Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Γ. Κύρτσος: Η ΝΔ χρειάζεται στρατηγική και απαλλαγή από την … «ιδιοκτήτρια» γραφειοκρατία!
















«Δεν αντέχω άλλον Παπαμιμίκο, υπάρχουν και όρια… ». 
Με σκληρές εκφράσεις όπως αυτή, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος διατύπωσε την άποψη ότι το κόμμα οφείλει να απαλλαγεί από την «κεντρική κομματική γραφειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτε, ούτε να παράγει πολιτική, ούτε να οργανώσει» τα στοιχειώδη.

«Ο κ. Παπαμιμίκος θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί» είπε ο κ. Κύρτσος προσθέτοντας πως, όσο κι αν δεν μπορεί να φταίει μόνον ένα πρόσωπο για τόσες παθογένειες, «κάποιου πρέπει να υπάρχουν ευθύνες».

Προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά που - κατά την άποψή του – παρουσιάζει η «κεντρική γραφειοκρατία», ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων πως αυτή έχει μια «ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα». Κι εξήγησε: «Δεν πα’ να αλλάζουν οι αρχηγοί, να πλακώνονται οι δελφίνοι, η γραφειοκρατία το χαβά της (…) δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

«Μαχόμαστε τον κρατισμό κι έχουμε τέτοια φαινόμενα;»

Επεκτάθηκε δε και στο …οικονομικό - κομματικό πεδίο: 
«Είμαστε ένα υπερχρεωμένο κόμμα, χρωστάμε 170 με 180 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες (…) Όλοι αυτοί είναι μαζεμένοι σε ένα πολυτελέστατο κτήριο κι όπως μαθαίνω έχουν να πληρωθούν ενοίκια δυο χρόνια»…

Ο κ. Κύρτσος είπε ότι αποφεύγει προς το παρόν να ανακινήσει το ζήτημα, για να μην περιπλέξει χειρότερα την κατάσταση στο κόμμα. Τόνισε όμως  πως θα το θέσει αμέσως στον νέο αρχηγό, όποιος κι αν εκλεγεί (ο ίδιος εξέφρασε την προτίμησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη που, όπως είπε, δεν κινείται σε «γκρίζες ζώνες»).

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ζήτησε να καταστεί άμισθη η κομματική δράση και σημείωσε ότι η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί δυσφήμιση για τη ΝΔ. «Δεν γίνεται να ζητάμε μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος και στο κόμμα να έχουμε μια τεράστια κι ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε στρατηγική και χωρίς αυτήν δεν κερδίζουμε».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι θεωρεί σωστή την κριτική που διατυπώνουν ορισμένα στελέχη του κόμματος (κυρίως ο Νίκος Δένδιας). Κριτική, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ θα έπρεπε πρώτα να έχει οδεύσει σε ένα συνέδριο για να χαράξει πολιτική, στρατηγική και να αποσαφηνίσει την ιδεολογική της φυσιογνωμία και κατόπιν να εκλέξει αρχηγό.

Ο κ. Κύρτσος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει αυτή τη στιγμή στρατηγική, ούτε καθαρές απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «ποιοι ακριβώς είμαστε;», «τι θέλουμε;», «πώς θα το πετύχουμε;». Πρόσθεσε πως αν δεν χαράξει στρατηγική η ΝΔ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει εκλογική νίκη, «εκτός αν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ή αν – όπως είπε- σημειωθεί κάποια εθνική καταστροφή.   

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι, «έστω και με τον ανάποδο τρόπο» (πρώτα εκλογή αρχηγού- κατόπιν αποσαφήνιση «γραμμής» και ιδεολογικών χαρακτηριστικών), η ΝΔ θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της.

Μιλώντας για το διεθνές, ευρωπαϊκό περιβάλλον, σημείωσε ότι λόγω του προσφυγικού, η κεντροδεξιά πιέζεται κυρίως από την άκρα Δεξιά κι όχι την Αριστερά, με εξαίρεση κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου