Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΒΡΑΔΥΝΗ-Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στη συνείδηση του Νεοδημοκράτη αντιπρόεδρος του κόμματος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα καταγράφεται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου Μητσοτάκη






 

 










Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη δημοσίευση της Κατερίνας Παπακώστα στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, οπού ζητούσε με σαφή τρόπο την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματος κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη, είναι τεράστιο.

Και το ζήτημα, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση, όσον αφορά την ορθότητα ή την κομψότητα,με την οποία διατυπώθηκε, ούτε και με το χρονικό τάιμινγκ που έγινε η παραπάνω ενέργεια. Επ΄αυτού άλλωστε, θα μπορούσαν να διατυπωθούν διάφορες απόψεις, που η κάθε μία θα είχε τη δυνατότητα να στοιχειοθετηθεί με σοβαρότητα.

Το μεγάλο ζήτημα που αναδείχθηκε, τόσο από την κίνηση της Κατερίνας Παπακώστα, όσο και από την ακραία αντίδραση του προέδρου του κόμματος να την καρατομήσει και να τοποθετήσει στη θέση της επιδεικτικά ένα ομολογουμένως αμφιλεγόμενο πρόσωπο, νεοεισελθών στο κόμμα και σίγουρα χαλαρών έως ανύπαρκτων ιδεολογικών δεσμών με τον χώρο, ήρθε να βγάλει στο φως της δημοσιότητας το θέμα με τις αθρόες εισροές πολιτικών προσώπων, ασχέτου πολιτικοϊδεολογικής ταύτισης, αμφιβόλων ικανοτήτων και παρελθονολογικών παραβατικών συμπεριφορών, ανυπάρκτου πολιτικής ηθικής σε βαθμό αισχρότητας, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Αποκορύφωμα αυτής της λανθασμένης τακτικής, η τοποθέτηση στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ενός πολιτικού προσώπου με ξεκάθαρες ακροδεξιές αντιλήψεις, αλλά και ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές προς τη Νέα Δημοκρατία, όσο ήταν ενταγμένος σε άλλο πολιτικό σχηματισμό, που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια της κομματικής αντιπαλότητας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως πολιτευτής του ΛΑΟΣ, έδειχνε να έχει ένα απύθμενο μίσος για τη Νέα Δημοκρατία, ένα μίσος που τον οδηγούσε στο να χρησιμοποιεί ένα μόνιμο υβριστικό λεξιλόγιο, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υπόνοιες, τόσο για το κόμμα, αυτό καθεαυτό, όσο και για το πρόσωπο του ιδρυτού της, του Εθνάρχη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Βεβαίως, συχνότερο φαινόμενο ήταν οι καθημερινές του επικρίσεις και η διακωμώδηση πολιτικών στελεχών του κόμματος και πρώην πρωθυπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Όλα τα παραπάνω,αλλά και πολύ περισσότερα τα οποία έγιναν και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να τα περιγράψουμε, είναι καταγεγραμμένα στη συνείδηση του απλού Νεοδημοκράτη και δεν πρόκειται να διαγραφούν.

Έτσι, το ξέσπασμα του κόσμου, έπειτα από την απόφαση του προέδρου του κόμματος, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, να απομακρύνει την Κατερίνα Παπακώστα από τον τομέα της υγείας και να την αντικαταστήσει με τον Ιάσονα Φωτήλα, ήταν κάτι το αναμενόμενο, από τη στιγμή που το βασικό πρόβλημα,δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ ακόμη κρυμμένο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει δεικτικά, θέλοντας να αποσαφηνίσει πως αδιαφορεί εντελώς για το παρελθόν και όλα όσα συνέβησαν και προχωράει στο μέλλον. Κίνηση η οποία, όξυνε την κατάσταση και της έδωσε επιπλέον διαστάσεις, που σίγουρα θα τον ζημιώσουν στο μέλλον.

Και μάλιστα πολύ.

Αυτό γιατί, κάτι τέτοιο, πιθανόν θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε έναν μικρό πολιτικό σχηματισμό, σίγουρα όχι όμως σε ένα κόμμα με τόσο μεγάλο πολιτικό εμβαδόν και τεράστια ιστορία, όπως η Νέα Δημοκρατία. Θέλοντας και μή, ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος, οφείλει να κατανοήσει πως η ιστορία της Νέα Δημοκρατίας είναι αυτή που πριμοδοτεί με ένα στάνταρ ποσοστό.

Όποιος δεν την σέβεται ή την αγνοεί, ή ακόμη χειρότερα, πιστεύει πως δύναται να την καπελώσει με την προσωπικότητα του, το πληρώνει ακριβά και σύντομα. Το πάθημα του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως δεν του έγινε μάθημα.

Και μάλλον, αυτός το κάνει χειρότερα, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί αν ανήγαγε αυτά τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα σε πρωτοκλασάτα στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως υπερέβη ακόμη περισσότερο τα ήδη παραβιασμένα επί Σαμαρά όρια, δίνοντας στον Άδωνη Γεωργιάδη τον τίτλο του αντιπροέδρου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στη συνείδηση του Νεοδημοκράτη αντιπρόεδρος του κόμματος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα καταγράφεται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου