Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι σοβαρές ευθύνες Καραμανλή για έλλειμμα και χρέος, «όπλο» της διαπλοκής στη μάχη κατά κυβέρνησης, υπέρ Κυριάκου












Και ξαφνικά η παλιά διαπλοκή ανακάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τον οποίο κρατούσε επιμελώς από το 2009 στο απυρόβλητο, έχει ευθύνες για το τεράστιο έλλειμμα και την υπερχρέωση της χώρας που μας οδήγησαν σε αναγκαστικό δανεισμό και τα μνημόνια!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν επήλθε τον Αύγουστο του 2016, η επιφοίτηση στο Βήμα του κ. Στ. Ψυχάρη,  για το τι πραγματικά συνέβη το 2009. Απλά ο υπό ποινική δίωξη και υπό μεγάλη πίεση εκδότης, αποφάσισε ότι τώρα είναι η στιγμή, για να ρίξει μερικές σοβαρές προειδοποιητικές βολές στο καραμανλικό στρατόπεδο, προσφέροντας τις καλές του υπηρεσίες στον νέο αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που τόσο πολύ τον στήριξε στις δικαστικές και οικονομικές του εκκρεμότητες. Το ίδιο προφανώς εκτίμησε και ο κ. Αλαφούζος. τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σχεδόν να καλύψει, όταν έγινε γνωστό ότι η δικαιοσύνη δέσμευσε τους λογαριασμούς του στο πλαίσιο ελέγχου για φοροδιαφυγή 50 εκ. ευρώ.
Η παλιά διαπλοκή λοιπόν, που βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο, αποφάσισε να δείξει τα δόντια της, όσα τουλάχιστον της έχουν απομείνει. Προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες που μπορεί, στον κ. Μητσοτάκη στη απέλπιδα προσπάθεια και των δύο να επιτύχουν την πολιτική και οικονομική παλινόρθωσή του παλαιού χρεοκοπημένου καθεστώτος.
Ο καραμανλικός πόλος εξουσίας σε ΝΔ και ..ΣΥΡΙΖΑ
Και επέλεξαν εκτός από τις αήθεις επιθέσεις προς την σημερινή κυβέρνηση, που συχνά ξεπερνά τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευπρέπειας(όπως οι φαιδρότητες της Αίγινας) να συνδυάσουν την επιχείρηση τους χτυπώντας και τον καραμανλικό πόλο πολιτικής εξουσίας, καθώς θεωρούν ότι πρακτικά συνεργάζεται και στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση, τουλάχιστον σε βασικές επιλογές της.
Ο καραμανλικός πόλος δεν έχει δύναμη και επιρροή μόνο στη ΝΔ όπως πολλοί πλέον γνωρίζουν. Εχει παρακλάδια και ισχύ και στην σημερινή πολιτική εξουσία. Οι παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις του Αλ. Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, έχουν επιβεβαιωθεί τόσο μέσω της εκλογής του ακραιφνώς καραμανικού Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και με την ανάθεση υπουργικών καθηκόντων, αυτών του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης υπεύθυνου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, στον Δημ. Παπαγγελόπουλου.
Για να μην υπάρχει μάλιστα η παραμικρή αμφιβολία, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ήταν και είναι εκ των στενότερων φίλων και συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού τόσο στο χώρο της Δικαιοσύνης όσο και εκτός αυτής. Είναι ο εισαγγελέας στον οποίο ο Κ. Καραμανλής είχε αναθέσει την προανάκριση-θάψιμο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές, την ευθύνη της αντιτρομοκρατικής και την διοίκηση της ΕΥΠ!
Η σκανδαλώδης συγκάλυψη των ευθυνών Καρανανλή
Η επίθεση λοιπόν του Βήματος και της Καθημερινής κατά του Κ. Καραμανλή, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι πάντες γνωρίζουν τις τεράστιες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού στη πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία. Ουδείς όμως έως σήμερα μιλούσε για αυτές. Ούτε φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση, δεν έχει πεί το παραμικρό για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Σαν να μην υπήρχε. Μια άτυπη συμφωνία σιωπής καλύπτει την χειρότερη περίοδο διασπάθισης δημόσιου χρήατος στη χώρα.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε την δημιουργία Εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνούσε το πως μπήκαμε στο μνημόνιο από το 2000 κι μετά γιατί αυτή προφανώς αναγκαστικά θα συμπεριελάμβανε και την τραγική για τη χώρα περίοδο Καραμανλή. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στη πρώτη περίοδο της κυβέρνησης, το 2015,  όταν εξαίρεσε χωρίς ουσιαστική αιτιολογία, την καραμανλική περίοδο από το αντικείμενο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, λες και όλα τα δεινά επήλθαν στη χώρα αυτή, από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά!
Η διαπλοκή ανακαλύπτει επιτέλους τις..ευθύνες Καραμανλή!
Ολο αυτό το διάστημα η διαπλοκή και οι πολιτικοί της εκφραστές σιωπούσαν αιδημόνως για τις ευθύνες  της περιόδου Καραμανλή. Τώρα όμως που το παιγνίδι χόντρυνε κι άλλαξε, διαφοροποιήθηκαν και οι συσχετισμοί στο εσωτερικό των παλαιών φίλων και πολιτικών συνεταίρων.
Τα μέσα της διαπλοκής όπως φαίνεται έχουν στηρίξει όλες τις ελπίδες τους για σωτηρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους περιφερειακούς, εν δυνάμει συμμάχους του(Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ). Και κάνουν ότι μπορούν για να τον βοηθήσουν να αναρριχηθεί στην εξουσία, όσο γίνεται νωρίτερα. Αλλά όπως φαίνεται εις μάτην.
Στο ανηλεή αυτό πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτίμησαν ότι η επίθεση στον καραμανλικό πόλο εξουσίας, αφ΄ενός προσφέρει υπηρεσίες στον νέο αρχηγό της ΝΔ απέναντι στην αποδυναμωμένη το τελευταίο διάστημα καραμανλική πτέρυγα και αφ΄ετέρου δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, που συμπλέει σε κάποιο βαθμό μαζί του.
Ο ρόλος του Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ και η υποκρισία Καμμένου
Για το λόγο αυτό το Βήμα, εκτός από την δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, δημοσιοποίηση άρθρου-ανάλυσης των ευθυνών Καραμανλή για το έλλειμμα και το χρέος(που είναι απολύτως σωστές), φιλοξένησε και συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τον τρόπο που αυξήθηκε το ήδη μεγάλο έλλειμμα του 2009 και από 13,6% εκτινάχθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ.
Η αλήθεια κι εδώ είναι ότι η ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκαταστήσει πλήρως την αξιοπιστία των στατιστικών της, υποχρεώθηκε από την Eurostat να συμπεριλάβει και τα ελλείμματα δημοσίων φορέων και οργανισμών της γενικής κυβέρνησης που δεν συμπεριλαμβάνονταν μέχρι τότε στο έλλειμμα. Ωστόσο κι εδώ εκτοξεύθηκε για μια ακόμη φορά η ελληνική υπερβολή.
Διότι είναι υποκρισία, δημαγωγία και λαικισμός να εγκαλείς τον Γεωργίου για την δήθεν εκτόξευση του ελλείμματος, όπως κάνει ο πιστός ακόμη φίλος του Κ. Καραμανλή στη κυβέρνηση,Πάνος Καμμένος,  χρησιμοποιώντας τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ως αποδιοπομπαίο τράγο για να αποκρύψει τις μεγάλες ευθύνες της πενταετίας Καραμανλή στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε, όταν όλοι ξέρουμε ότι η χώρα είχε ήδη μπει σε χρεοκοπία και μνημονιακό δανεισμό από πριν. Και κυρίως όταν η ίδια εκείνη μέθοδος υπολογισμού του ελλείμματος που δήθεν εγκαλούν ως αιτία των δεινών μας, εφαρμόζεται ανελλιπώς και αδιαμαρτύρητα μέχρι σήμερα.
Ωστόσο η υπόθεση Γεωργίου αποκάλυψε τον μεγάλο πόλεμο που δεν έπαψε ποτέ είναι αλήθεια να διεξάγεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Η ηγεσία της δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την παραπομπή του σε δίκη, λένε κάποια φερέφωνα του Καραμανλή, γεγονός που αποδεικνύει την απόφαση της σημερινής Μητσοτακικής ηγεσίας να μην παράσχει πλήρη στήριξη στα πεπραγμένα Καραμανλή
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου