Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το EuroActiv δικαιώνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

 



 













Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδοκιμάζει τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ ο δημοσιογραφικός ιστότοπος (EuroActiv.com), ο οποίος απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις της Κομισιόν.
Το ρεπορτάζ, το οποίο αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα, έχει τίτλο: «Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την έγκρισή της στον διαγωνισμό για τις άδειες των ελληνικών καναλιών». 
Και υπογραμμίζει ότι παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, (με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις Έτινγκερ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις.
Αποσπάσματα του ρεπορτάζ:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε σήμερα (27 Σεπτεμβρίου) ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη να θέσει σε λειτουργία το νέο καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες ανάγκες, βάζοντας τέλος σε μια έντονη διαμάχη στην Αθήνα».
«Τον Ιούνιο το EurActiv.com ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν θα έρθει σε αντίθεση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα, η οποία επιδιώκει να ανοίξει τον ανταγωνισμό στην αγορά των μέσων ενημέρωσης σε νέους παίκτες».
«Η Επιτροπή του Γιουνκέρ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, με τον εκπρόσωπο Μαργαρίτη Σχοινά να λέει ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών περιεχομένου για τηλεοπτικά κανάλια ήταν μια εθνική αρμοδιότητα«.
«Ωστόσο, η χθεσινή ανταπόκριση (26 Σεπτεμβρίου) της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle ανέφερε ότι Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία Gunther Oettinger, τόνισε πως ο αριθμός των αδειών είναι μια υπόθεση των εθνικών κρατών, αλλά η Επιτροπή θα παρέμβει αν υπάρξουν υπόνοιες ότι η διαδικασία αδειοδότησης αλλοιώνει τον και καταπατά τις ελευθερίες».
«Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να ακυρώσει το διαγωνισμό».
«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να σαμποτάρει τον διαγωνισμό και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνδέεται με το «παλιό και φθαρμένο καθεστώς»».
«Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές σήμερα ότι υπήρχαν δύο διαφορετικά ζητήματα που διακυβεύονται, επιβεβαιώνοντας και πάλι τις κυβερνητικές θέσεις».
«Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών περιεχομένου για τα τηλεοπτικά κανάλια δεν είχαν εναρμονιστεί σε επίπεδο Ε.Ε. και ότι η Επιτροπή έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις άδειες τηλεόρασης στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου