Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το κύκνειο (ξεσπ)ασμα







 














 




 
 


Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Αλλά δεν ήταν έτσι. Τώρα που η κυβέρνηση προχωρά στην τελευταία πράξη για να μπει επιτέλους τέλος στην ανομία και την αδιαφάνεια που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, οι βαρώνοι και τα φερέφωνά τους τρίζουν πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά τα δόντια.
Ένα χρόνο τώρα φούσκωναν τα πανιά της "αριστερής παρένθεσης". Στη συνέχεια το GPS της ενημέρωσης ήταν κολλημένο στην καταστροφολογία. Και τώρα που η κυβέρνηση τροχοδρομεί τις εξελίξεις για τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών (μετά από 26 χρόνια από τότε που εξέπεμψαν για πρώτη φορά) τραγουδούν τη μελωδία της... ανεργίας, ανακαλύπτουν τη δύναμη της αγοράς και θρηνούν για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
Όμως δεν απαντούν με ποιον τρόπο, σε αυτή την "τεράστια" αγορά, που μπορεί να "θρέψει" ατελείωτο αριθμό καναλιών, τα περισσότερα κανάλια χρωστούν μυθικά ποσά και πώς κατάφεραν να δανειστούν όλα αυτά τα... μυθικά ποσά. Προφανώς δανεικά και αγύριστα, αφού μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών πέφτουν στην πλάτη των πολιτών.
Την ίδια ώρα οι βαρόνοι κρύβονται πίσω από το επιχείρημα της ανεργίας των δημοσιογράφων και ξεχνούν τα κύματα απολύσεων και τις απανωτές μειώσεις μισθών των δημοσιογράφων, όσων παρέμεναν, με το επιχείρημα ότι έχουν πέσει δραματικά τα διαφημιστικά έσοδα. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουν και πλαφόν εργαζομένων.
Πίσω από το κύκνειο... ξέσπασμά τους δεν κρύβεται τίποτε άλλο από το γεγονός ότι ξέρουν πως πρέπει να εγκαταλείψουν το... "παιχνίδι" της εξουσίας τους.
This is the end, λοιπόν! 
Ή, τουλάχιστον, η αρχή του τέλους ενός συστήματος που θέριεψε στην ανομία και τώρα πρέπει να μπει στα όρια του νόμου.
Κι ας κλαίνε τώρα με μαύρο δάκρυ για τη... "συνταγματική εκτροπή" που επιχειρεί δήθεν η νομοθετική εξουσία επειδή γίνεται πράξη επιτέλους η επιταγή του νόμου να γίνει διαγωνισμός για να πάρουν νόμιμες άδειες για τις δημόσιες συχνότητες που θα κατέχουν.

ΥΓ.: Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι πολιτικοί που γεννήθηκαν μέσα από το μάτριξ της διαπλοκής ξεπληρώνουν πρόθυμα τα γραμμάτιά τους στο "σύστημα". Όσα δεν είπαν και όσα δεν έπραξαν για τόσους νόμους που έβαζαν βαθιά το χέρι στις άδειες τσέπες πολιτών και με αμφιλεγόμενη νομική κατοχύρωση, τα λένε τώρα για να υπερασπιστούν το δίκιο του... βαρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου