Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Το σκάνδαλο Ψυχάρη που έθαψαν τα ΜΜΕ της διαπλοκής


























του Νίκου Παναγιωτόπουλου


Η επικαιρότητα συνεχίζει να διαμορφώνεται από τα συστημικά και σε παρακμή κυρίαρχα ΜΜΕ και στοχεύει κυρίως κατά της κυβέρνησης με στόχο να μην προχωρήσουν οι υποθέσεις διαπλοκής με το προηγούμενο σύστημα εξουσίας(τραπεζικός δανεισμός, μίζες, κρατική διαφήμιση).

Αγωνίζεται η κυβέρνηση να φτιάξει προς το καλύτερο τη συμφωνία με την cosco για τα εργασιακά και τα κυρίαρχα ζητήματα διαχείρισης του λιμανιού και ξεσπά πόλεμος.
Μέχρι που πιστεύεις ότι διαβάζεις κινέζικες εφημερίδες, αυτά που γράφουν βέβαια οι συστημικές ελληνικές εφημερίδες κινέζικα είναι…

Κλείνει ο Μαρινόπουλος πάλι φταίει η κυβέρνηση και όχι όσοι έβαζαν πλάτες για τον τραπεζικό υπερδανεισμό ή τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Καλά δεν μιλάμε για το διαφημιστικό μπούκωμα του ομίλου σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Μετά ανακάλυψαν περικοπές στις συντάξεις επειδή άλλαξε ο τρόπος καταβολής σύνταξης και επικουρικής και πανικός από εφημερίδες, κανάλια που ανακάλυψαν στον «τεμπέλη» συνταξιούχο, όπως τον αποκαλούσαν μέχρι χθες το δικαίωμα να λαμβάνει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Ναι είναι αυτοί που έλεγαν στις προηγούμενες περικοπές- «ων ουκ έστιν αριθμός»- ότι χρεοκοπήσαμε και τι να κάνουμε;

Και εντάξει ο καθένας μπορεί να αξιολογεί την ειδησεογραφία και τα συμφέροντα του αλλά η υπόθεση Ψυχάρη δεν είναι μεγάλο σκάνδαλο;

Ο άνθρωπος που από υπάλληλος του ΔΟΛ έγινε αφεντικό και από το 1922(ΔΟΛ) μέχρι σήμερα δεν έφυγε λεπτό από το κέντρο της πολιτικής σκηνής. Κοινό μυστικό ήταν ότι «ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις» και ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια.

Δεν τα μάθατε;
 Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία του Σταύρου Ψυχάρη, μετά από απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων καθώς οι καταθέσεις και τα περιουσιακά του στοιχεία δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις πόθεν έσχες του.



Προσέξτε ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες για τα οικονομικά έτη 2002, 2003, 2004, 2005, και 2006. 

Αλήθεια η δικαιοσύνη τόσα χρόνια τι έκανε;


Παράλληλα από τον έλεγχο όσων δηλώσεων βρέθηκαν, δηλαδή της μιας που κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και των υπόλοιπων οκτώ που εστάλησαν από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου διαπιστώθηκαν ανακολουθίες. 
Και μιλάμε για πολλά λεφτά…

Το περίεργο είναι ότι από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει λείπουν αυτές των χρονικών περιόδων που ο Ψυχάρης γίνεται από υπάλληλος του ΔΟΛ, αφεντικό του. 

Θυμάμαι και τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC, για την εταιρεία SOLAREX που παρότι
δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες του εκδότη «μαγικά» δεν υπήρχε η ακίνητη περιουσία και υπήρχε κι άλλη εταιρεία και άλλα περιουσιακά στοιχεία …

Αυτή η υπόθεση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικό-εκδοτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα κυριαρχούσε και δεν είναι μόνο οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά αλλά τώρα θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου οι «συναλλαγές» με το πολιτικό-τραπεζικό και δικαστικό σύστημα. 
Μήπως είναι αντίστοιχο ή μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά!
 Γιατί αυτή η ομερτά; 

Αυτοί που σήκωσαν το λάβαρο της διαπλοκής τα χρόνια της μεταπολίτευσης τώρα είναι αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα και αυτής της κυβέρνησης, αλήθεια πως μπορούν να πείσουν για τις προθέσεις τους; Πότε ανακάλυψαν τους φτωχούς, τους αδύναμους και τους συνταξιούχους;
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει το παλιό μιντιακό σύστημα είναι ότι ο λαός τούς ξεπέρασε φαίνεται από τους αριθμούς που πουλάνε οι εφημερίδες τους και οι τηλεοράσεις τους.
Ενώ καταγγέλλουν τον αόρατο εχθρό που είναι ο λαϊκισμός είναι γνωστό, ποιοι τα χρόνια της μεταπολίτευσης ξόδεψαν την αξιοπιστία της χώρας και τη χρέωσαν εκτός από δάνεια, με αναξιοπιστία και λαϊκισμό. Αυτοί που χόρεψαν στη λάσπη της διαπλοκής υπό τους ήχους του λαϊκισμού και της μίζας οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία. 
Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τα ΜΜΕ που συμπορεύτηκαν στη χρεοκοπία γίνονται, σήμερα, κήνσορες της… αλήθειας.
Η μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση είναι να αλλάξει τα πάντα στη χώρα, ξεκινώντας από το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι το κρατικοδίαιτο οικονομικό κατεστημένο.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς τους νταβατζήδες που απομυζούσαν κάθε εθνικό ή ευρωπαϊκό πόρο. Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Την ώρα που η αντιπολίτευση θα λέει «όχι» σε όλα και θα ταυτίζεται με τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και θα ποντάρει ξανά σε πτώση αυτής της κυβέρνησης τόσο ο λαός θα καταλαβαίνει.

Ακόμα και η απλή αναλογική πονάει τη διαπλοκή γιατί πλέον πόσους υπαλλήλους πολιτικούς να προσλάβει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου