Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος, το «ΒΗΜΑ» και η «λάσπη»
















































 

 

 Συντάκτης: efsyn.gr
Με ένα μονόστηλο στην κυριακάτικη έκδοσή του το «ΒΗΜΑ» παραδέχεται πως το «ρεπορτάζ» που είχε παρουσιάσει τον Μάρτη του 2015 για τις δήθεν προμήθειες που έπαιρνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν αναληθές. «Εκφράζουμε τη λύπη μας» αναφέρει η εφημερίδα. «Πολιτική κάλυψη από τη ΝΔ» καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εργασίας.
Η υπόθεση των φερόμενων προμηθειών που ζητούσε και έπαιρνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος (12%) για τον διορισμό απολυθέντων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως τη ΝΔ, να επιτίθενται με οξύτητα στον πρώην υπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε καταθέσει αγωγή κατά του Βήματος, ενώ είχε προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει απαντήσεις για το δημοσίευμα.
Τώρα η εφημερίδα αναφέρει ότι «εκ των υστέρων διαπιστώσαμε» ότι τα περί προμήθειας δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Διευκρινίζει, ακόμη, ότι «το δημοσιευθέν εργολαβικό δίκης δεν αφορούσε σε επαναπρόσληψη, αλλά σε εν ενεργεία δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή των μισθολογικών του περικοπών».
Το «ΒΗΜΑ» προσθέτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «όχι μόνο διέκοψε την άσκηση δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχει».
Σε προσωπική του δήλωση ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι: 
Το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. 
Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός Πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως «αναλήθειες και ανακρίβειες» από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει. 
Σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι «πες πες κάτι πάντα θα μείνει», αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου