Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΙΝΕWS:Για ποια ανανέωση μιλά ένας άνθρωπος που είναι 40 χρόνια στη ΝΔ;-Το νέο κόμμα δεν μπορεί να γίνει με υλικά κατεδαφίσεως. Ο κόσμος δεν θέλει μια ΝΔ με τα ίδια πρόσωπα που θα ελέγχουν το μαγαζάκι τους αλλά δεν θα έχουν όραμα για την Ελλάδα




 



Μπράβο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γνωστό και ως Βαγγέλα. Στο δρόμο προς την αρχηγία του κόμματος, κι αφού τον διόρισε εκεί ο Αντώνης Σαμαράς, έχει κάνει βήματα προόδου και... μόρφωσης. Είπε: «Εγώ πιστεύω στο χτίσιμο... στην επανεκκίνηση. Εγώ δεν σας καλώ σε μάχη, δεν σας καλώ σε κατεδάφιση». 
Με λίγα λόγια φαίνεται ότι διάβασε ολίγον Παλαμά και τον γκρεμιστή και τον κτίστη και μας το ξεφούρνισε προκειμένου να μας πείσει ότι έρχεται με σχέδιο να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία. Με ενότητα και με σύνθεση είπε στη συνέντευξη που έδωσε προκειμένου να ανακοινώσει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποψηφιότητας. Τα κόλπα ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται για την αρχηγία πέρασαν και αφού πήρε εντολή από τον... ιδιοκτήτη της γαλάζιας πολυκατοικίας, αποφάσισε να κατέβει και να γίνει ο... θυρωρός.
Κάτι σαν τον Παύλο Χαϊκάλη στο γνωστό σήριαλ «Πολυκατοικία» όπου όπως θα θυμούνται όσοι το παρακολούθησαν, στο τέλος το κτίριο κατέρρευσε. Κάπως έτσι και ο νέος υποψήφιος θυρωρός της ΝΔ θέλει να οδηγήσει το κόμμα στην κατάρρευση.
Μα για ποια ανανέωση μιλά ένας άνθρωπος που είναι 40 χρόνια στη ΝΔ; Εντάξει, έχει υπηρετήσει το κόμμα και το γνωρίζει καλά. Να του πούμε και μπράβο γιατί ήταν πιστός στρατιώτης. Αλλά από πότε οι στρατιώτες, που είναι καλοί σ' αυτό που κάνουν, δικαιούνται να είναι και καλοί στρατηγοί; Από πότε δηλαδή τα παράσημα τα παίρνει κάποιος επειδή είναι «παλιός» κι όχι επειδή είναι ικανός και άξιος ηγέτης;
«Εγώ θέλω ένα πρόγραμμα κυβερνητικό για το μέλλον. Υπηρετώ τη ΝΔ από την ημέρα που υπήρχε και στα πάνω της και στα κάτω της. Ήμουν πάντα παρών, πάντα στην πρώτη γραμμή, όπως και αυτό το καλοκαίρι που ανέλαβα την αρχηγία, εις γνώση των δυσκολιών που υπήρχαν, με την κακή ψυχολογία και την οργανωτική διάλυση που υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι είναι αυτό; Αιχμή κατά του Σαμαρά ότι άφησε διαλυμένο το κόμμα; Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος που λέει και ο λαός.
Μπράβο Βαγγέλα που ήσουν παρών αλλά γιατί αυτό σου δίνει προβάδισμα για την προεδρία του κόμματος; Και ποιος πιστεύει δηλαδή ότι ο συμπαθής «χαχανούλης», συνταξιούχος πολιτικός, με τις εξυπνακίστικες ατάκες του μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα;
Το έχουμε ξαναπεί. Καλή η μαγκιά, η λαϊκή φωνή που πουλάει για λίγο, αλλά μέχρι ενός σημείου. Η πολιτική δεν είναι σκυλάδικο ούτε ταβέρνα για να μαζεύει ο ταβερνιάρης τους φίλους του, να κάνει πλακίτσες, χιουμοράκι εφηβικού επιπέδου και μετά να τους αναγγέλλει «τώρα θα χτίσουμε τη ΝΔ, θα χτίσουμε την Ελλάδα, ελάτε μαζί μου». 
Αυτά είναι παιδικά πράγματα και δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα που έχει βαρέσει διάλυση και θέλει ανασύνθεση από την αρχή.
Το νέο κόμμα δεν μπορεί να γίνει με υλικά κατεδαφίσεως. Ο κόσμος δεν θέλει μια ΝΔ με τα ίδια πρόσωπα που θα ελέγχουν το μαγαζάκι τους αλλά δεν θα έχουν όραμα για την Ελλάδα. Κυρίως ο λαός της ΝΔ δεν θέλει έναν «δοτό» αλλά μεταβατικό πρόεδρο που θα τρώει τις σφαλιάρες από τον Αλέξη μέχρι να αποφασίσει κάποιος να κάνει κάτι πριν βαρέσουν εντελώς διάλυση.
Άφησε και αιχμές για πολλούς λέγοντας:
«Κάποιοι άλλοι που τους τίμησε η ΝΔ, που έγιναν υπουργοί, εγκατέλειψαν το κόμμα. Κάποιοι μάλιστα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άλλοι έγιναν απολίτικοι. Εγώ από την πλευρά μου πάντα υπηρετούσα τη ΝΔ, υπό τον οποιονδήποτε πρόεδρο γιατί τη θεωρώ συνταγματικό πυλώνα». 
Ο πρώτος στον οποίο αναφέρεται είναι φυσικά ο Καμμένος. Ο δεύτερος ποιος είναι; Γιατί εμείς θα μπορούσαμε να φανταστούμε και τον Κώστα Καραμανλή. Αυτός είναι εδώ και χρόνια απολίτικος, έχοντας αποσυρθεί στη Ραφήνα. Τι εννοεί άραγε ο Μεϊμαράκης; 
Μήπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος όντως έχει αποσυρθεί από τα κομματικά αλλά φημολογείται ότι επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη διότι πιέζεται να καταθέσει κι αυτός υποψηφιότητα; Ενδεχομένως.
Η ουσία είναι ότι ο Μεϊμαράκης είναι στην κούρσα διαδοχής αν και είχε πει όχι αρχικά. Η ουσία είναι ότι από την αρχή γράφαμε ότι παίζεται ένα στημένο παιχνίδι για να είναι αυτός υποψήφιος με σπρώξιμο από το Καραμανλικό στρατόπεδο. 
Κι επίσης ότι αν ο Βαγγέλας γίνει αρχηγός και συνεχίσει την ίδια τακτική, την ίδια πολιτική με τα αστειάκια και τα «χαχανούλια» τότε η ΝΔ θα βλέπει για πολλά χρόνια την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου