Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Είναι κομματικό όργανο της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;-Μπρέγιαννη Κατερίνα

 



 



ΟΧΙ. Είναι η δημοσιογραφία που κόλλησε στη λάσπη. Η «ελευθερία της γνώμης» που λερώνει. Οι «έγκριτοι» είναι ελεύθεροι να εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο την άποψη του κ. Αλαφούζου και της Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη.
ΟΧΙ. Είναι το κανάλι που ενημερώνει αντικειμενικά τους πολίτες της χώρας για όλη την επικαιρότητα και με έκτακτα αφιερώματα κατά του Ανώτατου Σοβιέτ και των κομματικών φυλλάδων του.
Είναι κομματικό όργανο της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;
ΟΧΙ.
Είναι η δημοσιογραφία που κόλλησε στη λάσπη.
Η «ελευθερία της γνώμης» που λερώνει.
Οι «έγκριτοι» είναι ελεύθεροι να εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο την άποψη του κ. Αλαφούζου και της Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη.

«Να κάνεις έναν συμβιβασμό, ναι, αλλά να σκύψεις τόσο πολύ;» ρώτησε την Παρασκευή τους δημοσιογράφους του σταθμού ο Ν. Αθανασίου.

Είναι κομματικό όργανο της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;
ΟΧΙ.
Ανοίγει νέους δρόμους στην ενημέρωση.
Η προπαγάνδα ως πρόζα.
Κάθε λέξη, τονικότητα, νεύμα, κούνημα φρυδιών του παρουσιαστή, σε ένα ιδιότυπο σόου που περιλαμβάνει από «ρεπορτάζ» αναδρομής στην ιστορία της "Αυγής", σκηνές παλιών ελληνικών ταινιών και μονταρισμένα πλάνα από την αποφράδα μέρα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων Τετάρτης).

Είναι κομματικό όργανο της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;
ΟΧΙ. Είναι η έγκριτη άποψη στην ειδησεογραφία, η μαχόμενη αντικυβερνητική δημοσιογραφία. «Αδικείτε την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά» η απάντηση του έγκριτου στην κ.Αναγνωστοπούλου, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για παραποίηση των λεγόμενών της (Τρίτη).
Είναι κομματικό όργανο της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;
ΟΧΙ. Η κυβέρνηση θέλει τη μονοφωνία. Ο ΣΚΑΪ την πολυφωνία της Ν.Δ. Έτσι, εν όψει της προφανούς ανικανότητας της Ν.Δ. να αρθρώσει επιχειρήματα έχει αυτοχρηστεί σε άτυπο Γραφείο Τύπου της, όπως εύστοχα παρατήρησε στο πλατό του ιδιωτικού καναλιού ο Ν. Αθανασίου.
Μια πολυφωνία όπου όλα τα κανάλια θα παίζουν ελεύθερα την αλήθεια της Ν.Δ. που πρέπει να λέγεται. «Το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε επειδή οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στον υπουργό μέσω της Βουλής» είπε η Μ. Σπυράκη, αποκρύπτοντας ότι η ευθύνη της μη συγκρότησης βαραίνει αποκλειστικά τη μητσοτακική Ν.Δ.
Την αλήθεια του Άρη να δίνει τη «γραμμή»: "Η κυβέρνηση με την αδειοδότηση καναλιών προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα διαπλοκή" (Δευτέρα) για να ακουστεί από τη Μ. Σπυράκη την Παρασκευή.
Την αλήθεια του ΣΚΑΪ για το Grexit που πρέπει να υπενθυμίζεται στους τηλεθεατές, όπως επιτάσσουν οι αρχές της συνεπούς, αήθους προπαγάνδας. Όπου να' ναι επιστρέφει και το bank run του Άδωνι από τις διακοπές στην... Αίγινα.
Το καλό το ρεπορτάζ από την αρχή του φαίνεται, κατ’ αντιστοιχία και η κιτρινογραφία η σωστή από το πόσα έγκριτα «φερέφωνα» τη στηρίζουν.
Ο κ. Λυριτζής τη Δευτέρα στάθηκε με τη σειρά του στο πλευρό του κ. Πορτοσάλτε και κατήγγειλε την καταπάτηση της ελευθερίας της γνώμης του και του εκφοβισμού του από τις μηνύσεις που κατάθεσαν οι τρεις υπουργοί που διακτινίστηκαν, και δεν το γνώριζαν, στο ταχύπλοο της Αίγινας.
Επιπλέον, φρόντισε να πάρει τη «σωστή» θέση των αρίστων, στης «Πυρριάδας το ανάγνωσμα», ενώ με ευκολία και αριστερό προφίλ λάνσαρε την Πέμπτη το νέο χιτάκι του σταθμού: «Όποιος έχει τα πιο πολλά λεφτά κάνει ό,τι γουστάρει;»
Ο μον ντιε, ακόμα καπιταλισμό έχουμε; Κι εγώ που νόμιζα ότι ζω στη Σοβιετία.
Αξιόπιστος, τελικά, μόνο ο κυρ - Σταύρος, που πολύ τον συμπόνεσα καθώς δήλωνε «έχω πολλή αποτυχία μέσα μου» στην ψυχαναλύτρια του ΣΚΑΪ. Να πώς γίνεσαι ουραγός της νεοφιλελέ «αριστείας».
ΣΚΑει και το «λεωφορείο του Κυριάκου» ακριβώς στις 8.22 ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και από τα τρένα της αλλαγής και τα αεροπλάνα της ξεπουλημένης Ολυμπιακής ξεπέσαμε στα λεωφορεία της αγάπης του Κυριάκου.
Τα χρωστούμενα των σημερινών καναλιών προς την Digea είναι: Mega 800.000 ευρώ, ANT1 70.000 ευρώ, ΣΚΑΪ 400.000 ευρώ, ΕTV 337.000 ευρώ, TV Μακεδονία 320.000 ευρώ και ΑΡΤ του Καρατζαφέρη 1.340.000 ευρώ. Αυτά, χώρια στις τράπεζες.
Με τόσα χρωστούμενα και 'γω για φίμωση και έλλειμμα Δημοκρατίας θα φώναζα.
Μη τυχόν και δεν πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ. Κουκουλωμένοι παρουσιαστές θα καταγγέλλουν το απαράδεκτο κλείσιμο της «ελεύθερης τηλεόρασης» στη Σοβιετία, ενώ η τρεμάμενη φωνή του Άρη θα επαναλαμβάνει:
«Εδώ ΣΚΑΪ, Εδώ ΣΚΑΪ. Σας ομιλεί ο σταθμός των ελεύθερων καναλαρχών. Αντισταθείτε» Χρειαζόμαστε τα συμφέροντα. Ελληνικέ λαέ, υπερασπίσου το δικαίωμα των καναλαρχών σου να πληρώνεις εσύ αντί γι’ αυτούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου