Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα θαλασσοδάνεια "έπνιξαν" τη μνήμη του Γιάννη Αλαφούζου





























 



Εμφανώς αγχωμένος, νευρικός χωρίς πειστικές απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που του τέθηκαν από τους βουλευτές και επικαλούμενος συνεχώς φράσεις όπως «δεν ξέρω», «δεν είδα» ή «δεν θυμάμαι» εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την δανειοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 
Αφήνοντας «άγαλμα» τους πάντες, ο επικεφαλής του ΣΚΑΪ έφθασε στο σημείο να λέει ότι δεν γνωρίζει αν είναι… πρόεδρος συγκεκριμένων εταιρειών που σχετίζονται με τον Όμιλο του Φαλήρου, ότι δεν θυμάται κομβικές οικονομικές παραμέτρους που αφορούν τις επιχειρήσεις του, ενώ η μνήμη του υπήρξε αναλόγως ασθενής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στα χέρια του η συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και συναντήσεις με πρόσωπα που εν συνεχεία διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην ιδιοκτήτρια εταρεία του ΣΚΑΪ.
Είναι χαρακτηριστικό, πως έφθασε στο σημείο ακόμη και να αμφισβητήσει τα στοιχεία που αφορούν τον δανεισμό του καναλιού και τα οποία οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των τραπεζών που είχαν περάσει το κατώφλι της Βουλής το προηγούμενο διάστημα, είχαν παραθέσει στα μέλη της Επιτροπής. 
Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αντιδράσεις όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο απέκτησε την συχνότητα του Seven X του τότε υπόδικου Γ. Μπατατούδη από την οποία εξέπεμψε ο ΣΚΑΪ. 
Ερωτηθείς για το ευτελές οικονομικό αντίτιμο που κλήθηκε να καταβάλει (ο ίδιος μίλησε για 2,2 εκατομμύρια ευρώ), επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς έκανε πως δεν άκουγε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, ο οποίος τόνιζε διαρκώς ότι η ΑΤΕ (μέσω ελεγκτικής εταιρείας του εξωτερικού) αποτιμούσε την σχετική αξία σε 19,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Εκεί όμως που το… τερμάτισε τελείως κατά το κοινώς λεγόμενο, ήταν όταν έκανε πως δεν είδε, ή δεν άκουσε για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στο πεδίο της Διακαιοσύνης, με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, στον δικαστικό λειτουργό που επί οκταετία είχε… λησμονήσει στο συρτάρι του τον φάκελο με την δικογραφία αναφορικά με τις υπόγειες μεθόδους που ακολουθήθηκαν, ώστε να περιέλθει η συχνότητα στην κατοχή του Γιάννη Αλαφούζου. 
Εντύπωση, δε, προκάλεσε και η αποτυχημένη ντρίπλα που επιχείρησε, προκειμένου να αποφύγει τα αμείλικτα ερωτήματα για την συμμετοχή στο μετοχολόγιο του ΣΚΑΪ των καταζητούμενων Σκούρα και Κυριακίδη, όπου έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν θυμόταν αν συναντήθηκε με τον γιο ή τον πατέρα Κυριακίδη προκειμένου να κλείσει το εν λόγω deal. 
Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, έκανε πως είχε… ξεχάσει με ποιον συμφώνησε για την πώληση μετοχών της ίδια τους της εταιρείας. 
Την έντονη η αντίδραση των βουλευτών κυρίως της συμπολίτευσης, προκάλεσε επίσης η τοποθέτησή του σύμφωνα με την οποία υφίσταται… πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση, ενώ κάθε άλλο παρά θετική εντύπωση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι κατέφυγε σε προσωπικές μομφές τόσο για τους ανταγωνιστές του, όσο και για πολιτικά πρόσωπα. 
Την στρατηγική των προσωπικών αιχμών επιστράτευσε και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον έλεγχο που διεξάγουν -κατόπιν επώνυμης καταγγελίας- οι αρμόδιες Αρχές στον ΣΚΑΪ για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης, η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία δεν είχε προβεί σε καμία απόλυση στον Όμιλο από το 2012 και μετά. 
Ωστόσο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει, καθώς σύμφωνα στις 31 Ιουλίου του 2013 είχαν απολυθεί από τον ΣΚΑΪ 13 άτομα. 
Λίγο νωρίτερα, είχαν απολυθεί δύο ηχολήπτριες στο Red 96.3 και άλλοι δύο ηχολήπτες στο Μελωδία 99.2, επίσης ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου. 
Τέλος, προχώρησε σε αιχμές για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, ωστόσο, μην μπορώντας να στηρίξει την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικότητας, αναγνώρισε ότι οι σχετικές διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες.
Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελος, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει δάνεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου