Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Άδωνης Γεωργιάδης – Βίκτορ Όρμπαν: Τόσο μακριά, τόσο κοντά
















 Ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος, ας μην το ξεχνάμε, δεν είναι κάποιος τηλε-βιβλιοπώλης, όπως συνηθίζουν υποτιμητικά να τον αποκαλούν κάποιοι, αλλά αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο καυχιέται για τα φιλελεύθερα ιδεώδη του,μιλώντας χθες στη Χίο, υποσχέθηκε πως, όταν κυβερνήσει η ΝΔ, τα σύνορα θα φυλαχτούν και θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα για τους πρόσφυγες. 

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα λογικό, στο κάτω-κάτω της γραφής αυτό λίγο-πολύ κάνει, δικαίως ή αδίκως, κάθε αντιπολιτευόμενος βουλευτής, μόνο που πολύ γρήγορα επιδόθηκε σε έναν επιθετικό οχετό κατά της Αριστεράς συνολικά, καταλογίζοντάς της αντιδημοκρατικά ήθη και φτάνοντας στο σημείο ουσιαστικά να απειλεί -ενδεχομένως και χωρίς να αντιλαμβάνεται πλήρως τι λέει- με φυλακίσεις τους κομμουνιστές, γιατί -όπως ψευδώς είπε- έτσι κάνουν σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου: φυλακίζουν τους κομμουνιστές! Νοσταλγός ο κύριος Γεωργιάδης; (όχι του ροκ εν ρολ…)

Ο δε πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, επίσης χθες, ευρισκόμενος πολύ μακριά γεωγραφικά από τον κ. Γεωργιάδη αλλά ιδεολογικά πολύ κοντά, επέδειξε τα ίδια ξενοφοβικά και αριστεροφοβικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποίησε μάλιστα μια λέξη απροσδόκητα (και ανεπίκαιρα) πολύ της μοδός τελευταία: σοβιετοποίηση, είπε, αναφερόμενος στον κίνδυνο που ο ίδιος φαντάζεται πως απειλεί την Ευρώπη.
Πού τη βλέπουν κι ο ένας κι ο άλλος την αριστερή πολιτική (για κομμουνιστική δεν το συζητάω καν) να εφαρμόζεται και δεν μας το λένε; Τη στιγμή μάλιστα που κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα παραδέχεται πως η πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, έχει νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά;
Οσα λέει ο κ. Γεωργιάδης περί ποινικοποίησης του κομμουνισμού και αντιδημοκρατικού ήθους της Αριστεράς είναι αυθαιρεσίες. Σε ό,τι αφορά δε το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημά» της, που επικαλείται η άλλη πλευρα, αλλά και το χαρακτήρα της πολιτικής της, ας καταφύγουμε στον Αριστοτέλη: «τὰς δ᾽ ἀρετὰς λαμβάνομεν ἐνεργήσαντες πρότερον» (τις αρετές τις αποκτούμε αφού πρώτα τις εφαρμόσουμε στην πράξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου