Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος: Τρίζουν τα κόκαλα του Καραμανλή με τον Άδωνι...:










Η βουλευτής της Ν.Δ Άννα Ασημακοπούλου παρομοίασε την κυβέρνηση με «Χιτλερικό παρακράτος». Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κομμουνιστές που θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή».
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση στη Χίο αναφέρει:
«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.
Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του».
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ θεωρεί, λοιπόν, πως «οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες». Όμως δεν είναι η Αριστερά αυτή που μετά την μεταπολίτευση αμφισβήτησε τους θεσμούς. Η κρίση των θεσμών (που προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης) και η αποδόμηση της Δημοκρατίας (απαξίωση πολιτικού συστήματος, πελατειακό κράτος κ.ά) είναι φαινόμενα που παρήχθησαν όχι, φυσικά, από κυβερνήσεις της Αριστεράς.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης φθάνει στο σημείο να υπονοήσει πως οι κομμουνιστές πρέπει να μπαίνουν φυλακή. Ή, ίσως καλύτερα, να εκτοπίζονται σε ξερονήσια, αναβιώνοντας τις πιο σκοτεινές και διχαστικές εποχές που φέρουν τη σφραγίδα της προδικτατορικής Δεξιάς.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ δεν σέβεται την ίδια την ιστορία της παράταξης στην οποία έχει, πλέον, κατ΄ ανάθεση (από τον πρόεδρό της) θεσμικό ρόλο. Για τους δικούς του λόγους (κάποιοι λένε πως στρώνει το έδαφος για την ίδρυση ενός σκληρού δεξιού κόμματος στο μέλλον) πετάει στα σκουπίδια την μείζονος συμβολισμού και ουσίας πράξη του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την εδραίωση κλίματος εθνικής ενότητας.
Αναμφίβολα, τρίζουν τα κόκαλα του Καραμανλή…
Θα ανέμενε κανείς την άμεση και κατηγορηματική αντίδραση της ηγεσίας της Ν.Δ. Δεν συνέβη. Συμμερίζεται τα περί «χιτλερικού παρακράτους» και το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου;

Το σχετικό ΦΕΚ από την εξιστόρηση του Γιώργου Μαλούχου στο tovima.gr, λέει πολλά:

Το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1974. Το υπογράφουν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου – άνθρωποι που, οι περισσότεροι εξ αυτών, είχαν ζήσει τον Εμφύλιο Πόλεμο, είχαν μετάσχει ενεργά από κεντρικές πολιτικές θέσεις στις μετεμφυλιακές εξελίξεις στις τάξεις της ΕΡΕ, της Ενωσης Κέντρου ή και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης της χώρας, είχαν διωχθεί από τη χούντα και, σίγουρα, ούτε μέλη του ΚΚΕ ήταν, ούτε καν αριστεροί με οποιαδήποτε έννοια… 

Με αυτό το ΦΕΚ λοιπόν, ο Καραμανλής, που δεν έχει προλάβει ακόμα να κάνει καν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές (έγιναν στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου), ούτε να προχωρήσει στο νέο σύνταγμα της χώρας, το πρώτο που κάνει και θεμελιώνει τη λεγόμενη Μεταπολίτευση, είναι να νομιμοποιήσει όχι μόνον το ΚΚΕ, αλλά και οποιοδήποτε κόμμα το οποίο δεν έχει σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα: αυτό είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο για την ίδρυση κομμάτων: 
η χώρα, έχει πια δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου