Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι «προοδευτικοί» του Στ. Θεοδωράκη









 


































Σε χθεσινή συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) ο Στ. Θεοδωράκηςδήλωσε ξανά ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με άλλο κόμμα, δηλαδή με τη Ν.Δ. 
Επίσης έδειξε ξανά ότι το ιδανικό για εκείνον θα ήταν να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την ιδιότητα του αρχηγού του νέου κόμματος που θα επιθυμούσε να προκύψει από τις διεργασίες με το ΠΑΣΟΚ.
Έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί σχετικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες κομμάτων ότι το Ποτάμι δεν θα άφηνε τη χώρα ακυβέρνητη και πως θα δρούσε ανάλογα με τις ανάγκες του μετεκλογικού τοπίου. Αυτή την απάντηση τη δίνει πάντοτε στο ερώτημα εάν θα συνεργαζόταν μετεκλογικά με τη Ν.Δ. Χθες, ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ., ο Στ. Θεοδωράκης ήταν και πάλι σαφής:
 “Ο κ.Τσίπρας δεν έχει πείσει ότι έχει κάποιο μεταρρυθμιστικό όραμα. Είναι ένα συντηρητικό κόμμα, είναι μια συντηρητική διακυβέρνηση. Εμείς θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε με τους προοδευτικούς. Με αυτούς που θα παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό κάποιες συγκεκριμένες προοδευτικές λύσεις”.
Ποιοι είναι οι “προοδευτικοί” για τον Στ. Θεοδωράκη; Η απάντηση του είχε γλιστρήσει στις 31 Μαρτίου. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τηΦ. Γεννηματά, όταν αποφάσισαν τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, είχε ερωτηθεί εάν θα συνεργαστούν και σε επίπεδο Βουλής με το ΠΑΣΟΚ. Εκείνος απάντησε: “Με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε μαζί τους στη Βουλή".
Ν.ΛΙΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου