Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

...αλλά δεν μπορείς να περιμένεις και ιδιαίτερη αξιοπρέπεια από το λάιφστάιλ κομμάτι ενός εντύπου που προσπαθούσε να παρουσιάσει τον Κασιδιάρη σαν λίγο κίνκυ γυναικοκατακτητή




































 







Olga Stefou

 Πριν μερικά χρόνια, όχι πολλά, λέγαμε για τους δημοσιογράφους του Πρώτου Θέματος (όχι, δεν είναι συνάδελφοι) πως ε, εντάξει, άμα δεν έχεις αλλού δουλειά τι να κάνεις...
Αλλά πια δεν το λέει κανένας σχεδόν. 
Δεν είναι μόνο το ξέπλυμα στην Χρυσή Αυγή, δεν είναι μόνο το κίτρινο, ο λαϊκισμός, η αηδία, το τρίπτυχο "αίμα-σπέρμα-στέμμα". 
Είναι ολόκληρο το πεδίο των αξιών στο οποίο κινείται. 
Και ο λόγος, εν προκειμένω, είναι για την κυρία Κατερίνα Φάκα.
Η κυρία Φάκα μου συστήθηκε με ένα εμετικό άρθρο για -και ο τίτλος είναι ακριβής- τα "μωρά" του ΣΥΡΙΖΑ. Δε γνωρίζω τι δουλειές είχε κάνει προηγουμένως, αλλά θυμάμαι τότε, πρώτα ως δημοσιογράφος κι έπειτα ως γυναίκαι κατά ένα παράδοξο σχήμα, είχα νιώσει απεριόριστη αηδία.
Ποιο ήταν το κονσεπτ; 
Τώρα που γνωριστήκαμε με τους Συριζαίοι, να βρουμε την επόμενη γκομενίτσα (ναι,ναι, ακριβώς έτσι) να παίξουμε και λάιφστάιλ μπάλα. Θυμάμαι το άρθρο σα να ήταν χθες: φωτογραφίες από το facebook των κοριτσιών, σχόλια βεβαίως αινιγματικά, αλλά περίπου τέτοια: αυτές δεν είναι και πολύ αριστερές, ξυρίζουν τις μασχάλες τους, τώρα δε που ανοίξανε οι ουρανοί και βρέχει συριζαίους, θα βολευτούν κάπου και τούτες οι, άντεναμηνπω!
Ε, η κυρία Φάκα δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες εκείνου του ρεπορτάζ της. Και σήμερα το πέρασε ένα επίπεδο πιο μπροστά: Αποπειράθηκε να φτιάξει αυτήν την γυναίκα. 
Και έπεσε πάνω στη Νατάσα Γιάμαλη. 
Η Giamali, λοιπόν, έκανε ένα μοιραίο σφάλμα: πήγε στη Μύκονο κι ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ φωτογραφίες. Με τον μπαμπά της. Που βάφτιζε ένα παιδάκι στο νησί και ήταν καλεσμένη του. Γιατί έχει σημασία; Γιατί η λεζάντα της φωτογραφίας λέει πως το "πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ (είναι) χλιδοσελεμπριτυ στη Μυκονο". 
Γιατι έχει κι αυτό σημασία; Γιατί ακριβώς αυτό είναι οι ειδήσεις του Πρώτου Θέματος: Τι βλέπεις; Μία κοπέλα και έναν κύριο. Τι σου δίνω; Σου δίνω να καταλάβεις ότι είναι μία γκόμενα με έναν 60αρη και ξέρετε τώρα πώς είναι αυτές...
Θα μου άρεσε ένα τραβηγμένο σχόλιο: Όταν σταμάτησε να πουλάει η θεωρία των δύο άκρων, το Πρώτο Θέμα προσπαθησε να βρει προδότες των χρηστών ηθών της αριστεράς ή αν όχι της αριστεράς γενικώς, των συριζαίων έστω και μιας και δεν υπάρχει αυτό που ψάχνουν, θα δημιουργήσουν ένα από μόνοι τους. 
Γιατί, αν υπάρχει εχθρός είναι πάντα πιο έξυπνο να τον έχεις δημιουργήσει εσύ και να τον πολεμήσεις από τους πρώτους στον αγώνα.
Προσωπικά, πάντως, δε γνώριζα πως για να μπεις Μύκονο χρειάζεσαι διαβατήριο, νόμιζα πως το μόνο ευρωπαϊκό νησί για το οποίο ισχύει κάτι τέτοιο,είναι η Μ. Βρετανία.
Ωστόσο, η καλή διάθεση και η εξαιρετικά μέτρια πένα της κυρίας Φάκα, νομίζω πως δεν είναι αρκετά. Ειδικά όταν η γνώμη της χωλαίνει κάτω από το βάρος των ανακριβειών της.
Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις και ιδιαίτερη αξιοπρέπεια από το λάιφστάιλ κομμάτι ενός εντύπου που προσπαθούσε να παρουσιάσει τον Κασιδιάρη σαν λίγο κίνκυ γυναικοκατακτητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου