Αλλά οι φιλελέδες το ξήλωσαν το πάπλωμα! Τζιχάντ ξεσηκώσανε κι έσπευσαν να βγάλουν το σπαθί απ’ το θηκάρι. Με μπροστάρηδες τους Ποταμίσιους βεβαίως, που βλέπουν το κόμμα να βουλιάζει και έχουν την εντύπωση ότι με τσαμπουκάδες και καουμποϊλίκια θα επανεγγραφούν ως μαχητές στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Με τον Σταύρο Θεοδωράκη να δηλώνει ότι «το μίσος, ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους» και τον Γρηγόρη Ψαριανό να χάνει εντελώς την μπάλα σημειώνοντας:
«Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και λοιποί καπεταναίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Μάλιστα. Αυτοί. ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.»
Απολαύστε υπεύθυνα που λένε και στις διαφημίσεις! Και απελπιστείτε, γιατί σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά απ’ το τέλος του εμφυλίου πολέμου κάποιοι εξακολουθούν να ξερογλείφονται με το όραμα των έκτακτων στρατοδικείων. Ως απόγονος ανδρός που έζησε δεκαετίες ολόκληρες παρέα με το φάντασμα του χωροφύλακα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχηθώ «καλά μυαλά». 
Και καλό υπόλοιπο επίσης, για την θητεία τους στην Κόλαση της Άγνοιας…
Υ.Γ.: Βγήκε και η Νίκη Τζαβέλα να δηλώσει «μεγάλη ζημιά για τον τουρισμό». Έτσι είναι τα μεγαλοστελέχη, άμα δεν βγάλουν οικονομοτεχνική μελέτη, δεν μπορούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου