Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στην πυρά κυρία Μακρόν που τόλμησες να ερωτευτείς νεότερο άνδρα Οι άνδρες επιτρέπεται να ερωτευτούν πολύ νεότερές τους, οι γυναίκες όχι





























ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ


Ολα δείχνουν ότι η Μπριζίτ Τρονιέ Μακρόν, σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει η επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.




Τίποτε άλλο.



Ωστόσο, η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ Μακρόν είναι πολλά περισσότερα από όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ. Είναι ένας πνευματικός άνθρωπος που γράφει λογοτεχνία, μητέρα μιας πολυμελούς οικογένειας, πρόσφατα έγινε γιαγιά, γεννημένη και μεγαλωμένη από οικογένεια σοκολατοπαρασκευαστών στη βόρεια Γαλλία, πρώην αθλήτρια. 

Ομως, καμία από αυτές τις ιδιότητές της, ούτε η προσωπικότητά της δεν ενδιαφέρουν τον Τύπο. Τα ΜΜΕ προτιμούν να επικεντρώνονται σε μια και μόνο πληροφορία: την ηλικιακή διαφορά της με τον Εμανουέλ Μακρόν. Αν και πρόκειται για μια σχέση που μετρά δεκαετίες, οι σχολιαστές φαίνεται να ανακάλυψαν μόλις ότι δεν αποτελούνται όλα τα ζευγάρια από έναν μεγαλύτερο άνδρα και μια νεότερη γυναίκα (όσο πιο νέα τόσο το καλύτερο).

Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να μην κάνει αναφορά στη διαφορά ηλικίας τους. 
Ενα ζευγάρι κατακεραυνώνεται μπροστά στα μάτια μας επειδή το μόνο έγκλημα που έκανε ήταν να αμφισβητήσει τους κανόνες και τα πρότυπα.

Την ίδια ώρα, οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος της δίνουν και παίρνουν. 
Πολλοί την έχουν αποκαλέσει «cougar» δηλαδή αρπαχτικό. Κάποιοι αγγίζουν τα όρια της απρέπειας, υπονοώντας ότι η σχέση αυτή είχε στοιχεία παιδεραστίας, αν και η Μπριζίτ Τρονιέ γνώρισε τον Μακρόν όταν εκείνος είχε ήδη περάσει την ηλικία που χρειαζόταν τη συγκατάθεση των γονιών του για τις επιλογές του.

Κάποιοι άλλοι, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι ένας άνδρας θα μπορούσε να αγαπήσει μια τόσο μεγαλύτερη γυναίκα, αφήνουν υπόνοιες για τον... ανδρισμό του.
Το παγκόσμιο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο είναι τόσο συνηθισμένο στο μοτίβο των «ετερόφυλων ζευγαριών με μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες και νεότερες γυναίκες» που αυτή η «αντιστροφή του κανόνα» προκαλεί σεισμό.

Γιατί ανάμεσα στα πολλά στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε, ήταν και το ότι ο άνδρας είναι ο επιθετικός και η γυναίκα το θήραμά του. Ο άνδρας είναι ο μεγαλύτερος και η γυναίκα η μικρότερη, η φρέσκια, η όμορφη.

Και όσες γυναίκες τολμούν να αμφισβητήσουν και να παραβιάσουν αυτούς τους άγραφους και... εξευτελιστικούς νόμους, παίρνουν τον υποτιμητικό τίτλο του αρπακτικού.
Αν θέλετε να κάνουμε μια σύγκριση, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 70 ετών και η σύζυγός του Μελάνια είναι 46. Ωστόσο τα 24 χρόνια διαφοράς τους δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο.
Και σίγουρα το ζεύγος Μακρόν φαίνεται πολύ πιο ευτυχισμένο από το ζεύγος Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου