Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τελικά «έφαγε φτύσιμο» το απεργοσπαστικό booksjournal του Ηλία Κανέλλη;








Απεργιακή ενημέρωση: Πολλοί διαφωνούν με την απεργία της ΠΟΕΣΥ, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δηλαδή - και το e-tetRadio μαζί τους. Αλλά ουδείς σχεδόν από τους δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ ή μη, σκέφτηκε να βγει να τη «σπάσει». Να πάει ενάντια στη συλλογική απόφαση του Σωματείου ακόμα και αν αυτή (η απόφαση) είναι έωλη και τραγική.


Παράδειγμα, ο Σωτήρης Ξενάκης, ο οποίος μπαίνει απευθείας και με εύστοχο τρόπο στην ουσία.

Μόνο ένας σκέφτηκε (όχι να σπάσει την απεργία, αλλά) να μετατρέψει το... λογοτεχνικό περιοδικό του σε απεργοσπαστική πλατφόρμα ζητώντας κείμενα και ειδήσεις. Ο Ηλίας Κανέλλης στο booksjournal, στην έντυπη έκδοση του οποίου χρηματοδότης ήταν «σε έναν μικρό βαθμό», όπως έχει γράψει ο ίδιος δηλαδή, το Φεστιβάλ Αθηνών του Γιώργου Λούκου. Εμμέσως, φυσικά. Οι αμοιβές του, ως υπεύθυνος για εννιά συνεχόμενα έτη του free press του Φεστιβάλ, όπως έχει γράψει ο ίδιος επαναλαμβάνουμε. «κατέληγαν εξ ολοκλήρου στην έκδοση για να καλύψουν μέρος του κόστους της έντυπης έκδοσης», του απεργοσπαστικού, σήμερα, Book's Journal.
Ιδού τι έγραψε: «Προσωπικώς, δηλώνω έτοιμος να λάβω μέρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να σπάσει η καταστροφική πρωτίστως για τους Έλληνες πολίτες απεργία των ΜΜΕ (αλλά και για τους δημοσιογράφους). Και για αρχή, δηλώνω ότι η ιστοσελίδα του περιοδικού που εκδίδω θα είναι ανοιχτή και, εκτός από αναλύσεις, θα φιλοξενεί και την τρέχουσα ειδησεογραφία». Και συνεχίζει«Καλώ τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων ή μη που, επωνύμως, θέλουν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε, να υποβάλουν τα γραπτά τους. Δεν πάει άλλο». Να πάει να κάνει εκπομπή και στον Αθήνα 9.84 ο Ηλίας Κανέλλης, να διεκδικήσει κι εκεί το δικαίωμά του να σπάσει την απεργία.
Το θέμα όμως δεν είναι ο συγκεκριμένος αλλά ποιοι και πόσοι δημοσιογράφοι του έδωσαν ή θα του έδιναν κείμενα. Πρέπει να έφαγε «φτύσιμο» μάλλον γιατί δεν είδαμε κάποιον να αρθρογραφεί στο site, εκτός από έναν σκηνοθέτη, έναν δικηγόρο κι έναν κύριο ακόμα που δεν γνωρίζουμε. Γιατί δεν γράφει τότε ο ίδιος ο Κανέλλης ένα άρθρο; Τι περιμένει; Ας το ανεβάσει σήμερα που είναι ημέρα απεργίας. Οχι απεργιακό άρθρο αλλά ειδησεογραφία. Έχει τα κότσια; 

«Πάντως μόνο από τους δημοσιογράφους βλέπω να υπάρχει κάθε φορά η απαίτηση να σπάσουν την απεργία του σωματείου τους, τόσο καιρό δεν έχω δει ποστ "σπάστε την αποχή" προς δικηγόρους, ούτε θυμάμαι κάτι σχετικό για άλλο κλάδο», έγραψε από την πλευρά της η Τζίνα Μοσχολιού.
Και ο Βασίλης Νέδος της Καθημερινής το θέτει πολύ σωστά (περάσαμε σε άλλο πλαίσιο, τώρα).

1 σχόλιο:

  1. Μετρημενοι στα δαχτυλα οι δημοσιογραφοι ,οι δημοσιοκαφροι παλι ως η αμμος της θαλασσας. Για τους τελευταιους στα ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ . Να κι αν απεργουν να κι αν δεν.Μας ελειψε μονο εκεινο το παρεακι των 18 00 στον ΣΚΑΙ, οι φατσουλες με προεξαρχουσα εκεινη του πορδοσαλτε , τα διπλανα σοβαρα παπαγαλακια με τα ζεστα -καυτα σοβαρα νεα και φυσικα η αστραφτερη φαλακρα του κωτσου.Γραφειο τελετων εκανε τον σκαι ο τυπος ,μεγαλειο το πολιτικο μνημοσυνο του Τσολακογλου.ΑΝΤΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή