Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε Παυλόπουλο για το νόμισμα, αποκαλύπτει τον επικίνδυνο ρόλο του για Ελλάδα και Ευρώπη






























http://www.presspublica.gr/epithesi-mhtsotaki-pavlopoulo-epikindynow-rolos/

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Με μια επιθετική δήλωση που επιχειρεί να προκαλέσει πολιτικό θέμα εκ του μη όντος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκεί έμμεση αλλά σαφή κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, σχετικά με την δήλωση του τελευταίου για το νόμισμα. 
«Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης.Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου ήταν αμφιλεγόμενες!
Τι το τρομερό έχει πει ο κ. Παυλόπουλος;  Οτι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και ότι «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».
Ο κ. Παυλόπουλος είπε τα αυτονόητα. Αυτά που πρέπει να υποστηρίζουν και να πράττουν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες. Δεν είπε τίποτα το εξτρεμιστικό, τίποτα το αντιευρωπαικό. Δεν στράφηκε κατά του ευρώ αλλά υπέρ της εναρμόνισης της αξίας του με τις ανθρώπινες, δημοκρτικές αξίες.
Ο κ. Παυλόπουλος είναι άλλωστε εκείνος που έκανε ότι ήταν δυνατόν πέρσι το καλοκαίρι για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Τότε, τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη αλλά και το Ποτάμι, που είχε από χθες εκφράσει τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Παυλόπυολου;
Μιά πρώτη εξήγηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε άλλη μια ευκαιρία να επιτεθεί στο κ. Παυλόπουλο που είναι στενός φίλος του Κ. Καραμανλή, αλλοιθωρίζοντας προς το εσωτερικό του κόμματός του. Μιά δεύτερη και πιο ουσιαστική, είναι αυτή που κατατάσσει τον αρχηγό της ΝΔ στους πλέον σκληρούς νεοφιλελεύθερους πολιτικούς της Ευρώπης, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να ακούν για άλλη διάσταση του νομίσματος πέραν της αμιγώς μονεταριστικής.
Εάν αυτό είναι σκεπτικό του, ο κ. Μητσοτάκης για μιά ακόμη φορά αυτοαποκαλύπτεται και αυτοσυστήνεται στον ελληνικό λαό, ως ο πιο καλός φίλος του Τόμσεν και της παρέας του στο Eurogroup. Και εκ των πραγμάτων ως ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τα συμφέροντα του σκληρά πληττόμενου ελληνικού λαού.
Εάν ο κ Μητσοτάκης θεωρεί ως απειλή για τη χώρα τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταλαβαίνετε τι μας περιμένει εάν έρθει, ποτέ, η ώρα του να γίνει πρωθυπουργός.
Και το Ποτάμι!
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε όμως δυστυχώς και το Ποτάμι: «Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ‘η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο‘ οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις.
» Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου